Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Help! Az ultrahang-gép honnant...

Help! Az ultrahang-gép honnantól számított terhességet ír ki?

Figyelt kérdés
Én magamnak 5+3 hetet számoltam itthon (az utolsó menzi első napjátó számolva), de az UH gép szerint csak 4 hetes vagyok. Most akkor hány hetes vagyok valójában ?:)
2012. dec. 5. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor 4.
2012. dec. 5. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:

A méret alapján számol. Picit tévedhet, ha a doki elmér egy millimétert, akkor akár egy hetet is csúszhat a dolog, de alapvetően elég jól be szokta saccolni. a 12. hétig lesz még UH, annyi idő alatt "kialakul" a szülés várható időpontja.

(Vagy nem. Az én esetemben volt eltérés, nem is kevés...)

Amúgy Nálad szerencsés a helyzet, mert nem fogják ideje korán beindítani a szülésedet...

Gratula a babához!

2012. dec. 5. 22:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Az uh-n 10 mm-es petezsákot mutatott, benne embrióárnyék sejthető, akkor ez alapján írta ki a gép a 4 hetet? Úgy izgulok, jövőhétre hívott vissza uh-ra, vajon ott mit fogok látni?
2012. dec. 5. 22:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem 5. héten 9mm-es üres petezsák volt, egy héttel késöbb már 4mm-es embrió. Holnap leszek 9 hetes és már 20mm :) Ne idegeskedj! Hogy ténylegesen mennyi idős azt majd késöbb tudják pontosan megmondani.
2012. dec. 5. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindig 2 héttel le volt maradva, 5 hetesen 3 naposan még csak megvastagodott nyálkahártya volt.

8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a méretek alapján, 10 hetesen 8 hetes 4 naposnak felet meg.

12 hetesen meg pont 12 hetesnek felelt meg!

Behozta a lemaradást!

Sajnos nem mindig ilyen szerencsés az ember, én agyon sokat aggódtam, mert zavart hogy az első terhességemnél képest mindig kisebb volt!

Barátnőm 2x is elvetélt, mindig kisebb volt a baba a korához képest, aztán nem nőtt, majd elhalt.

Sajnos ez is benne van a pakliban.

2012. dec. 6. 10:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem értem miért írod ezt, én úgy látom, hogy épp az ellenkezője van most nálam, hogy még kicsit jobban is fejlődik, mint "kellene":D

Azt mondta az orvos, hogy embrió sejthető a petezsákon belül,és másnál 5 hetesen még a petezsák sem nagyon látszik, nemhogy 4 hetesen.

Mindegy, a kérdésem csak arra vonatkozott, hogy vajon az UH az utolsó menzi első napjától számítja, vagy a megtermékenyítéstől vagy esetleg a beágyazódástól.Én buta elfelejtettem megkérdezni, annyira a látottak hatása alá kerültem:D

2012. dec. 6. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Mind a kettő alapján. Az LMP: az utolsó vérzés dátuma, ott az alapján számol. A többinél mindig a baba mérete alapján. A 13 hétig az ülőmagasságot mérik (CRL)
2012. dec. 29. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!