Ha császármetszéssel szültél, mi volt az oka?
Nekem december 19-en lesz a programozott csaszarom.
A babam farkekveses, es nem minden doki es minden korhaz vallal be faros szulest. Mondjuk en nem is szeretnem, mert valami oka van annak, hogy nem a fejecskeje van lent. Pl kicsi es vekony vagyok, a medencem nagyon keskeny, meg elso baba.
Szoval a doki mar szinte 0 eselyt kat ra, hogy megfordul.
De azert hetente kell mennem, nezi:)
Emiatt is csaszar van, itt pl az I. Szamu Noi Klinikan, a Barossban:)
36 hetes kismami
Beletekerte magát a köldökzsinórba, de úgy, hogy a vállán és a mellkasán volt keresztben. Hiába tágultam gyorsan, eltűnt a méhszáj, a baba meg sehol, lassult a szívverése, a doki inkább a császár mellett döntött.
Ez az egész csak akkor derült ki, amikor kivette.
Szegénykém hiába próbálta küzdeni magát, nem ment, az erőlködéstől két ciszta lett a koponyájában. Szerencsénkre nyomtalanul felszívódott a hatodik hétre, semmilyen fejlődési rendellenesség nem lett, egészséges, 20 hónapos nagyfiú ma már.
Gyengék voltak a fájások és nem is tágultam, ezért oxitocinos rásegítés volt. 20 óra vajúdás után azt mondta a dokim, hogy már nem szeretne tovább kínozni, mert ez a babának sem jó, ezért megcsászározott. Amikor kivette a kisfiamat akkor derült ki, hogy kétszer a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór ezért nem tudott megszületni. Szerencsére semmi baja nem történt, egészséges és gyönyörű :)
A második babánál már nem is próbálkoztunk természetes szüléssel, 2 év volt a kettő közt, és ráadásul nagy babának mérte. Így a 39+2 napon császározott. Hát nem volt olyan extrém nagy a kisfiam (3800gr)
Így visszagondolva cseppet sem bánom, hogy császáros babák, gyönyörűek és a lényeg, hogy egészségesek.
Sziasztok!
Hát örülök, hogy mindenkinek egészséges a babája! Akik pedig még a császár előtt állnak, minden jót kívánok! :)
Nekem pl. elég magas a pulzusom viszont a vérnyomásom nem! Még az orvosomat nem kérdeztem, de szerintetek ez adhat okot császárra? Van, hogy 100 fölött van rendesen percenként és ritmuszavar is van!
Egyébként nagyon szeretném természetes úton megszülni, az első babám lesz! :)
Pre-eklampsia miatt volt sürgősségi császár 35 hetesen, de amúgy is az lett volna, mert rendellenesen feküdtek az ikrek, egyikük medence, másikuk harántfekvéses volt.
Kérdező, beszéld meg a dokiddal, hogy biztonsággal szülhetsz-e hüvelyileg. Az a legbiztosabb, amit ő mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!