Ha nem megyek fogorvoshoz, lehet gond?
23 hetes terhes vagyok lassan, és egy két lyukas fogam van, de még nem voltam orvosnál vele. Lehet ebből gond? vagy ez nem számít a babának?
Tulajdonképp szó szerint rettegek a fogászattól, és attól félek ha beülök a székbe és hozzám nyúlnak úgy össze rándul a gyomrom, hogy inkább ezzel ártok a babának...
mi a véleményetek? köszi a válaszokat
Hát én mindenképp ajánlanám a fogorvost..én is így voltam vele mint Te aztán szájsebészet lett belőle, mivel ilyenkor sokkal több kalciumot használsz el..mire a szájsebészetre kerültem, kiderült hogy be volt gyulladva nem picit a gyökere a fogamnak, a dr tájékoztatott, hogy a gyulladás árthat a babának, mivel az bekerül az ő vérébe is... Szóval szerintem érte szedd össze magad, hidd el, megéri, mert ha meg is szültél, a szoptatás még több Ca-t von el, mint maga a terhesség, nem szabad félelemből kockáztatni...
18 hkm
Én is most kezdtem járni fogorvoshoz terhesen. Mondta a doki ha nincsenek rendbe a fogak vagy az így gyulladásban van,akár koraszülést is okozhat.
Én is nagyon félek,gyomoridegem van néha még hányingerem is annyira félek.Sajnos nekem már szájsebészetre is mennem kell. :(
De el kell menni,nem csak a Te,de a Baba érdekében is.
Boldog babavárást!
18hkm
Nekem is van lyukas fogam, de én sem merek menni. Mondjuk nekem már lassan 1 éve ilyen, de nem fáj.
Rettegek a fogorvostól, ahogy az a fém hozzáér a fogamhoz attól meg egyenesen rosszul vagyok. Még sulis koromban az iskolafogászaton mikor szedte le a fogkövet a doki, totál össze karcolta a fémmel a fogaimat, főleg elől és szürkék lettek a fogaim. egy darabig le sem kopott :(
Emellett ha nekem a fogam fáj, az ágyból felkelni nem bírok, ha megcsináltatnám, akkor min. 1 hétig erős fájdalomcsillapítón kellene, hogy éljek, annyira nem bírom elviselni, de azzal meg ártanék a babának, szóval inkább kihagyom. Amúgy egészségesek a fogaim, naponta többször mosom és csak ez az egy lukas fogam van, még egy tömést sem kellett csinálni soha.
köszi a biztatásokat és a sok jó tanácsot...azt hiszem tényleg erőt kell vennem magamon és kell hogy menjek, mert nagyon nem szeretnék ártani a bébinek :(
mindenesetre ha megvagyok mindennel írni fogok , "hogy élek e még"
:)
szép napot nektek és köszi még1x
Hát bármennyire és félsz hidd el túléled :) és fájdalomcsillapítót is kaphatsz, a fogorvosom és a szájsebészem is mondta, hogy tévhit, hogy terheseknél nem használhatnak fájdalomcsillapítót! Na és minél előbb túl vagy rajta annál jobb!
Bátorság! :)
huhh bátor leszek :)
végülis már nem vagyok gyerek
:)
köszi :-$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!