Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatal Kismamik a tapasztalata...

Fiatal Kismamik a tapasztalataitokra vagyok kiváncsi?

Figyelt kérdés
5+4hkm vagyok és nyár óta nincs munkám vagyis nincs TB-m. Tegyük fel h addig nem is lesz munkám akkor fizetni kell a kórházi ellátásért? És ha fizetem magamnak a TB-t akkor jobban járok? valaki ért ehez? Tapasztalatok esetleg?

2012. dec. 4. 13:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Így van,jól írják az előttem szólók. Nem kell házasnak lenni hozzá! Mi is így vettük igénybe a párommal!
2012. dec. 4. 16:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem mai kérdés, de az élettárs csak a már megszületett baba után veheti igénybe. A magzatnál csak a házastárs. Persze a pénz nem vész el, adóbevalláskor később érvényesíttetni lehet.

Ki jogosult a kedvezményre 2012-2013 évben ?

az a magánszemély, aki gyermekére tekintettel a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult,

a várandós nő és vele közös háztartásban élő házastársa; (EZ ITT A LÉNYEG!!!NEM ÉLETTTÁRSA VAGY HÁZASTÁRSA! HANEM CSAK HÁZASTÁRSA!!!)

a családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek (személy);

a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély.

A családi kedvezmény a kedvezményezett eltartott után jár.

Szal jó, hogy a munkahelyeitek bevették a nyilatkozatokat, és jóvá is írják az élettárs apa fieztéséből a magzat után járó adókedvezményt, probléma csak egy esetleges apeh ellenőrzénél lehet. Hol figyelnek ma a munkahelyen arra, hgy házas vagy, vagy sem? A törvény így szól. Ha nem ellenőriz az apeh nem lesz semmi gond. Ha ellenőriz, akkor egy kicsit megbírságolhat jogosulatlan igénybevételért.

Ti nem tudjátok mennyire nem érdekli a béreseket, hogy ki házas, vagy ki nem. Megkapják a papírt, számfejtenek "osztjónapot" . Nem ők tölötték ki, hanem ti! A felelősség nem az övék!

[link] 29 pragrfus 3/b pont

És még itt egy, ha már így belejöttünk a családi adókedvezményezésbe... : http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..

Üdv egy könyvelő.. azaz a 8-as voltam.

2012. dec. 4. 17:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam munkanélküli támogatást amikor jelentkeztem de kaptam a hivatalban egy határozatot aminek az volt a lényege hogy el kellett mennem az önkormányzathoz és ott kérvényeztem hogy fizessék helyettem mert nincs 1 fillérem se meg is kaptam jóváhagyták és 1 évre adták meg akkor.
2012. dec. 4. 17:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Az önkormányzathoz mi is mentünk de párom fizetése túl soknak számított ahhoz h megkapjam a támogatást. Az egy főre jutó nem haladhatja meg a 30-35ezret asszem. Ezért estem el ettől a támogatási formától. :/
2012. dec. 4. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!