Ha váratlanul, védekezés mellett teherbe esnétek, de az anyagi helyzetetek nem engedné meg megszülnétek a babát majd örökbe adnátok vagy elvetetnétek?
Elvetetném.
Hogy miért? Egy dolog, hogy én esetleg vállalok egy küzdelmes életet,de egy kicsi lényt miért kényszerítsek erre?
Mert a nagy szegénység bizony a gyereknek is borzasztó rossz érzés. Látni az anyját/apját nehezen boldogulni. Megtapasztalni, hogy neki nem, vagy csak hihetetlen nehezen teljesülhetnek az álmai. Hát ettől nagyobb önzőséget el nem tudok képzelni, mint amikor az anyák tűzön-vízen keresztül, ilyen sorsra kárhoztatnak gyerekeket.
Önző dolognak tartom nagyon, hogy sokan a saját lelki békéjükért (csak hogy ne aludjanak rosszul, amiért az ő szavaikkal élve "meggyilkoltatják a saját gyereküket") éppen a saját gyereküket szülik meg ilyen rossz sorsa.
Csak gondoljatok azoknak a gyerekeknek a bánatára, a tekintetükre, akiket néha a tévében látni, hogy éheznek és támogatást kérnek a szülők...
A szívem megszakad értük és egyáltalán nem gondolom azt, hogy bűn lett volna még időben tenni az ilyen nehéz sors ellen..
erre a kerdesre eloszor el kell dontened mikortol elet szamodra a baba elete? 12 hetessen? akkor addig akar az allam is kerheti vetesd el hiszen nem el szamodra? ha erre a valasz azonnal mihelyt tudom ott el bennem akkor inkabb szegenyen de kihordom.Megolni jobb mint masnak adni? akkor lojuk le a kutyat ha mar nem tudjuk gondozni? sot a nagymamat is hiszen o is el es sokszor nem tudjak az emberek tovabb gondozni.
Abortusz orok etikai kerdes marad de teny eletet veszel el.
#13, ez a kutyás-nagymamás hasonlatod erősen sántít, lévén a kutya meg a nagyi már megszületett. A reális hasonlat úgy néz ki, hogy inkább vetéltessük el a rosszkor vemhessé lett kutyát, vagy inkább keressünk majd gazdát a kölyköknek...
(kutyáknál létezik az abortusz-"tabletta", az ellen elfelejtettek paláverezni a magzatvédők)
És igen, én, mint anno örökbe adott, majd így felnőtt ember, azt mondom, hogy a kora-terhességben szerintem kevésbé rossz döntés az abortusz, mint az örökbeadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!