Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnál is van ilyen? Vagy...

Másnál is van ilyen? Vagy csak én igénylem az alvást?

Figyelt kérdés
Minden nap kb 10-11kor fekszem a párom állandó éjjeles és hajnali 3körül jön haza mindig felkelt és kb 4 fél 5 mire vissza alszom reggel 9körül kelek ami nem gond mert ő pedig délnél előbb sose szóval mire felkel kész az ebéd minden nap főtt étel van ebédre megcsinálom a mosást takarítást vasálást és elfáradok délutánra 4-5körül jól esik ha alhatok fél egy órát! szóval tényleg sokat alszom? mert anyósom és a sógornőm ezzel piszkál hogy nem tudom majd ellátni a babát mert folyton alszok! én nem érzem jogosnak hisz amíg be nem fejezem a munkám sose ülök le! vagy tényleg nem jól csinálok valamit? 27+4hetes kismama

2012. dec. 2. 16:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindig ilyen nagy volt az alvásigényed, vagy csak a terhesség óta?

Szerintem ne izgulj ezen, úgyis minden igényét el fogod látni a babának + vezeted továbbra is a háztartást, mellette meg természetes, hogy annyit pihensz, amennyit tudsz. Ha jól alvó babád lesz, nyilván többet! Attól nem félnék, hogy abból lesz a probléma, hogy alszol a feladatok elvégzése helyett. Az viszont szinte biztos, hogy nem egyhuzamban fogsz ennyit aludni, hanem akkor, ha megteheted, mert ő is pihen. Az eleje nehéz lesz, de ahogy beáll a napirend, minden a helyére kerül. Ja, és az első pár hétben szerintem hiába lenne idő, nehezebb aludni az anyukának, mert pörög az agya, mégiscsak óriási változás, hogy éjjel-nappal ott van egy magatehetetlen gyerek, akit el kell látni + a szülés utáni hormonális-érzelmi hullámzás, aggodalmak, izgalmak stb.

(A személyes része: korábban nagyobb volt az alvásigényem-kb. 8 óra, amióta megvan a lányom, lecsökkent 6-7 órára, és nem vagyok fáradtabb.)

2012. dec. 2. 17:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem volt nagy az alvás igényem vagyis ha volt időm akkor aludtam! most terhesen sokkal fáradékonyabb vagyok! de előtte három műszakban dolgoztam volt úgy éjjeles után 3-4órát aludtam csak! amúgy parás vagyok vagy nem is tudom hogy mondjam mert pl ha védőnőhöz vagy dokihoz kell mennem szinte egész éjjel nem alszom meg kb 1órával indulás előtt kész vagyok és csak ideges vagyok hogy mikor mehetek már! szóval nem értem miért szólnak meg! most miért ne pihenhetnék?! ja ha nem emlitettem volna veszélyeztetett terhes vagyok! teljesen belém beszélik hogy nem fogom tudni ellátni a kicsit...
2012. dec. 2. 18:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Tényleg ne aggódj előre ezen! Majd ha már másodszor szólnak rád, hogy "hé, ne aludj, fél órája sír a gyerek", akkor lesz csak okod idegeskedni. Á, ne is foglalkozz velük, nem is értem, miért téma egyáltalán náluk, hogy te mennyit alszol.

Amúgy is teljesen természetes "tünet", hogy aluszékonyabb, fáradékonyabb az ember terhesen. (Főleg, hogy ez nem alapjellemződ, hiszen előtte nem volt ilyen nagy az alvásigényed).

Ha nagyon tapintatlanok, mondd nekik azt, pont azért pihensz most ilyen sokat, mert később a baba mellett ezt úgysem teheted meg!

2012. dec. 2. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!