Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek a fittséggel vagy...

Szerintetek a fittséggel vagy a testalkattal függ össze hogy kinek mennyire terhes a terhesség?

Figyelt kérdés
gondolok itt: visszerek, hátfájás, székrekedés, keményedés, bármi.
2012. dec. 4. 09:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én arra is gondolok, amiket egyik válaszoló felsorolt:

vérzés, görcsölés, vizesedés, zárt méhszáj, székrekedés

Úgy ír ezekről, mintha magának köszönhetné, hogy nem volt vele problémája, pedig egyszerűen szerencséje van.

Félreértés ne essék, én örülök még egy számomra ismeretlen problémamentes terhességének is, csak ne mondjuk azt, hogy a méhszáj állapota, meg a többi kontrollálható lenne..

2012. dec. 4. 13:31
 12/19 anonim ***** válasza:
22%

Márpedig ezt mondom.

Ha az ember képes akár egy daganatos betegségből kigyógyulni saját maga, akkor olyan dolgok, mint a vizesedés, székrekedés stb. gyerekjáték.

Mindent az elménk teremt meg, az egészséget, betegséget.

Én így élek eszerint és ez nekem így jó.

2012. dec. 4. 13:37
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szép lenne, ha az ember képes lenne egy daganatos betegségből kigyógyulni.

Csak akkor miért halnak sorra olyan kisgyerekes anyukák rákban, akik aztán tutira nem hagyják el magukat, és vadul küzdenek az életért, mert szeretnék felnőni látni gyermekeiket.

Körülöttem van (volt sajnos) néhány ilyen.

Kívánom, hogy Te sose kerülj ilyen helyzetbe!

Jó egészséget!

2012. dec. 4. 14:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon függ össze fittséggel vagy testalkattal. Én a fél éves államvizsgaidőszak végén estem teherbe, előtte hónapokig semmit nem mozogtam, jó pár kilót fel is szedtem, mégsem volt semmi gondom, 5 nappal túlhordtam de még akkor sem éreztem túl terhesnek a dolgot. :) Szerintem a felsorolt dolgok leginkább hajlam, genetikai adottságok kérdései, ugyanúgy ahogy a striák is.
2012. dec. 4. 15:40
 15/19 krisztivan ***** válasza:
34 évesen szültem,+ 10kilóval inditva a terhességet.Semmi bajom nem volt.Dolgoztam,energikus voltam,se hányás se émelygés.Egyedül a csuklómban lévő alagút szindróma nehezitette meg az éjszakáimat:-(( A szülés nem volt leányálom de az az óriás bébim miatt volt.Viszont utána a felépülés nekem nehéz volt.Nem hiszem hogy sokat számit a testalkat,persze vannak extrém méretek.
2012. dec. 4. 15:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Kétlem. Végig székrekedésem volt, sajnos nekem a sok rost, mozgás, sok víz nem terhesen a minimum, hogy rendben legyek és ne kelljen székrekedéssel szenvednem. Erre rájött a terhesség vége és csinálhattam én bármit, volt mikor másfél hétig nem tudtam wc-re menni. Átlagos testalkatom van és terhesség előtt sportoltam, terhesen tornáztam és sokat sétáltam. A derekam az elején fájt, keményedni is sokat keményedtem. Visszerem nem volt ahogy a családban senkinek, nem örökölhettem ilyet úgy tűnik. A hányingernek sem hinném, hogy köze van ezekhez. Egyébként jól viseltem a terhességet refluxon és székrekedésen kívül de a hasam se volt nagy szóval nem volt kényelmetlen pl az alvás meg hát mozogni is könnyebb kisebb hassal.
2016. máj. 24. 16:04
 17/19 anonim ***** válasza:
*a végig mondjuk 30 hetes koromig elviselhető volt az utolsó 10 hétben pedig elég gáz.
2016. máj. 24. 16:05
 18/19 anonim ***** válasza:

A testalkat és méret annyiban számít, hogy alacsony nőként átlagos babával is óriási hasam lett, csak előre nőtt, a hasizmom szétnyílt. Egy magasabb nőnél vertikálisan is több helye van a babának, kisebb ennek az esélye.

Ugyanakkora súlygyarapodást is nehezebben cipel egy kisebb ember, jobban megterheli a lábát, növelve a visszér esélyét (persze a visszeresedést öröklött hajlam is befolyásolja).

Vizesedés, ödéma: részben szintén az alkatom miatt szenvedtem vele: a baba nem fért és elnyomta a vesémet, pangást idézett elő, ez pedig fél oldali dagadást az alap dagadáson felül.

Egyébként abszolút fitt és egészséges voltam gyerek előtt. Szép távokat futottam, súlyzóztam, hasam lapos volt... de a terhesség kicsinált, ramaty állapotban vagyok. Ízületeim megszenvedték, hasam sebész által lehet a régi, futni nem tudok méhsüllyedés miatt sem, guggolás sem megy.. gyógytorna is nehezen.

2016. máj. 24. 16:36
 19/19 anonim ***** válasza:
gén és genetika függő,ki mennyit mozgott életébe baba elött,mennyit mozog szülésig terhesen
2016. máj. 25. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!