Eszo kérdése:
Családi pótlék, anyasági támogatás?
Figyelt kérdés
dec. 20-ra vagyok kiírva. akkor ha megszülök már decemberre is jár a családi pótlék?
az anyasági támogatást meg a családi pótlékot is a mák-nál kell intézni?
mik kellenek hozzájuk?
apa is intézheti,amíg mi még a kórházban vagyunk?
2012. dec. 7. 11:42
1/7 anonim válasza:
Igen, nálunk is apa intézte, a MÁK-nál kell. Családi már december 20-ra is jár.
2/7 anonim válasza:
Nem december 20-ra, december hónapra, bocsánat.
3/7 anonim válasza:
Családit a Máknál, anyasági a helyi önkormányzatnál. A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá, tehát csak akkor tudjátok intézni, ha az megvan. Apuka is intézheti,de haza kell hogy vigye neked a papírokat, alá kell írnod. A családi onnantól jár, amikor megszületik a baba. 30 nap a ügyintézési határidő, így csak februárban kapod meg visszamenőleg.
4/7 anonim válasza:
Én mindent feladtam postán így elkerültük a sorakozást, tök kényelmes volt, minden pénz egy hét múlva a számlámon volt. A MÁK oldalán minden infó és szükséges nyomtatvány ott van (mindkettőt ott kell igényelni). Könnyű szülést!
5/7 anonim válasza:
Anyasági támogatást egy hétfői napon adta be a férjem személyesen, következő hét szerdán számlán volt a pénz.
A családi pótlék igénylést be tudod majd elektronikusan is adni, ha van ügyfélkapud. Két hé múlva megkaptam azt is.
Mindkettőhöz kell a gyerek taj-kártyája is, azt meg postán küldik ki szülés után.
6/7 anonim válasza:
Igen, arra a hónapra is jár, amikor szülsz. Mind a kettőt a MÁK-nál kell intézni. Mindkét papíron ott van a lista, hogy mit kell csatolni hozzá. Az anyasági papírhoz kell egy orvosi igazolás is.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :-)
2012. dec. 7. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!