Egyszeri anyasági támogatás- fogorvos feltétel?
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam ma. 37 hetes terhes vagyok. Idáig az orvosom azt mondta hogy az egyszeri anyasági támogatáshoz 4 pecsét kell hogy megjelentem a terhes gondozáson. ( kora szülés esetén egy) az internet is ezt írja. Ma voltam a védőnőnél aki szerint neki kell 4x pecsételnie ( még egy hiányzik tőle ezt akkor teszi meg ha kijön látogatni a napokban) Az orvostól meg van már.. Lényeg a lényeg hogy ma jól leteremtett, hogy nem voltam a terhességem alatt fogorvosnál és nem pecsételt bele! és azt mondta így nem kapom meg a támogatást. Tényleg van köze hozzá?
Nincs köze hozzá a fogorvosi pecsétnek. Az orvostól kell 4 pecsétnek meglennie. Én így voltam az első terhességemnél és most is. Még én sem voltam és nem is fogok menni fogorvoshoz.
17 hkm.
Amikor a védőnőhöz mentem vizsgálatokra havonta, akkor mindig "megvizsgált" egy orvos. A leleteket nézte, a panaszokat kezelte. Ettől függetlenül nekem saját fogadott orvosom volt. Viszont ez a védőnői felülvizsgálatoknál nem számított.
Az én kis könyvem úgy nézett ki, hogy mindenhol pecsét volt. 9 hónap alatt kb. 6 anyasági támogatásra összegyűjtöttem a pecséteket.
A végén már csak a védőnőhöz mentem be, a felülvizsgáló orvoshoz nem, mert feleslegesnek tartottam..
Nem volt ebből probléma. A védőnőm utolsó találkozásnál a szülés előtt kiállította a papírt, lepecsételtette a felülvizsgáló orvossal és kész is volt.
Viszont van, akinek a kórházban a zárójelentéshez csatolják az igazolást.
Én végig jártam fogorvoshoz a terhesség alatt. Egyrészt otthon voltam végig, ráértem. Másrészt rendbe akartam rakni a fogaimat, bár szerencsére nem volt sok gond.
Én elmentem mindegyik kötelező vizsgálatra.
Az EKG után még terheléses EKG-ra is elakart küldeni a felülvizsgáló orvos, mert a szívem kihagy. Ezt kb. 14 éves korom óta tudom, csak egyik orvos sem foglalkozik velem, mert szerintük ez nem probléma..
Lényeg annyi, hogy nem mentem el a terheléses EKG-ra terhesen, mivel veszélyeztetett voltam és simán elvetélhettem volna.
Császárral szültem a szívem miatt, ez az orvosomnak kérdés sem volt..
Ja, és én sosem kaptam pecsétet a fogorvostól a vizsgálatokért! Csak a legelsőéért, amikor beírta a rublikába, hogy mikor jelentem meg "átnézésre".
Utána tőlem függött, hogy megyek-e megcsináltatni a fogaimat vagy nem.
Csak az orvosi pecsét számít!!!!Én sem voltam fogorvosnál, mégis megkaptam a támogatást!
A védőnő különben sem küldhet el kötelezően vizsgálatokra, csak ajánlhatja!!
Sziasztok!
Én nem voltam a terhesség alatt fogorvosnál, és semmilyen pecsétet nem említettek, hogy kellene fogorvostól.
És megkaptam, és kapom a mai napig a támogatást a 8 hónapos nagy lányommal! :)
Az tényleg igaz, hogy 4 pecsét kell a védőnőtől!
Az orvosi pecsét számít, ill az orvostól erről kapott igazolás. Én a kórházban kaptam a zárójelentés mellé. A fogorvoshoz járás a te érdeked, nem a támogatás kifizetésének feltétele. Én voltam, nem pecsételtettem be.
Kedves 9. Itt az egyszeri anyasági támogatás volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!