Mit tegyek hogy ne vizesedjek?
az egész testemen úgy érzem minta teljesen fel lennék puffadva a víztől. Fájdogál is a lábam. Szedek kalciumot és magnéziumot.
22hetes vagyok. Eddig kb 3kg-t híztam, 65ről 68kg-ra. 173cm vagyok. ne hiszem hogy a súly miatt van.
ülő munkát végzek, de próbálok óránként sétálgatni. Nem mondanám hogy túlzottan sósan eszek.
köszönöm a válaszokat
Nekem azt mondta a doki, hogy tartsak só-diétát, nem kell teljesen lemondani a sóról, de a minimumra kell korlátozni.(Mert a só megköti a szervezetedben a vizet és ha nincs benned annyi só, akkor a víz is gyorsabban távozik).
A másik, hogy rakjam fel a lábam (én is ülő munkát végzek, de nekem még kékül is a bokámon egy pár ér.)ahol és amikor tudom.
Nos, csak annyit tudtam segíteni, amennyit nekem az orvos mondott.
Szerintem figyelj arra, hogy sót nem csak úgy eszel, hogy megsózod a paradicsomot, hanem tele van sóval a felvágottak nagy része is például.
Ezen kívül a fehérje segít a vizesedést megszüntetni, nekem napi két szelet vörös húst tanácsolt a dokim, amit mondjuk én nem tudtam tartani (nem szeretem annyira a húst), de azért igyekeztem és cseppet sem vizesedtem.
Minden terhes mama vizesedik, mert a szervezet ilyenkor visszatartja a vizet. Ez az egyik oka. A másik pedig az lehet, ha valaki hirtelen sokat hízik, akkor viszont már kialakulóban lehet egy terhességi toxémia, amire nagyon oda kell figyelni. Azt nézd meg, hogy reggelre le megy-e a lábadról a víz, mert ha lemegy, akkor egyszerűen csak többet kellene pihentetned, olyan formában, hogy ha ülsz felpolcolod. A folyadékot megvonni, sót redukálni, gyümölcsnapot tartani csak akkor kell, ha ez az állapot állandósul, illetve reggel is ugyan olyan, mint este.
Nekem is estére kicsit vizesebb a lábam, de reggelre teljesen eltűnik, persze a kilókra borzasztóan figyelek.
Jó babavárást.
22 km
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!