Ugye nem lehetek terhes, ha szedek gyógyszert?
8-as vagyok.
Én meg annyira nem szeretem, ha valakinek bővebb választ írok, amiben benne van a feltett kérdésre a válasz is, esetleg olyanra is, ami esetleg szerepelt a magyarázatban és utána meg okoskázik!
Akkor folytatnám: bizonyos gyógyszerek szedése is csökkenti a hatását, csak egy az antibiotikum (ezt emeltem ki, pontosan azért, mert elég általános dolog), továbbá természetes nyugtató szerek, ezek bizonyítottan, de általánosságban minden olyan gyógyszer, amik megváltoztatják a májban a hormonok anyagcseréjét. Alkalmi fájdalomcsillapító hatása elenyésző, de amikor ilyen előfordul, ajánlott kerülni az aznapi együttlétet.
Illetve azt nem írtad, hogy mikor kezdted a fogamzásgátlót és hogyan. Ezért írtam arról is.
Egyébként nemcsak hasmenés, hanem a hányás is befolyásolhatja a hatását.
De ha te annyira biztos vagy abban, hogy csak az antibiotikum és a hasmenés számít, akkor le lehet szólni!
Nem csak te olvasod amúgy egyedül a választ, hanem sok más ember, akiknek lehet fogalma sincs az antibiotikum és a hasmenés fogamzásgátlóra gyakorolt hatásairól, ezért írtam le azt is, amit te is a magyarázatodban.
Nem kellene azon felháborodni, hogy vki segíteni akart.
Egyébként meg ha annyira k.vára tisztában vagy az "lap dolgokkal", akkor azt is tudnod kellene, hogy a tabletta nem 100%-os...
Inkább csak 99-99,5. És akkor sem 100. Ergo --> lehetsz terhes.
Innentől meg nem értem a kérdést..
"És nem estem teherbe összesen 6 év alatt fog.gátló mellett"
És ez mégis mire bizonyíték?
Semmire.
Képzeld, van olyan, aki 6 év után esik teherbe mellette.
És képzeld el, végigolvastam a kérdésed. De ha ennyire k.va okosnak tartod magad, akkor nem kell kérdést feltenni.
Ki mondta, hogy nem biztonságos?
Annyit mondtam, hogy nem 100%-os (mint ahogy egyetlen egy védekezési módszer sem!).
És ha nem 100%-os, akkor bizony van esély a terhességre. De gondolom neked annyi eszed nincs, hogy ezt felfogd.
A kérdésedre meg válaszoltam normálisan (csak úgy látszik nem olvastad el), csak azon háborodtam fel, hogy ki segíteni akart, és leosztottad.
Amúgy meg nesze, olvasgassad: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!