16-17 évesek! Ti mikorra tervezitek a babát?
Ti már nagyon szeretnétek? És ha igen, miért? És mikor?
És ha nem akkor miért?
Igaz, hogy en sokkal idosebb vagyok (25) de megfogott ez a kerdes. Es igen, irigy is vagyok:)ennyire koran meg nem akartam, de azotak igen.
Irigykedek, hogy fiatal anyukak lesztek/vagytok.
Nekem nem volt ennI idosen olyan parkapcsolatom sem aztan egyetemere jartam, ami sajnos kitolja a gyerekvallalas idopontjat..:(
Remelem Kerdezo neked isnosszejon a terved, mert kitartas kell hozza, viszonta az egyiyk lepontozott valaszt azert ajanlom figyelmedbe, NE legyen igaza, mert ez csak egy figyelmeztetes, hogy ha nem jon ossze, akkor ne csalodj akkorat. Persze ez valahol pesszimista hozzaallas is, amit nem tanacsolok:) de mi "idosebbek" hajlamosak vagyunk a fiatalabbakat ovatossagra inteni (pl h ennyi idosen hiaba van 3 eves kapcsolatod, az meg nem biztos) ugye csak a tapasztalat beszel belolunk, de mindenkinek mindent a sajat boren kell megtapasztalnia, azert lesz "bolcsebb" kesobb. Persze ezek a dolgok nem torvenyszeruek, mert minden ember es elethelyzet mas es mas. Szerintem sem kell kacsalabon forgo palota, auto meg minden, ahhoz, hogy gyereket vallaljon az ember, egyesek kicsit elszallnak amikor az egzisztenciarol van szo...a lenyeg, hogy onnaloak legyetek, es legyen valamennyi felretett penzetek, ha valami tortenik, akkor ne a gyed-et gyest varjatok, hogy megtudd a gyeknek venni a gyogyszeret...:)
sok szerencset es kitatrtast kivanok a celjaitok eleresehez..
A 9-es válaszoló vagyok.
Nem bántásból írtam,amit írtam,csak mivel még jócskán fiatalabb vagy mint én,ezért szerettelek volna ,,felvilágosítani,, arról,hogy milyen amikor kikerülsz az iskolapadból.Tudod amíg én is ott ültem,gondtalannak láttam az életet.De amióta külön élek a szüleimtől,és férjhez mentem,eltűntek a rózsaszín felhők.Megtanultam azt,hogy milyen fontos egy biztos hátteret kialakítani egy babához,mert nem könnyű,hiába annak néz ki!!Nekünk nincs még saját lakásunk és autónk sincs,még is alig marad pénzünk a hónap végén,éppen csak annyink van,hogy megtudjunk élni!A babának a cuccaira több mint fél évig gyűjtögettük a pénz(NEM ÖSZTÖNDÍJBÓL)hanem rendes fizetésből.Szóval nem olyan egyszerű az élet mint ahogyan az kinéz az iskolapadból.És nem megharagudni kell,ha egy idősebb-tapasztaltabb leírja neked,hogy milyen is az élet sötétebb oldala,hanem fogadd meg a tanácsokat,és iskola után dolgozz legalább 1 évet,a párod is keressen munkát és ő dolgozzon folyamatosan,mert hidd el,hogy a pénz a legnagyobb úr ebben a világban.Én is azt hittem,hogy majd kikerülök a suliból és a párommal veszünk 1 lakást.Aztán a suli után jött az első pofon,merthogy semmi nem úgy van,ahogy az ember ,,gyerekfejjel,, azt elképzeli.A párommal lassan 2 éve élünk együtt,és azóta sem sikerült saját lakáshoz jutni,mert ahhoz pénz kell.
Szóval első a biztos háttér,és utána jöhet a baba.Mi azért mertük bevállalni,mert annyi pénzünk éppen van,hogy megtudunk majd venni mindent a babánknak amire szüksége lesz,és talán jövő év vége felé a saját lakás is sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!