Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor mondtátok el a...

Ti mikor mondtátok el a családban, hogy babát vártok?

Figyelt kérdés

Szülőknek, nagyszülőknek, unokatesóknak. Nekünk minden rokonunk 100km-re lakik tőlünk. Karácsonykor oda utazunk, ott leszünk pár napig. Én azt javasoltam a férjemnek, hogy akkor mondjuk el a nagy hírt. Ekkor majdnem 10 hetes leszek. Legközelebb Húsvétkor megyünk majd, a férjem szerint majd akkor mondjuk el, mert nem akarja azt hallgatni minden nap telefonon, hogy hogy vagyunk, fiú lesz-e vagy lány, mit hogy kell vagy nem kell csinálni, stb. Szerintem meg kiszúrás a nagyikkal, ha kimaradnak mindenből. A lányom már 3 éves, vele is ez volt, egész nap égett a telefondrót, mert mindkét nagyi elég szentimentális, és az egész terhesség részesei voltak ők is. Legalábbis szerintük. Mert én meghallgattam őket, aztán csak mosolyogtam, tetszett hogy olyan nagy lázban égnek a babám miatt. Mindkettőnek 2.unoka lesz, csak egy unokájuk van még, a kislányom. Az első terhességemet betöltött 12.hét után akartuk elmondani nekik, de aztán a 10 héten végülis kibukott belőlem, a férjem morcogott is érte egy kicsit.

Ugye nem korai már a 9.héten elmondani? Főleg ilyen körülmények miatt?

Köszönöm a válaszokat.

2012. nov. 22. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, 7 héten tudtam meg én,férjem tudta meg elöször, majd anyukám, anyosomék, 12 hét után a barátoknak, és távolabbi rokonoknak
2012. nov. 22. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
12. hétig vártunk mind a 3 gyereknél. De nekem volt egy 10. hetes vetélésem, így mi óvatosak vagyunk.
2012. nov. 22. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi nem birtuk ki....mensi után 4nappal teszteltem, egyből hivtam anyumat...azn delutan anyosomék is tudtak már...meg az egesz familia!
2012. nov. 22. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
elsö baba...:-)
2012. nov. 22. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sem bírtam ki, amikor először várandós lettem. 5. héten tudtam meg, mindkét oldalon elmondtuk a szülőknek. 7. héten elment. Ezek után biztos vagyok benne, hogy meg fogom várni a 12. de lehet, hogy a 14. hetet is, mire mesélek bárkinek bármit.

A ti helyzetetekben én is kihasználnám a karácsonyt. Megfelelő alkalom egy ilyen hírhez, és ha téged nem zavarnak nagyon a telefonok, mondd, hogy téged keressenek, ne a férjedet. Vagy ossz ki nekik feladatokat, kössenek, varrjanak valamit, az leköti őket :)

Sok boldogságot! :) Boldog karácsonyt majd! :)

2012. nov. 22. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:

első baba :) aznap mikor meg kellett volna jönnie, pont beszéltem anyummal telefonon, mondtam neki, hogy nem jött meg, szerintem sikerült a baba-persze kinevetett :) (a mensim egyébként svájci óra pontosságú volt az utóbbi 1 évben) szóval meló után csináltam egy tesztet, ami erős pozi lett. akkor hívtam anyut, hogy igazam volt, már hárman vagyunk :) ő mondta el apukámnak.

anyósomnak párom mondta el kb a 7. héten, addig bírta magában tartani.

a többieknek csak a 12. hét után mondtuk el. bár párom akkor is úgy mondta, hogy valószínűleg úton van a baba :)

ez azóta ugye megváltozott, már le se lehetne tagadni :D

nálatok a Karácsony szerintem ideális lenne, mégha a férjed ódzkodik is tőle. egyrészt csodálatos ajándék lenne, másrészt azért Húsvétig húzni a dolgot... lehet, hogy akkor sértődés lenne belőle.

boldog babavárást :)

2012. nov. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!