Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha császármetszéssel szültél,...

Ha császármetszéssel szültél, mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, hogy mik azok a tényezők, amik miatt nem lehet természetes úton megszülni a babát!?
2012. nov. 22. 08:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem tachikardiás volt a babám + nagyon kevés volt már a magzatvíz (pedig nem folyt el)
2012. nov. 22. 08:30
 2/14 anonim ***** válasza:
Végig magas volt a vérnyomás, és amikor elkezdődött a vajudás, akkor 180/120 volt. Utólag kiderült, hogy jobb is, hogy igy lett, mert zavaros volt a magzatviz és rajta volt a köldökzsinór a nyakán (amugy is túlhordtam).
2012. nov. 22. 08:38
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekem december 19-en lesz a programozott csaszarom.

A babam farkekveses, es nem minden doki es minden korhaz vallal be faros szulest. Mondjuk en nem is szeretnem, mert valami oka van annak, hogy nem a fejecskeje van lent. Pl kicsi es vekony vagyok, a medencem nagyon keskeny, meg elso baba.

Szoval a doki mar szinte 0 eselyt kat ra, hogy megfordul.

De azert hetente kell mennem, nezi:)

Emiatt is csaszar van, itt pl az I. Szamu Noi Klinikan, a Barossban:)

36 hetes kismami

2012. nov. 22. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Beletekerte magát a köldökzsinórba, de úgy, hogy a vállán és a mellkasán volt keresztben. Hiába tágultam gyorsan, eltűnt a méhszáj, a baba meg sehol, lassult a szívverése, a doki inkább a császár mellett döntött.

Ez az egész csak akkor derült ki, amikor kivette.

Szegénykém hiába próbálta küzdeni magát, nem ment, az erőlködéstől két ciszta lett a koponyájában. Szerencsénkre nyomtalanul felszívódott a hatodik hétre, semmilyen fejlődési rendellenesség nem lett, egészséges, 20 hónapos nagyfiú ma már.

2012. nov. 22. 08:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem úgy néz ki, hogy az lesz. 33 hetes vagyok ikrekkel,és farosak, bár eddig fejvégűek voltak. Azt mondta a doki, hogy ha akár az egyik fejes lenne, akkor természetes szülés. Holnap megyek uh-ra, és kiderül, fordultak-e az elmúlt 4 hétben.
2012. nov. 22. 09:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Gyengék voltak a fájások és nem is tágultam, ezért oxitocinos rásegítés volt. 20 óra vajúdás után azt mondta a dokim, hogy már nem szeretne tovább kínozni, mert ez a babának sem jó, ezért megcsászározott. Amikor kivette a kisfiamat akkor derült ki, hogy kétszer a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór ezért nem tudott megszületni. Szerencsére semmi baja nem történt, egészséges és gyönyörű :)

A második babánál már nem is próbálkoztunk természetes szüléssel, 2 év volt a kettő közt, és ráadásul nagy babának mérte. Így a 39+2 napon császározott. Hát nem volt olyan extrém nagy a kisfiam (3800gr)

Így visszagondolva cseppet sem bánom, hogy császáros babák, gyönyörűek és a lényeg, hogy egészségesek.

2012. nov. 22. 09:30
 7/14 anonim ***** válasza:
Téraránytalanság miatt császároztak. A baba feje 37 cm volt ás fejtetőtartásban helyezkedett, egy centit sem mozdult a szülőcsatornában. Mikor a doki felnyitott csak annyit hallottam, hogy azt mondja: szegény gyerek... mai napig nem tudom mire értette, talán a köldökzsinórral lehetett még valami, mert azonnal elrohantak vele és csak később hozták oda nekem megmutatni! De szerencsére semmi baja, tökéletesen egészséges!
2012. nov. 22. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:
szia. Nekem kettő indokom is volt rá. (sajnos) A dokim a 37 héten érettebb lepényt állapított meg a kelleténél, ami már nem táplálta úgy a babát, ahogy kellett volna és ez sajnos a becsült súlyán is látszott. Kisebb volt a kelleténél. Megbeszéltük másnap befekszem a kórházba és figyelik a lepényt mindennap és ha romlana az állapota akkor megindítanak. Köv. vizsgálatnál a dokim tátott szájjal figyelve a monitort közölte velem, hogy az addig heteken keresztül fejvégű babám, egyik napról a másikra farosra fordította magát. Két nap várakozás után, mondván hátha visszafordul, de nem így lett, meg lett ejtve a császár. De nekem borzalmas volt az egész műtét. Mindegy is a lényeg, a végeredmény. :)
2012. nov. 22. 09:49
 9/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát örülök, hogy mindenkinek egészséges a babája! Akik pedig még a császár előtt állnak, minden jót kívánok! :)

Nekem pl. elég magas a pulzusom viszont a vérnyomásom nem! Még az orvosomat nem kérdeztem, de szerintetek ez adhat okot császárra? Van, hogy 100 fölött van rendesen percenként és ritmuszavar is van!

Egyébként nagyon szeretném természetes úton megszülni, az első babám lesz! :)

2012. nov. 22. 09:54
 10/14 anonim ***** válasza:

Pre-eklampsia miatt volt sürgősségi császár 35 hetesen, de amúgy is az lett volna, mert rendellenesen feküdtek az ikrek, egyikük medence, másikuk harántfekvéses volt.

Kérdező, beszéld meg a dokiddal, hogy biztonsággal szülhetsz-e hüvelyileg. Az a legbiztosabb, amit ő mond.

2012. nov. 22. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!