Fogorvoshoz menni terhesség alatt? Mit csinálnak ilyenkor?
Pár napja érzékeny a fogam (hidegre) és most vettem észre, hogy van rajta egy hajszálvékony repedés! :( A mellette lévő fogam hátsó felén pedig egy fekete pötty. Gondolom elkezdett romlani és jó vége nem lesz!
Fogászati kezelések, érzéstelenítés... nem árt a babának? 15 hetes vagyok.
6-8 hetesen voltam fogdokinál tömetni, ezekre én is rákérdeztem és azt mondta, hogy ha a terhességem probléma mentes és nem vagyok allergiás az ilyen érzéstelenítőkre akkor semmi baj nem lehet. Első tömés után másnap megkérdezték, hogy nem-e éreztem rosszul magam az érzéstelenítőtől, de hálisten tök jól voltam. Nyugodtan menj el de azért a saját megnyugtatásod miatt kérdezz rá te is a dokidtól.
20hkm
Sziasztok!
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat!
Kedves utolsó, ki fogom próbálni, amit ajánlottál! Köszönöm!
Kicsit megijedtem, hogy egész eddig ezzel a két fogammal semmi probléma nem volt és pont most...
pont a terhesseg alatt es elott nagyon fontos a fogaszati elllenorzes es kezeles. A fogsort a terhesseg alatt meg kell alapossan tisztitani ultrahagos fogko eltavolitassal az inyyeket masszirozni kell otthon es napi 2x fogmosas elektromos fogkefevel ajanlott.
A terhesseg alatti inygyulladas es bakterium a szajuregben koraszulest es vetelest is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!