Egyszeri anyasági támogatás. Segitene valaki?
Minden olyan alkalom beleszámít, amikor terhesgondozáson veszel részt. Legyen az uh, nst, egy vizsgálat a dokinál, vagy egy látogatás a védőnőnél.
Ezek mind beszámítanak a 4 alkalomba.
Az orvos a szülés után állít ki egy igazolást, melyre ráírja, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson, azt kell beküldened majd a MÁK-hoz.
Ha nincs fogadott orvosod, akkor a kiskönyved alapján állítja ki az a doki, akinél szülsz. Csak szólj rá, nehogy elfelejtse mielőtt hazamégy, mert akkor mehetsz érte vissza.
Én nekem a védőnőm intézte az egyszeri anyaságit. Kértem dokitól igazolást csak akkor adja ki ha a KÖTELEZŐ uh-n és szűréseken voltál. Én úgy emlékszem hogy kötelező
UH::első vizsgálat
12.hét
18-20.hét
32-36.hét
És ezek a kötelezők. ha ezek megvannak kérsz nőgyógyásztól igazolást hogy megjelentél mindegyiken, akkor vagy a védőnőd, vagy beküldöd a MáK.hoz.
Előző vagyok ezek a kötelezőek terhesség alatt.
"a TB-nél bemutattam a kiskönyvet"
Na ott biztos nem volt semmi haszna, hiszen a TB-nek az égvilágon semmi köze az anyasági támogatáshoz...
Mindegy, ki hogy hívja, ha már válaszolsz, akkor adj korrekt választ. Nem lakhat mindenki a te városodban...
A TB és a MÁK nem ugyanaz. És pont. Nem kell érzékenykedni, hanem pontos választ kell adni. Ha ez nem megy, akkor minek válaszolsz? Óh, te jó ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!