Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez gondot okoz a terhesség...

Ez gondot okoz a terhesség alatt? Súly kérdés?

Figyelt kérdés

Első gyerekemmel sokat híztam (25 kilót) a terhesség alatt. Nem is ment le rólam, így is estem teherbe. Ezzel a jó sok plusz kilóval.

Amikor elkezdtem tanácsadásra járni, akkor 92 kiló voltam.

A védőnőm mondta is, hogy nagyon sok és hogy keveset szabad csak híznom.

Az első gyerekem császárral született és a mostani is császáros lesz.

Igazából nem ettem se többet, se kevesebbet. Nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Annyit rohangálok a lányom után, hogy időm sincs ezen agyalni.

Most vagyok az 5. hónapban és jelenleg 76 kiló. Nem tudom, ez hogy lehet. Én is észrevettem változást, főleg centibe. Nem voltam se rosszul, se görcseim nem voltak. Semmi olyasmi, ami gondot jelenthetne.

Az első 3 hónapban a védőnő azt mondta, hogy a rosszullétek miatt előfordulhat súly csökkenés, de ez már elég sok veszteség.

A gyermekkel minden rendben. Szépen fejlődik és minden értéket rendben találtak.

Az orvosom elküldött teljes vérvételre, pajzsmirigyet is akart nézni, de oda még nem jutottam el.

Mitől lehet ez? Okoz valamilyen gondot a gyermeknél?

Vagy csak az én hormon szintem kezd visszaállni?

2012. dec. 9. 13:14
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja és, annyi még, hogy sok gyümölcsöt eszem, főleg délután már.

A zöldségek is jobban lecsúsznak, mint az első terhesség alatt vagy az eddigi életemben.

Sosem voltam nagy zöldség-gyümölcs evő.

2012. dec. 9. 13:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat fogytam a terhességem alatt, bár rajtam s volt vagy 15 kg plusz, és az első néhány hétben csak őszibarackon éltem, mert mindentől rosszul voltam. DE aztán bármit megettem, amit megkívántam, és így ugyanannyi volt a súlyom a 12. héten, mint amivel a szülőszobára mentem. Szóval én is több, mint 10 kg-ot fogytam, minden rendben volt...

Úgyhogy amennyire féltem, hogy mi lesz ha sokat hízok, annyira jól szálltam ki az egészből, mert szülés után egy csomó olyan ruha jó rám, ami csak évekkel ezelőtt, mégis egészségesek vagyunk én és a kislányom is. Jah, és mindezt úgy, hogy a lánykám 4150 g és 58 cm volt, amikor megszületett, szóval semmiben nem szenvedett hiányt :)

2012. dec. 9. 14:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Aki túlsúlyos, általában nem hízik, vagy nem sokat hízik, de még az is előfordulhat, hogy fogy a terhesség alatt. Én is így voltam. Valószínűleg azért van, mert a baba elveszi tőled a többletkalóriát, amit beviszel, ergo olyan, mintha fogyóznál. Ez csak akkor van így, ha valaki nem eszik többet terhesen, mint előtte. De hormonális változások is végbemennek, nekem elmúltak a mitesszereim, pedig korábban rengeteg volt, és általában véve sokkal jobban éreztem magam. Hirtelen sokat fogyni azonban nem szabad, az veszélyes lehet. Az egész terhesség alatt mínusz 4-5 kiló nem gond, de ha ennél több, akkor már jobb orvosi segítséget kérni. Cukorbetegség is okozhat fogyást!
2012. dec. 9. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!