Szerintetek a fittséggel vagy a testalkattal függ össze hogy kinek mennyire terhes a terhesség?
Én arra is gondolok, amiket egyik válaszoló felsorolt:
vérzés, görcsölés, vizesedés, zárt méhszáj, székrekedés
Úgy ír ezekről, mintha magának köszönhetné, hogy nem volt vele problémája, pedig egyszerűen szerencséje van.
Félreértés ne essék, én örülök még egy számomra ismeretlen problémamentes terhességének is, csak ne mondjuk azt, hogy a méhszáj állapota, meg a többi kontrollálható lenne..
Márpedig ezt mondom.
Ha az ember képes akár egy daganatos betegségből kigyógyulni saját maga, akkor olyan dolgok, mint a vizesedés, székrekedés stb. gyerekjáték.
Mindent az elménk teremt meg, az egészséget, betegséget.
Én így élek eszerint és ez nekem így jó.
Szép lenne, ha az ember képes lenne egy daganatos betegségből kigyógyulni.
Csak akkor miért halnak sorra olyan kisgyerekes anyukák rákban, akik aztán tutira nem hagyják el magukat, és vadul küzdenek az életért, mert szeretnék felnőni látni gyermekeiket.
Körülöttem van (volt sajnos) néhány ilyen.
Kívánom, hogy Te sose kerülj ilyen helyzetbe!
Jó egészséget!
A testalkat és méret annyiban számít, hogy alacsony nőként átlagos babával is óriási hasam lett, csak előre nőtt, a hasizmom szétnyílt. Egy magasabb nőnél vertikálisan is több helye van a babának, kisebb ennek az esélye.
Ugyanakkora súlygyarapodást is nehezebben cipel egy kisebb ember, jobban megterheli a lábát, növelve a visszér esélyét (persze a visszeresedést öröklött hajlam is befolyásolja).
Vizesedés, ödéma: részben szintén az alkatom miatt szenvedtem vele: a baba nem fért és elnyomta a vesémet, pangást idézett elő, ez pedig fél oldali dagadást az alap dagadáson felül.
Egyébként abszolút fitt és egészséges voltam gyerek előtt. Szép távokat futottam, súlyzóztam, hasam lapos volt... de a terhesség kicsinált, ramaty állapotban vagyok. Ízületeim megszenvedték, hasam sebész által lehet a régi, futni nem tudok méhsüllyedés miatt sem, guggolás sem megy.. gyógytorna is nehezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!