Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyszeri anyasági támogatás-...

Egyszeri anyasági támogatás- fogorvos feltétel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit elbizonytalanodtam ma. 37 hetes terhes vagyok. Idáig az orvosom azt mondta hogy az egyszeri anyasági támogatáshoz 4 pecsét kell hogy megjelentem a terhes gondozáson. ( kora szülés esetén egy) az internet is ezt írja. Ma voltam a védőnőnél aki szerint neki kell 4x pecsételnie ( még egy hiányzik tőle ezt akkor teszi meg ha kijön látogatni a napokban) Az orvostól meg van már.. Lényeg a lényeg hogy ma jól leteremtett, hogy nem voltam a terhességem alatt fogorvosnál és nem pecsételt bele! és azt mondta így nem kapom meg a támogatást. Tényleg van köze hozzá?

2012. okt. 29. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nem kötelező a fogorvosi pecsét. És is itt sok olyat olvastam, hogy voltak fogorvosnál terhesség alatt többször is, de pecsétet egyszer sem kaptak. Szerintem a védőnőd ijesztgetni akar.
2012. okt. 29. 11:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs köze hozzá a fogorvosi pecsétnek. Az orvostól kell 4 pecsétnek meglennie. Én így voltam az első terhességemnél és most is. Még én sem voltam és nem is fogok menni fogorvoshoz.

17 hkm.

2012. okt. 29. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a védőnőhöz mentem vizsgálatokra havonta, akkor mindig "megvizsgált" egy orvos. A leleteket nézte, a panaszokat kezelte. Ettől függetlenül nekem saját fogadott orvosom volt. Viszont ez a védőnői felülvizsgálatoknál nem számított.

Az én kis könyvem úgy nézett ki, hogy mindenhol pecsét volt. 9 hónap alatt kb. 6 anyasági támogatásra összegyűjtöttem a pecséteket.

A végén már csak a védőnőhöz mentem be, a felülvizsgáló orvoshoz nem, mert feleslegesnek tartottam..

Nem volt ebből probléma. A védőnőm utolsó találkozásnál a szülés előtt kiállította a papírt, lepecsételtette a felülvizsgáló orvossal és kész is volt.

Viszont van, akinek a kórházban a zárójelentéshez csatolják az igazolást.

Én végig jártam fogorvoshoz a terhesség alatt. Egyrészt otthon voltam végig, ráértem. Másrészt rendbe akartam rakni a fogaimat, bár szerencsére nem volt sok gond.

Én elmentem mindegyik kötelező vizsgálatra.

Az EKG után még terheléses EKG-ra is elakart küldeni a felülvizsgáló orvos, mert a szívem kihagy. Ezt kb. 14 éves korom óta tudom, csak egyik orvos sem foglalkozik velem, mert szerintük ez nem probléma..

Lényeg annyi, hogy nem mentem el a terheléses EKG-ra terhesen, mivel veszélyeztetett voltam és simán elvetélhettem volna.

Császárral szültem a szívem miatt, ez az orvosomnak kérdés sem volt..

2012. okt. 29. 11:33
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Ja, és én sosem kaptam pecsétet a fogorvostól a vizsgálatokért! Csak a legelsőéért, amikor beírta a rublikába, hogy mikor jelentem meg "átnézésre".

Utána tőlem függött, hogy megyek-e megcsináltatni a fogaimat vagy nem.

2012. okt. 29. 11:34
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Csak az orvosi pecsét számít!!!!Én sem voltam fogorvosnál, mégis megkaptam a támogatást!

A védőnő különben sem küldhet el kötelezően vizsgálatokra, csak ajánlhatja!!

2012. okt. 29. 11:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem a bölcsesség fogaimmal van gond amit tudok is. Voltam vizsgálaton, megkaptam az időpontot a műtétre. ( 2,5 hónap várakozási idővel) közben kiderült hogy terhes vagyok. Ezért ezt lemondtam. Így épp a terhességem előtt betömettem az összeset. Amikor a dokimat kérdeztem hogy jár e valami "szankció" hogy nem megyek el, azt mondta a kalcium pótlás miatt ha esetleg erre van szükségem. nem említette hogy bekavarna az anyaságiba.
2012. okt. 29. 11:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Én pont a múlt héten voltam fogorvosnál mert terhesség alatt egyszer el kell menni. Legalábbis nekem a papíromra is rá van írva hogy fogászati szűrés is kell. Nekem pecsételtek a kis könyvembe méghozzá a 6.oldalra ahol a házi orvos is pecsételt az alá. Szerepel is a kis könyve hogy fogászati szűrésen mikor jelent meg. De azt pontosan én se tudom hogy köze lesz e a 4 pecséthez.
2012. okt. 29. 11:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdemes elmenni a kismamáknak a saját és a babájuk érdekében, de az anyasági támogatás kifizetéséhez nem feltétel. Én is megkaptam fogorvosi pecsét nélkül. Augusztusban szültem.
2012. okt. 29. 11:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én nem voltam a terhesség alatt fogorvosnál, és semmilyen pecsétet nem említettek, hogy kellene fogorvostól.

És megkaptam, és kapom a mai napig a támogatást a 8 hónapos nagy lányommal! :)

Az tényleg igaz, hogy 4 pecsét kell a védőnőtől!

2012. okt. 30. 06:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Az orvosi pecsét számít, ill az orvostól erről kapott igazolás. Én a kórházban kaptam a zárójelentés mellé. A fogorvoshoz járás a te érdeked, nem a támogatás kifizetésének feltétele. Én voltam, nem pecsételtettem be.

Kedves 9. Itt az egyszeri anyasági támogatás volt a kérdés.

2012. okt. 31. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!