Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan állíthatnám meg a hízást?

Hogyan állíthatnám meg a hízást?

Figyelt kérdés
20 hetes vagyok, és 10 kiló feleslegnél tartok. Tudom, ez rengeteg... Tulajdonképpen ugyanúgy étkezem, mint a terhesség előtt, amikor évekig tartottam a súlyom. Írnátok nekem konkrét étrendeket, hogyan tudnám megállítni, vagy legalább lelassítani a hízásom? Egyébként meg a vérnyomásom is magas. :( Dokimhoz csak 3 hét múlva megyek.
2012. nov. 30. 06:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a problémám 23 hetes vagyok es 12 kilónál tartok be is szólt a Vedono hogy dietazzak! En úgy gondolom hogy ez a terhességi hizas nem csak táplálkozás hanem genetika kérdése is ! Szerintem ne foglalkozz vele semmiképp se kezdj fogyókúra ba majd szülés utan lemegy!!! Jo babavarast!
2012. nov. 30. 07:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Vacsorára ne egyél már kenyeret, főtt ételt, csak húst friss salátával, gyümölcsöt, joghurtot!
2012. nov. 30. 07:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Végre! Sorstársak!

22 hetes vagyok. A védőnői és a terhesgondozásos mérés szerint 10 kg-nál tartok, de ez nem valós, mivel mire már oda eljutottam kb 4 kg volt rajtam. 58,5-ről indultam az itthoni mérlegelés szerint. Most mértek 72,5-öt ami itthon "csak" 71,7 szerencsére!

Én nem tagadom, hogy sokkal rosszabbul és többet eszem mint a terhesség előtt, illetve a napi szintű sportról át kellett térnem a szinte teljes ágynyugalomra, de akkor se tudom megmagyarázni magamnak ezt a mértékű hízást.

Terhesség előtti súlyomat a nagyon precíz és fehérjedús étkezésnek illetve a rengeteg sportnak köszönhettem. Most a fehérjére ránézni se tudok, ellenben gyümölcsből napi több kg fogy.

Most már viszont tényleg nagyon oda fogok figyelni mert nem akarok 90 kgosan menni szülni!

Tervek:

Visszatérni a teljes kiőrlésű pékárukhoz (nem kívánom).

Kevesebbet enni mint amit szeretnék. Tapasztalat, hogy kb fél óra múlva már mégis elégnek érzem az elfogyasztott mennyiséget!

Betározni otthon egészséges és nem hizlaló ételekből, ellenben semmi ellenkezőjét nem vásárolni. Szóval van most itt több kiló savanyú káposzta pl. de édességet nem veszek!

Tegnapról mára nem is híztam semmit :) ez már nagy dolog!

2012. nov. 30. 08:24
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Én 19 hetes kismama vagyok! Nekem az első találkozásnál azt mondta a védőnő, hogy figyeljek oda az étrendemre, diétázzak,és ha lehet sétáljak, mert akkor 67 kg voltam. Tehát alapból is van rajtam felesleg. Hozzáteszem a diéta nem fogyókúra, ő is mondta, hogy éheznem nem kell!!! Azt mondta reggelire ehetek ami jól esik, ebédre egyek levest, és főételt, vacsorára pedig fehérjét (tojás, sajt,tej...), az étkezések között ehetek joghurtot, gyümölcsöt, zöldséget és persze a vacsorát ne este 10kor egyem! Ezt egy jó hónapig tartottam, 6 után már nem ettem, csak gyümölcsöt ha éhes voltam, és mindenhova gyalog mentem. Legközelebb mikor mentem 2 kg-mal kevesebb voltam. Utána felhagytam a diétával, de este későn már nem eszek, legkésőbb 7kor vacsorázok, és ha éhes vagyok gyümölcsöt eszem. Na és napközben nem nagyon nassolgatok, bár szerencsére nem is nagyon kívánom! De nem híztam még semennyit, 2 kg mínuszba vagyok, 65 kg. Ami ha belegondolok nem is 2 kg, mert azóta a babának is növekszik a súlya és a magzatvíz is egyre több, tehát ha úgy nézem több mint 2 kg mínuszba vagyok. Én az elején elterveztem, hogy nem szeretnék 90 kg-ra hízni, nem csak magam miatt, hanem a babának sem jó, és a szülésnél sem, illetve a terhesség vége felé, komoly problémákat okozhat az ha komoly túlsúly van. Ez legyen a fejedben, hogy nem csak a plusz kg, hanem a saját és a babád egészsége is tét! Nekem ez a diéta bevált, szerintem egy próbát megér! Sok sikert!
2012. nov. 30. 10:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Én normál súlyról indultam, 20 hetesen volt 3 kiló plusz, 24 hetesen pedig 5 kiló. Ez elvileg jó, de jó lenne a végéig max 12 kilónál megállni. Így én normálisan eszem nap közben (bár erősen visszafogtam a szénhidrátokat), vacsira pedig már csak egy turmix vagy egy kis darab sovány sajt. Most töltöttem a 25. hetet és megállt egyelőre a súlyom.
2012. nov. 30. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 28 hetes vagyok 15 kg-t híztam. Azt mondta a dokim, hogy nagyon gyorsan kezdjek diétába... De hát igen, könnyű mondani! Mindenki azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, meg engem nem is érdekel a hízás. Ráérek szülés után foglalkozni a testemmel. Ez a felfogásom.. De nem tudom mit tegyek. :( Nem akarok azért 100 kg-val sem menni szülni. De hát terhesen diétázni??? Előtte nagyon könnyű volt, de hát most meg rosszul leszek ha nem eszek mikor éhes vagyok :(
2012. nov. 30. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok Sorstársaim!

Na végre nem a "fogytam a terhesség" alatt kismamákról olvasni.

Én a 17. hétben +5 kg-nál tartok, úgyhogy most már nagyon kell vigyáznom.

Fogyókúrázni tényleg nem szabad, de a péksütemény és fehérkenyér kizárása nem minősül annak. Én is próbálok minél több rostos ételt enni, sok zöldség gyümölcs és rengeteg folyadék, illetve este már nem enni nehezet.

Hajrá mindenkinek!

Ja és a "majd a szülés után leadom" azért nem működhet még egy darabig, mert a babának kell a jó minőségű tej, tehát akkor aztán tényleg rendesen kell enni. Egyébként a nővérem 18 kilót szedett fel, anyám 25-öt tehát én is nyilván sokat fogok. De leadták kb 3 év alatt, én is így tervezem.

2012. nov. 30. 15:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez a "szülés után leadom" szöveg nekem azért nem tetszik, mert szülés után eleve nem lesz energiád, időd leadni, és egy pici baba mellett nagyon lehangoló lehet a kilókkal küzdeni. Másrészt meg a szülés is nehezebb, kockázatosabb állítólag 25-30 plusz klóval.
2012. nov. 30. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!