Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért hiszi mindenki, hogy 16...

Miért hiszi mindenki, hogy 16 éves vagyok? A másik, hogy miért "szidnak" le az utcán hogy gyalázat amilyen vagyok?

Figyelt kérdés

26 éves, 33 hetes kismama vagyok. Gyakorlatilag tényleg nem nézek ki többnek 16-17-nél. Minden nap odajön valaki beszólni, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy ilyen fiatalon teherbe estem. Eddig is zavart, de ma érintett a legrosszabbul. Odajött hozzám egy néni, és elkezdett velem kiabálni, hogy szégyeljem magam, hogy ilyen fiatalon..., hiába mondtam, hogy 26 éves, férjezett ASSZONY vagyok, nem hitte el, és ordítozott, hogy reméli hogy a pasim majd jól kiveri belőlem a gyereket. Próbáltam arébb menni, de jött utánam. Úgy lett vége, hogy egy huszonéves srác jött oda hozzám, és mondta, hogy kihívja a rendőrséget, ha nem fejezi be a néni.

Miért ilyen gonoszak az emberek? Hogyan tudnám kivédeni, hogy ne történjen többször ilyen? Utálom, hogy állandóan megbámulnak, mert azt hiszik tini vagyok..

2012. nov. 26. 16:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ez ellen semmit nem tudsz tenni. Ne foglalkozz vele, és ne válaszolj, ne bizonygasd mennyi vagy, ha szóvá teszik. De ez olyan hihetetlen nekem amúgy... mennyi szörnyűség, erőszak, gusztustalanság, felháborító ,meghökkentő, stb dolog folyik az utcán az emberek szeme előtt, mégsem jellemző, hogy szóvá tegyék a másiknak. Legtöbben rá sem bagóznak az ilyesmire, aki igen, az meg max magában gondol egy véleményt, vagy megjegyzi annak akivel van épp,...de ilyet, hogy ezt napi szinten neked szóvá tegye valaki, főleg egy terhességet, mindegy hány éves lennél, vagy vagy.... érdekes...
2012. nov. 26. 16:40
 2/20 anonim ***** válasza:

A néni egy idióta. Szegénykém, elhiszem, hogy rosszul érintett, főleg most, amikor amúgy is túlérzékeny az ember.

Igazából senkinek semmi köze hozzá hogy mit csinálsz, de legközelebb ha beszólnak, mondd azt, hogy mivel 15 gyereket akarsz, időben kell elkezdeni, hogy beleférjen, mire 40 leszel. Erre biztosan elakad a szavuk, hidd el:D

2012. nov. 26. 16:41
 3/20 anonim válasza:
szerintem hagyd rájuk. Vagy ha idős ember szid le akkor mond azt neki, hogy ez nem a 19. század és nem vagy tini. Lehet azért is néznek ki téged az emberek mert a mostani divat a 30-40 évesen gyermek vállalás. De én azt gondolom, hogy inkább ne zavarjon téged és légy rá büszke.A stressz nem csak neked árt hanem a kis manónak is a pocidba:D
2012. nov. 26. 16:42
 4/20 anonim ***** válasza:

sajnos ilyenek az emberek.. nem nagyon tudsz mit csinálni velük...

én 22 éves 27. hetes kismama vagyok, és én is megkapom a csúnya pillantásokat. szerencsére még senki nem szólt be nekem, de ha megtennék, hát jól elküldeném őket, hogy foglalkozzanak a saját dolgukkal.

senkinek semmi köze ahhoz, hogy hány éves vagy, hogy mikor vállaltad a babát, stb.

tudom nagyon nehéz, de próbáld meg elengedni a füled mellett ezeket a "kedves" szavakat, átnézni ezeken az embereken. hiszen senkinek nincs a homlokára kiírva, hogy hány éves vagy, hogy férjnél vagy...

egyébként nagyon durva amit a néni művelt... nem is tudom mit reagáltam volna abban a helyzetben. talán nem túl szépen elküldtem volna melegebb éghajlatra. mégis hogy jön ahhoz, hogy ilyeneket vágjon egy ismeretlen ember fejéhez?? (nagyon felháborodtam most ezen, képzelem te mit érzehettél)

2012. nov. 26. 16:44
 5/20 A kérdező kommentje:
Eddig próbáltam nem törődni ezekkel a megjegyzésekkel, de ez a mai nagyon szíven ütött. Próbálok megnyugodni, tudom hogy ez a legfontosabb most, de bánt, hogy életem legszebb időszakába is belerondítanak.
2012. nov. 26. 16:46
 6/20 anonim ***** válasza:
Azért ez az eset nagyon durva! Egyébként én is azt mondom, hogy ne foglalkozz senkivel, de erre az öregasszonyra tényleg rendőrt kellett volna hívni.
2012. nov. 26. 16:52
 7/20 anonim ***** válasza:
79%

Cah! Mondja ezt egy veterán mama, akinek a korában igenis 15-16 évesen már szültek a fiatal lányok...! Felháborító! Igazán sajnállak, és egyszerűen elképesztő, hogy ilyen dolog megtörténhet... Én 23 éves kismama vagyok, de a terhesgondozáson velem is eléggé lekezelőek, mert a legtöbb anyuka 30-40 év közötti, és most várják az elsőt... velem is úgy bánnak, mintha "besikerült volna... tudom, ez nem vígasztal teljes mértékben, de azért próbálkozom. :)

Bár nem ismerlek, és nem tudom, hogy nézel ki, tudok javasolni 1-2 tippet az "öregítésre": :) dobj fel magadra egy kicsit több és erősebb sminket (szemhéjtus,szemceruza,szempillaspirál, esetleg valamilyen halvány szemhéjpúder), és máris 1-2 évet "öregedhetsz" :) Szülés után pedig ajánlom a magassarkú és csinos szonya+ felső viseletét, utána garantántal nem kérdeznek meg semmit! Egyébként, én ha nem vagyok kisminkelve (ami nagyon ritkán van de megesik), akkor még a Szupermarketekben is elkérik a személyimet alkoholvásárlásnál, még akkor is, ha csak ajándékba viszek egy üveg sört/bort! Ezért már előre előkészítem, vagy megkérdezem, hogy na mivan, mutassam? ... olyankor nem merik kérni :D Remélem, sikerült kicsit felvidítanom téged, puszillak! 23 éves 19. hkm.

2012. nov. 26. 16:59
 8/20 A kérdező kommentje:

Igen, kicsit jobb kedvem lett! :) A sminkelős ötlettel meg az a gond, hogy még akkor is csak 17-18 évesnek néznék kis :))

Egy kicsit tényleg jobban érzem magam, aranyosak vagytok!

2012. nov. 26. 17:04
 9/20 anonim ***** válasza:

de még ha úgyis volna

mi a fene közük van hozzá ki mikor és miért vállal gyereket

de idegesítő ez..

2012. nov. 26. 17:31
 10/20 A kérdező kommentje:
Igazatok van mindannyiótoknak! Eszembe sem jutott volna, hogy egyszer azért fognak megszólni, mert babát várok...
2012. nov. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!