Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem lehetek terhes, ha...

Ugye nem lehetek terhes, ha szedek gyógyszert?

Figyelt kérdés
Az utolsó menstruációm eléggé fura volt,de betudtam a stressznek.Ma ráálltam a mérlegre és rövid idő alatt sokat híztam. A melleim feszülnek,Egyik nap émelygek,másik nap zabálok. A derekam fáj. De csak ma,hogy megmértem a súlyomat döbbentem le és kezdett el foglalkoztatni a kérdés. Ugye nem lehet fogamzásgátló mellett teherbe esni,ha azt mindig pontosan veszem be,nem volt hasmenésem,nem szedtem antibiotikumot?
2012. nov. 25. 00:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%

8-as vagyok.

Én meg annyira nem szeretem, ha valakinek bővebb választ írok, amiben benne van a feltett kérdésre a válasz is, esetleg olyanra is, ami esetleg szerepelt a magyarázatban és utána meg okoskázik!

Akkor folytatnám: bizonyos gyógyszerek szedése is csökkenti a hatását, csak egy az antibiotikum (ezt emeltem ki, pontosan azért, mert elég általános dolog), továbbá természetes nyugtató szerek, ezek bizonyítottan, de általánosságban minden olyan gyógyszer, amik megváltoztatják a májban a hormonok anyagcseréjét. Alkalmi fájdalomcsillapító hatása elenyésző, de amikor ilyen előfordul, ajánlott kerülni az aznapi együttlétet.

Illetve azt nem írtad, hogy mikor kezdted a fogamzásgátlót és hogyan. Ezért írtam arról is.

Egyébként nemcsak hasmenés, hanem a hányás is befolyásolhatja a hatását.

De ha te annyira biztos vagy abban, hogy csak az antibiotikum és a hasmenés számít, akkor le lehet szólni!

Nem csak te olvasod amúgy egyedül a választ, hanem sok más ember, akiknek lehet fogalma sincs az antibiotikum és a hasmenés fogamzásgátlóra gyakorolt hatásairól, ezért írtam le azt is, amit te is a magyarázatodban.

2012. nov. 25. 17:29
 12/25 A kérdező kommentje:
Tudtam a hányásról is,jajj de ezek benne vannak mind a betegtájékoztatóban,és akik azt képtelenek elolvasni,azok magukra vessenek. Amúgy 4 éve szedem ezt a fogamzásátlót és nem okoskodtam csak nem szeretem,ha annyira hülyének néznek,hogy azt hiszik,az alap dolgokkal sem vagyok tisztában. Bár lehet azokból a nőkből kiindulni,akik úgy esnek teherbe,hogy azt sem tudják,hogy kell védekezni,de én nem ez a kategória vagyok.
2012. nov. 25. 17:37
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem kellene azon felháborodni, hogy vki segíteni akart.

Egyébként meg ha annyira k.vára tisztában vagy az "lap dolgokkal", akkor azt is tudnod kellene, hogy a tabletta nem 100%-os...

2012. nov. 25. 17:42
 14/25 A kérdező kommentje:
99.99%...Hát azért nekem ez elég biztonságos :D!
2012. nov. 25. 17:43
 15/25 anonim ***** válasza:

Inkább csak 99-99,5. És akkor sem 100. Ergo --> lehetsz terhes.

Innentől meg nem értem a kérdést..

2012. nov. 25. 17:45
 16/25 A kérdező kommentje:
De nem vagyok,mit ezt a kommentemben is leírtam,amit gondolom szintén képtelen voltál végigolvasni. És nem estem teherbe összesen 6 év alatt fog.gátló mellett szóval ez nekem innentől elég bizonyíték arra,hogy nálam 100%-ban véd a gyógyszer :)!
2012. nov. 25. 17:47
 17/25 anonim ***** válasza:

"És nem estem teherbe összesen 6 év alatt fog.gátló mellett"

És ez mégis mire bizonyíték?

Semmire.

Képzeld, van olyan, aki 6 év után esik teherbe mellette.

És képzeld el, végigolvastam a kérdésed. De ha ennyire k.va okosnak tartod magad, akkor nem kell kérdést feltenni.

2012. nov. 25. 17:49
 18/25 A kérdező kommentje:
Ja amúgy meg azt gondolom,ha én kérdezek,akkor nekem kéne válaszolni,nem felvilágosító órát tartani azoknak,akik nem tudják,hogy működik a fogamzásgátlás. Azok majd úgyis felteszik azzal kapcsolatban a kérdéseiket,amivel nincsenek tisztában.
2012. nov. 25. 17:50
 19/25 A kérdező kommentje:
Hát minden bizonnyal nálad értelmesebb vagyok.Te gondolom az a fajta nő vagy,aki fröcsögő nyállal érvel a fogamzásgátló ellen.Pedig ez az egyik legbiztonságosabb módszer,ha fejre állsz akkor is!
2012. nov. 25. 17:52
 20/25 anonim ***** válasza:
45%

Ki mondta, hogy nem biztonságos?

Annyit mondtam, hogy nem 100%-os (mint ahogy egyetlen egy védekezési módszer sem!).

És ha nem 100%-os, akkor bizony van esély a terhességre. De gondolom neked annyi eszed nincs, hogy ezt felfogd.

A kérdésedre meg válaszoltam normálisan (csak úgy látszik nem olvastad el), csak azon háborodtam fel, hogy ki segíteni akart, és leosztottad.

Amúgy meg nesze, olvasgassad: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2012. nov. 25. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!