Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet elektromos cigit szívni...

Lehet elektromos cigit szívni a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, h nem árt. Ti mit gondoltok?
2010. ápr. 11. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Ugyanúgy nikotint tartalmaz, mint a rendes cigi, így ez átmegy a babába, károsítja a tüdejét és függőséget okoz.
2010. ápr. 11. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
szerintem attól függ, hogy nikotinos vagy nikotin mentes patron van-e benne. A nikotinmentest minden további nélkül.
2010. ápr. 11. 15:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Valahol azt hallottam, h a placenta megszűri a nikotint és a cigi főleg az égéstermékeke miatt ártalmas meg a kátrány miatt, ezért nem baj, ha nikotinos a patron, mert ugye az csak pára. De nem tudom, h elhigyjem-e.
2010. ápr. 11. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Hát ne hidd el :) Átmegy a placentán!
2010. ápr. 11. 15:28
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Méghogy a "tüdejét károsítja a babának"! Mert a baba pöfékel a tüdején át, mi? Az első válaszolónak lila gőze nincs a témáról, ez akkora butaság. Persze, hogy bekerül a keringésébe a nikotin a babának és függőséget is okoz, illetve mindent amit a sima dohányzás, ez akkor is így van, ha csak gőz. Azonban ha nikotin mentes patront használsz, semmi baja nem lesz. Én is így szoktam le a cigiről.
2010. ápr. 12. 10:04
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
a nikotin menteset szívhatod nyugodtan.
2010. ápr. 13. 18:36
 7/9 anonim válasza:
16%

Nem tökmin1 hogy lehet-e? Ilyen hülye kérdéseket teszel itt fel... ha van valami, ami kicsit is árthata baba egészségének, akkor arról bírjál már lemondani 9 nyomorult hónapig....

Egybk mi a fenének szívnál elektromos cigit, ha abban nincs is nikotin? nem azért szívod?...

2010. ápr. 14. 23:03
 8/9 kisendre válasza:
0%

"Egybk mi a fenének szívnál elektromos cigit, ha abban nincs is nikotin? nem azért szívod?..."

Sok esetben a berögzült mozdulatsor is nehezíti a leszokást, annyira beleivódnak az ember mindennapjaiba azok a bizonyos mozdulatok. Ezáltal valakinek hasznos lehet.

Kérdező:

Ha nikotinmentes, esetleg ízesített patront szívnál, azt minden további nélkül, az csak pára.

Ha nikotinosra gondoltál, akkor hihetetlenül felelőtlen vagy, semmiképp sem méltó(/alkalmas) az anyaságra. Ekkora áldozatot nem tudsz meghozni a gyermekedért, akinek mindennél fontosabbnak kéne lennie a számodra? Belegondoltál már, hogy egy akkora, védtelen szervezetre milyen hatással lesz a rád is ható nikotinmennyiség?

"A dohányzó anyák újszülöttjei átlagosan kb. 20 dekagrammal kisebb súllyal születnek, mint a nem dohányzó anyák gyermekei, az alacsony születési súlyú gyerekeknél pedig nagyobb az esély a fejlődési problémákra és a koraibb halálozásra. Ezen kívül a vetélés, a koraszülés, a bölcsőhalál és a légúti betegségek veszélye is növekszik."

Csak most néztem a dátumot, hogy ez már 2 hónapos kérdés, na mindegy, ha már megírtam. Remélem volt eszed.

2011. jún. 11. 02:10
 9/9 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! Ez már egy másfél éves kérdés volt! Nem szívtam semmilyen cigit , mert utána egy orvos mondta, h az elektromos cigi is káros még ha nikotinmentes is. De a stressz is nagyon ártalmas tud lenne, jobban mint sokan gondolnák, és ezt a leszokás okozta, ezért próbáltam vmivel pótolni, de nem tettem. És már 16 hónapos gyönyörű és egészséges a lányom, aki szépen időben született jó súllyal, mivel nem akartam kitenni semmilyen veszélynek. Azért köszi.
2011. szept. 26. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!