Miért mondják azt, hogy a terhesség a nő életének legszebb időszaka?
Én nagyon szerettem terhesnek lenni, szerencsére komplikáció és probléma mentes terhességem volt (még a hányinger és émelygés is elkerült).
Szerintem azért mondják, mert egy új élet fejlődik benned, ami egy csodálatos érzés, persze, izgul az ember, de azért az a 9 hónap soha nem tér vissza.
A terhességnél egy szebb van, a szülés - arra meg mondhatod, hogy fájdalmas, mégis a legédesebb fájdalom a szülés fájdalma és egy nő életének a legcsodálatosabb pillanata, amikor a hasára fektetik a picit.
Mi még egy babát tervezünk majd 2-3 éven belül, de a terhességet, szülést még milliószor végigcsinálnám, nekem mindkettő csodálatos érzés volt.
11 hós kislány anyukája
hát, nem tudom..
Igaza van a második hozzászólónak, hogy egy kis élet fejlődik benned, meg minden, de a nő általában azért megy férjhez, hogy gyermeke legyen, és nem azért, hogy állapotos legyen. Én is élvezem ezt a periódust, de azért, mert tudom, hogy ennek az állapotnak az a vége, hogy lesz egy tündéri kisfiam, akit egész életemen át dédelgethetek, nevelhetek, szerethetek, megtaníthatok arra, amit én tudok. És alig várom, hogy ismét terhes legyek, mert tudom, hogy annak is ugyanaz lesz a vége, egy másik gyermek, akit úgymond a páromnak adhatok szerelmem jeléül. Ha valóban olyan szép periódus lenne, akkor nem lenne itt a Terhesség kategóriában annyi kérdés, annyi aggodalom a cukorterhelésről, a rossz eredményekről stb. Egy oldalon eszméletlenül sok az aggodalom. És ne mondja azt nekem senki, hogy ezek az anyukák boldogok.Ezek a kismamik aggódnak. Hiába várják a babát már nagyon, folyamatosan aggódnak, folyamatosan stresszelnek minden apróság miatt.
Akkor hogy is van ez?
Ha valaki azt mondja, hogya terhesség a legszebb időszak, akkor azt jelenti, hogy terhesnek jobban szeret lenni, mint anyának. Nem? És miért jobb terhesnek lenni? Mert nem kell felkelni éjszaka szoptatni, nem kell kakis pelenkákat szagolni?
Ezért nem értem az ilyen kijelentéseket
11.40-esnek is igaza van arról, hogy a problémás terhesek máshogy látják a világot és az egész terhességet, mint azok, akiknek problémamentes a terhességük. Nem ott van a gond.
Ott van a gond, hogy az ilyen kijelentések a terhességet úgy általában az anyaság fogalma elé helyezik. Akkor már ne beszéljünk valótlant!
Ismétlem: Jobb állapotosnak lenni, mint anyának?
Nekem magával ezzel a mondattal van bajom, ezért akarok érveket és ellenérveket hallani
Én vagyok az aki kérdezte, hogy voltál-e már terhes. Én sajnos csak 4 hónapig, és folyamtosan rosszul voltam a 6. és 10. hét között, ami miatt aztán otthon is maradtam, majd veszélyeztetett lettem. Hematóma alakult ki,onnét a szex is meg volt tiltva. Később a vérömleny és az elöl fekvő méhlepény miatt indult el a vetélés, nagyon sok vérveszteség, műtét stb... szóval így leírva nem hangzik idillinek ugye? És igen, addig is aggódni mi lesz a kobinált eredménye, stb. Barátnők kérdezték hogy félek-e a szüléstől, és bizony féltem is addíg amíg nem lettem terhes, de miután már bent voltam és tudtam mi mindenért kell aggódni, és mennyi fájdalom rosszullét stb-vel járhat már azt kívántam hogy bárcsak a szülésnél tartanánk és kezembe foghassam, láthassam, hogy ott van és minden rendben vele.
Szóval a röpke 16 hét tapasztalatából amit én leszűrtem, hogy újra végigcsinálnám, mert csodálatos érzés. Nincs semmi hozzá fogható a világon, mint ahogy ahhoz sem, amikor már megszületik és tényleg anyává válsz. Csak idő kell amíg az ember ezt felfogja, vagy el meri hinni mi is történik vele, hogy egy kis csoda növekszik ott bent a testedben aki szetet téged és neked köszönheti az életedet. Sok sikert és örömet kívánok neked hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!