Ti mit gondoltok arról, hogy más országokban a terhesség 24. hetéig lehet abortuszra menni?
Utolsó: Nyilván nem boldogan teszi.
Viszont Magyarországon kb. feleannyi abortusz van, mint amennyi szülés. Azaz 3 terhességből egyet megszakítanak.
Ne mondd nekem, hogy mind tökéletes védekezés mellett csúszik be, vagy mindnek eü oka van...
Az abortuszok nagyon nagy %-át meg lehetne előzni felelősségteljesebb szexuális élettel (és itt nem a szexmentes életre gondolok, hanem a megfelelő védekezésre).
Igen, ezzel egyetértek. Lehetne olcsóbb.
Viszont ahogy szétnézek, sajnos azt látom, hogy az sem védekezik, aki megtehetné.
szerintem ez nem így van.
Mikor most a 21hetes genetikai uh.on voltunk egy híres genetikusnál (szerencsére nálunk minden rendben a picivel) pont tőle kérdeztük mi van,ha ilyenkor derül ki bármi baj.
Akkor elmondta a fejlődési rendellenesség mértékében a szülők döntenek vállalják e a babát vagy sem.
Viszont pont Norvégiát hozta fel példának ahol kihajóznak és az országhatáron "úszó klinikákon" végzik el a műtéteket pl.ilyen betegségek esetében is,mert a törvények szerint a 1X.hét után már tilos az országukban.
Ha az orvosom rosszul mondta akkor nem így van,de szerintem nem tévedett.
Amúgy 24.hétig csak betegség esetén lehet,nem így olvastad véletlenül?
A védekezés nem feltétlen anyagi háttér függő. Több jól szituált ember a környezetemben (16 évestől 30-ig) nem védekezik, megszakítással csinálják, mert szentül hiszek benne, hogy nem lehet belőle probléma. Meg amúgy is kényelmesebb, mint az óvszer és nem bombázzák a szervezetet hormonokkal. Sőt, olyan is van, aki egyáltalán nem tesz semmit, mert hogy nincs peteérése, amúgy is mennyi az esélye annak, hogy épp akkor teherbe esik, és most ezt nem csak a tini ismerőseim csinálják, hanem felnőtt diplomás emberke, akiknek nem a pénzzel van a gondjuk, hanem nem tudják felelősségteljesen végiggondolni a dolgot.
Ha valakinek nincs pénze, több kórház, rendelő, felvilágosító kp van (főleg fiataloknak), ahol lehet ingyen kérni óvszert.
Nagy-Britanniában élek, és igen 24. hétig lehet abortuszra menni, bár az első 12 hétben lenne ideális, de utána is lehetséges; ritkán ugyan, de orvosi okok miatt a 24. hét után is végzhetnek terhességmegszakítást.
nekem az a véleményem, hogy ha valaki nem akar gyereket (éppen ott és akkor és azzal, akivel megtörtént), akkor miért ennyire ítélkezni? nem könnyű döntés nyilvánvalóan, de néha történnek ilyen dolgok.
én jelenleg 22 évesen is elmennék abortuszra, ha teherbe esnék, mivel:
- egyetemre járok, nem tudnék egy nyugati országban gyereket nevelni, tanulni ÉS dolgozni részmunkaidőben, hogy eltartsam magam és még egy gyereket is
- nincs elég pénzem, szüleimre nem akarom a saját felelősségem áthárítani
- nem akarok hazaköltözni Magyarországra
- bár a partneremmel tervezzük a jövőt, de ez nálunk annyiban merül ki, hogy az 5. évben TALÁN összeköltözünk, de valószínűleg csak egyetem után (egyikőnk sem akar papás-mamást játszani egyetemi évek alatt, bár elkötelezettek vagyunk egymás iránt)
rengeteg ok van, ami miatt így döntenék, és bár biztos vagyok benne, hogy életem legnehezebb döntése lenne, de nem vagyok sem elég felnőtt, sem elég tanult, sem elég bölcs gyermekvállaláshoz (az anyagiak, karrier a másik 50%).
én akkor vállalnék gyereket, ha tudom, hogy el tudom tartani, akár önerőből is őt/őket, ha megfelelő oktatást tudok biztosítani számukra, ha megfelelő családi légkört tudok biztosítani - akármilyen szülői vagy állami segítség nélkül. mivel még kell pár év ahhoz, hogy dolgozni kezdhessek a szakmámban és tényleges kereső ember legyek, ne diákmunkákból tartsam el magam és ne egy diákszállás közepére szülessen a leendő gyermekem, így minden érv amellett szól, hogy ha terhes lennék, vetessem el.
szerintem azok vállaljanak gyereket, akik akarnak; aki meg nem, azt meg nem kellene beleerőltetni. persze, a megfelelő védekezés (oktatása?) kellene, hogy a prioritás legyen (megelőzés, nem utólagos bajkezelés).
Én hollandiában élek.
Itt 22hétig csináknak abortuszt
22-24között csak akkor ha beteg a baba vagy veszélyezteti az anya életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!