Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mindig a legutolsó uh...

Ti mindig a legutolsó uh szerinti megállapított terhességi hetet mondtátok?

Figyelt kérdés

Mert én elvileg 12+ 4 hetes vagyok, de tegnap voltam uh-n, és az szerint meg ma vagyok 13+ 1:)

Melyik a valós?

2012. nov. 3. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam,a 12 hetesen azt hittem, hogy 11 hét 6 napos vagyok de az uh szerint már 13 hét 1 nap.A baba méretétől függ.Én mindig azt mondom amit a doki az uh szerint.14 hét 5 napos kismama
2012. nov. 3. 10:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Én mindig a menzesz szerint számolt terhességi kort mondtam. Nincs jelentősége annak, hogy az UH alapján egynéhány napot eltér a méret, attól még az utolsó menzesz első napjától kell számolni. Kivételt képez, ha valamiért nem tudni, vagy nem lehet arra alapozni, mert annyira rendszeretelen volt a menstruációs ciklus, vagy ha a baba mérete nagyon eltér az UH szerinti mérettől. De + - pár nap eltérés nem jelentős.
2012. nov. 3. 11:00
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi:) Nálunk úgy volt, hogy az elején sokkal kisebb volt, mint kellett volna. Tehát amikor már magzati elemnek kellett volna látszódni, akkor még csak petezsák volt. A 8. héten kezdett el verni a drága szíve:)

Most meg úgy nől, mint az atom:)

Én úgy számoltam, hogy mensi után pár nappal, vagy mensikor fogant.

2012. nov. 3. 11:04
 4/10 anonim ***** válasza:

szerintem annyira nincs jelentősége, hogy 12+4 hetes vagy, vagy 13+1 . tök mindegy, ez már a nagyon unatkozós terheseknek való:)

ráadásul az uh gép is csal, és a doki sem pontosan állapítja meg mindig.

így lehet, hogy 18 hetes maradsz hetekig?,

én mindig a mensi szerintit mondtam., és

2012. nov. 3. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Erdemes a menszi szerintivel szamolni mert a doki mindig azzal szamol. Pld ha nezik majd mikor toltod a 40.hetet akkor is azt nezik. Nekem sokaig +1 hettel nagyobb volt aztan most mar pont annyi amennyi a menszi szerint.

32h km

2012. nov. 3. 11:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Na most kiszámoltam, utolsó mensi szerint pontosan 13+1 hetes vagyok.

Tehát tegnap nagyon eltalálták:D

Szóval akkor még mensi elött fogant a baba?

2012. nov. 3. 11:45
 7/10 anonim ***** válasza:
8%
Én mindig azt mondom amit az Uh mondanak,elvégre ők látják mekkora a babu :)
2012. nov. 3. 13:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha most pont megegyezett a mérete a menzesz szerint elvárt mérettel, akkor az azt jelenti, hogy félidőben fogant a baba. Tehát az utolsó menzesz első napja után 2 héttel.

Ne foglalkozz az UH-os kormeghatározással, az utolsó menzesz időpontja számít, az orvos is csak azt nézi. Nem fejlődnek olyan egységesen és nagy könyv szerint, hogy arra alapozni lehessen. Pl. nekem is volt olyan, hogy a feje 1 héttel nagyobb volt a koránál, a hasa nagyjából megfelelő, a lába viszont már kisebb. Meg ahogy egyre nő, belejátszanak majd a genetikai adottságok. Lehet, hogy alkatilag nagy baba lesz, emiatt az UH mondjuk 2 héttel idősebbnek írja, de attól fejlettségileg nem lesz azon a szinten.

2012. nov. 3. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Mindig az utolsó menzesz szerinti kort mondtam. Úgy is számít, és az orvosok is aszerint számolnak. Az uh-s mérések sokszor pontatlanok!!!
2012. nov. 3. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Sztem azt vedd alapúl ami első perctől kezdve volt! A babák egyénileg nőnek a szülök mérete is számít! Nekem ez a 2.terhességem de ez a baba jóval nagyobb mint a terhességi hetek alapján ami az ideális de sosem írnak rá mást a papíromra! Na meg tudjuk is h pontosan mikor fogant!!

Nálunk apa alapból nagyon magas és ő is nagy volt..cm-re pl..58 cm-vel született :).Én meg pl.elég alacsony vagyok és csak 49cm-vel születtem!

2012. nov. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!