Jól tudom a gyes, csp, és egyszeri anyasági támogatás értékeit?
28500 - a tb
a családi 12200
az anyasági vagy szülési is kb annyi amit írtál...ezt szülés után a családi pótlékkal és a gyessel intézed. A pároddal elsétáltok az anyakönyvvezetőhöz egy apasági nyilatkozatot tesz (ingyen van) és az ő nevén a baba (ezt bármikor el lehet intézni,de a szülésig meglegyen)
28500 a gyes, ez nettó 25650.
64125 az anyasági támogatás ebből nincsen levonás
12200 a csp egy gyerek után
Mindhárom ellátást a MÁK-nál kell igényelni, a honlapjukon fent vannak a formanyomtatványok.
Az apaságihoz meg hívd fel az anyakönyvvezetőt az önkormányzatnál, hogy mi kell hozzá, mert ahány önkormányzat annyi szokás.
Ahogyan előttem is irták, nagyjából ezeket az összegeket fogod kapni.
Én minden szükséges formanyomtatványt megkaptam a védőnőtől és igy nem kellett a neten keresgélnem. Ha kicsúsznál a beadásokkal, akkor visszamenőleg 3 hónapra igényelheted még ezeket az összegeket.
Védőnő nem választható, csak a területileg illetékeshez mehetsz.
Ráérsz még menni, nőgyógyásznál már voltál? A lényeg, hogy a 12. hétig juss el oda, mert onnantól már kelleni fog a kiskönyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!