Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem lehetek terhes, ha...

Ugye nem lehetek terhes, ha szedek gyógyszert?

Figyelt kérdés
Az utolsó menstruációm eléggé fura volt,de betudtam a stressznek.Ma ráálltam a mérlegre és rövid idő alatt sokat híztam. A melleim feszülnek,Egyik nap émelygek,másik nap zabálok. A derekam fáj. De csak ma,hogy megmértem a súlyomat döbbentem le és kezdett el foglalkoztatni a kérdés. Ugye nem lehet fogamzásgátló mellett teherbe esni,ha azt mindig pontosan veszem be,nem volt hasmenésem,nem szedtem antibiotikumot?
2012. nov. 25. 00:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én a mai napig nem értem hogyan lett a kisfiam tabi mellett... de azért örülök.
2012. nov. 25. 00:30
 2/25 A kérdező kommentje:
Most ezzel megrémisztettél! Már mintha látnám a hasamat is gömbölyödni...Jajj!
2012. nov. 25. 00:32
 3/25 anonim ***** válasza:
Nincs 100%-os tabletta, szóval még akkor is van rá esélyed.
2012. nov. 25. 02:13
 4/25 A kérdező kommentje:
Hát ez fantasztikus!
2012. nov. 25. 02:19
 5/25 anonim ***** válasza:

Ilyen tüneteket vagy akkor tapasztalsz, ha új fogamzásgátlót szedsz egy-két hónapja, vagy ha terhes vagy, vagy ha a szervezeted rosszul reagál a fogamzásgátlóra...

Először egy-két teszttel kezdj...

2012. nov. 25. 04:17
 6/25 anonim ***** válasza:
Tesztelj!
2012. nov. 25. 06:50
 7/25 anonim ***** válasza:

Lehetsz, csak igen kis eséllyel.

Semmi sem 100%-os, a tabletta sem. Nem te lennél az első.

Viszont ezek a tünetek nem csak terhesség jelei lehetnek, hanem a fogamzásgátló igen gyakori mellékhatásai is!

Sokkal vszínább, hogy a tabletta okozza, mint hogy teherbe estél.

De mindenképpen tesztelni kell, akkor kiderül.

2012. nov. 25. 08:46
 8/25 anonim ***** válasza:

De igen, fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes, ha bizonyos figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagysz.

Például bizonyos gyógyszerek szedése csökkenti a fogamzásgátló hatását, ilyen például az antibiotikum, ilyen esetben kiegészítő védekezést kell alkalmazni az egész antibiotikum kúra alatt, illetve még utána 1 hétig.

Nem mindegyik fogamzásgátló véd az első naptól, valamelyik csak 14 nap után, tehát ilyenkor is kell a kiegészítő védekezés. Amelyik gyógyszer első naptól véd, de nem a menzesz első napjakor került bevételre, akkor sincs meg a védelem.

Ha erős hasmenése van az embernek, akkor sem biztos a védelem.

Csinálj egy tesztet mindenképpen!

2012. nov. 25. 10:25
 9/25 anonim ***** válasza:
Igen teherbe lehet esni gyógyszer mellet is én is a gyógyszert szedtem és terhes lettem. Ja még van egy másik sztorim én még a hurok fent volt és akkor is teherbe estem már meg is mozdult mikor észre vettem és azonnal a kórház és levették de a babámnak nm lett hálaistennek semmi baja. Na ehez mit szólsz?
2012. nov. 25. 11:56
 10/25 A kérdező kommentje:
Komolyan annyira szeretem,mikor valaki olyan baromira okos akar lenne,de a leírtakat képtelen végigolvasni.Igen,tudom,hogy nem véd rendesen a gyógyszer,ha ment a hasam,ha antibiotikumot szedtem,vagy ha nem vettem be időben,ezért is írtam le,hogy ilyen NEM VOLT ! Na mindegy,nem valószínű,hogy terhes vagyok,legalábbis a teszt szerint,így csak örülök annak,hogy nőtt a mellem és híztam is végre kicsit :)!
2012. nov. 25. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!