Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatal Kismamik a tapasztalata...

Fiatal Kismamik a tapasztalataitokra vagyok kiváncsi?

Figyelt kérdés
5+4hkm vagyok és nyár óta nincs munkám vagyis nincs TB-m. Tegyük fel h addig nem is lesz munkám akkor fizetni kell a kórházi ellátásért? És ha fizetem magamnak a TB-t akkor jobban járok? valaki ért ehez? Tapasztalatok esetleg?

2012. dec. 4. 13:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én 6 hetes vagyok, szintén munka nélkül, és magam után fizetem a tb-t.

Fizetni kell magad után a tb-t, havi 6300ft-ot, és akkor minden ellátást ingyen megkapsz. Más alternatíva nincs munkahely híján. Menj be a Nav-hoz, és kérvényezd. de arra számíts, hogy visszamenőleg is kifizettetik veled, nyártól, amióta megszünt a biztosított viszony.

2012. dec. 4. 14:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
"És ha fizetem magamnak a TB-t akkor jobban járok" Csak szólok, hgy nem jobban jársz, vagy nem jársz jobban kérdése ez: köteles vagy fizetni a TB-d. Ha te nem tudod , akkor az önkormányzathoz kell menni, és ott kérvényezniméltányosságból , hogy fizessék helyetted. Utólag az apeh visszamenőleg is behajta majd. A szomszédunk se fizette, mert minek, most megkapta 3 évre visszamenőleg késedelmi kamatokkal együtt cca 360 000Ft befizetendő egészségügyi hozájárulást.
2012. dec. 4. 14:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Minden hónapba fizetned kell a TB-t ha mész orvos ha nem. Idővel úgyis behajtja az adóhivatal rajtad. 6390Ft és szerintem kezd el mihamarabb fizetni ha nem akarsz nagy csúszást. Am meg olcsóbb mint minden vizsgálatért fizetni. Én is magamnak fizetem. Nem vészes. Az adókedvezményt meg 91. nap után fel tudjátok venni ami havi 10ezer és ha úgy veszed abból le is tudod a TB-t.

26hkm

2012. dec. 4. 14:06
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

#3 asnak

Adókedvezményt, csak akkor tudsz érvényesíteni, ha van adózott jövedelmed. :O Jövedelem nélkül nincs havi 10 000Ft plusz.. Mivel nincs adód, nincs miből adókedvezmény jogcímen visszatartani.. Ha pedig nincs férjnél, csak a szülés után visszamenőleg veheti igénybe a párja, ha neki van adózott jövedelme.

2012. dec. 4. 14:11
 5/14 anonim ***** válasza:
Kismamaként az Önkormányzatnál kérheted hogy támogassanak a tb-d kifizetésével,ezt ilyenkor nem kell visszafizetned, ált. 1 évre támogatnak. De mindenképpen legyen valahogy fizetve, mert utólag rosszabb lesz.
2012. dec. 4. 14:13
 6/14 anonim ***** válasza:
Én úgy gondoltam h gyanítom h a párjának van munkahelye és ő is igénybe veheti. Mi nálunk is így van a férjem vette igénybe és ő kapja. Bocs ha nem fogalmaztam világosan. 3.as voltam
2012. dec. 4. 14:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Ja és nem kötelező férjnél lenned mert mikor mi is igénybe vettük nem voltunk házasok. Szóval ha van apa a képben aki dolgozik hivatalosan és igen vonják tőle az adót ő is igénybe veheti.
2012. dec. 4. 14:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha csak élettársak, akkor csak a szülés után visszamenőleg érvényesítheti a párja az adókedvezményt. Ha a férje, akkor a 91.-naptól.

2012. dec. 4. 14:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Ne akard már bemutatni h lehet. Élettársak voltunk amikor beadta a papírt és még akkor is azok voltunk amikor megkapta az adókedvezményt!!!!!!!! Hát hülye nem vagyok akkor csak puszira adták azt a pénzt szerinted?????? NEM KELL HÁZASNAK LENNI hidd már el végigcsináltam. Nagyon bírom mikor megcsinálsz vmit és más akarja elmagyarázni h is van. Kikértem a papírt és párom vitte be és következő hónaptól kapta is!!!!!
2012. dec. 4. 14:32
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van és 24 hetes terhes vagyok a párommal nem vagyunk házasok és így is igénybe vehette.

Ki kellett töltenünk egy nyilatkozatot és ő leadta a munkaügyre.

1 gyermek után azt hiszem 63-65 ezer amit fel lehet venni és ezt megis oszthatjátok.

2012. dec. 4. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!