Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki terhesség elott...

Van aki terhesség elott dohányzott és áttért az elektromos cigire, miután megtudta, hogy terhes? Nem néztek rátok ferde szemmel?

Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 11:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

És mit nem értesz ezen utolsó? Pontosan azt írják, hogy egészségesebb, de nem azt, hogy egészseges és nem káros az egészségre. Attól még, hogy nincs benne nikotin, rengeteg adalékanyag van benne, ami káros az egészségre.

Számomra az ilyen témák nem kérdésesek, mivel nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy káros-e. És mivel a terhesség alatt már nemcsak magamra kell gondolnom, a saját vágyaimra, szenvedélyeimre esetleg, hanem fejlődik bennem egy emberi lény, aki nem tehet semmiről, arról sem, hogy dohányzom és nem tudom abbahagyni. Én 16 évig dohánynyoztam (napi 1-1,5 doboz), sajnos!!! Ez is elég baj. De azonnal abbahagytam, amint teherbeestem. De ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobb ember lennék bárkinél is, mert ez nem igaz. Csak ez a cigi ügy nem kellene, hogy kérdés legyen, akármilyen nehéz is. Nemcsak egy másik ember egészségéről van szó, hanem a saját gyermekedről.

Én nem nézek a dohányzó kismamákra (legyen az akár e-cigi is) semmilyen szemmel, nem az én dolgom. Az is igaz, hogy olyan környezetben élek, ahol nem nagyon találkoztam még dohányzó kismamával. Szóval, én nem ítélem el, csak nagyon sajnálom... Rosszindulat nélkül mondom.

Nem akarok vitatkozni. Csak számomra ilyenkor egyértelmű. Mivel a WHO és egyéb szakemberek is inkább ellene vannak, mint mellette, bizonyítás ide vagy oda, ha nem használom, azzal nem teszek kárt, ellenkező esetben pedig tehetek, így jobb az óvatosság, terhesség alatt mindenképp.

2012. nov. 26. 15:09
 12/13 anonim ***** válasza:

Persze én érem, de tényleg jobb ez mintha a sima cigit szívná... azért azt senki se mondja hogy egyáltalán bármi közöset talál bennük... Legalább ő ennyit is tesz.... sokan még ennyit se...

Amúgy még mielőtt elítélnétek, én is letettem a cigit amint terhes lettem, csak idegesít, ez a mai helyzet, hogy már bárki megkövezhet nyilvánosan bárkit csak azért mert dohányzik... meg már lassan azért is mert e-cigit szív...

2012. nov. 26. 19:49
 13/13 anonim ***** válasza:

A kövezéssel én sem értek egyet. Mindenki követ el hibákat, úgyhogy senkinek nincs joga ítélkezni. És nehéz is leszokni, az is tény.

És azzal is egyetértek, hogy jobb az e-cigi, mint az igazi. Persze, az lenne a legjobb, ha egyik sem.

2012. nov. 26. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!