2010-ben változott az egyszeri anyasági támogatás összege? És a családi pótléké? A terhességi gyermekágyi segély (TGYÁS) 6 hónapig a fizetés hány százaléka?
Figyelt kérdés
Jól tudom? : egyszeri anyasági támogatás: 64125 Ft
családi pótlék: 12000 Ft körül van?
2010. márc. 31. 10:44
1/16 anonim válasza:
Az anyasági támogatást nem tudom.A családi pótlék 12800 ft.
2/16 anonim válasza:
64150 az anyasági, a családi pótlék egy gyermek után 12200Ft.
A tgyás nem 6 hónapig jár, csak 168 napig, és a szülés előtti évben elért bruttó jövedelem 70%-a.
ҝ
3/16 anonim válasza:
és mi jön a TGYÁS után 1 éves korig? Azt mi alapján számolják?
4/16 anonim válasza:
A tgyás után a gyed jön, amennyiben jogosult vagy rá. Ez szintén az igénylést megelőző év bruttó jövedelmének 70%-a, de ebből már nem csak szja-előleget vonnak, hanem nyugdíjjárulékot is.
5/16 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írta, csak az maradt le, hogy a gyed maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet, idén ez 102.900Ft.
ҝ
6/16 anonim válasza:
Köszönöm! És mennyi a tgyás maximuma? Bocs, a sok kérdésért, de én is nyárra várom a babát!
7/16 anonim válasza:
Ha megvan 180 bérezett napod 2009-ben, akkor a tgyás-nak nincs maximuma, a tavalyi bruttó béred 70%-a. Ha nem volt ennyi napod, akkor a gyed.el egyezik meg a maximuma - a minimálbér kétszeresének 70%a.
ҝ
8/16 anonim válasza:
14 év folyamatos munkaviszonyom van, szerencsére.
Köszönöm szépen a választ és bocs Kedves Kérdező, hogy idepofátlankodtam!
9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást! És a TGYÁS -vagyis az előző évi havi átlag bruttó jövedelem-ből mit vonnak? Csak az adót?
2010. márc. 31. 11:21
10/16 A kérdező kommentje:
vagyis a bruttó jövedelem 70 %-ából
2010. márc. 31. 11:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!