Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kutyás kismamik! Mennyire...

Kutyás kismamik! Mennyire változott meg a viszonyotok a kutyával a baba érkezése után?

Figyelt kérdés

Mi még csak tervezzük a babát, de van 4 kutyám. Nagyon szeretem őket és szeretek velük foglalkozni. Ha valami bajuk van, akkor hívom az állatorvost. Sokat is beszélek róluk, ha valami aranyosat csinálnak. Ezért sokszor kapom meg, hogy "kéne már neked egy gyerek". Lesz az is. De most azt várják tőlem, hogyha lesz egy vagy több gyerekem, akkor nem fogok egyáltalán foglalkozni az állataimmal? Nem igazán értem. Szerintem a kettő összeegyeztethető ha az ember úgy áll hozzá a dolgokhoz.

Leírnátok veletek ez hogy volt?

2009. aug. 16. 09:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az ágyban alvás nem undorító, csak nevelés szempontjából semmi értelme... Hiszen a gyereket is nevelitek, nem? A kutyának is tudni kell hol a helye... A kutya az kutya.
2009. aug. 18. 23:05
 12/16 anonim ***** válasza:
82%

A kutyusomat még kb. 1-1,5 hónapos korában szedtem össze az utcán, nem volt még sem pasim, sem gyerekem. Így persze ő volt a mindenem és ezért "sikerült" ágyba szokatnom. Mikor a párommal összebútoroztunk már nem lehetett a kutyát kitiltani, nem értette szegény, hogy miért kéne neki kimenni az ágyból. :) Ezért maradt és a párom szokott hozzá. Szerencsére nem nagytestű kutya és a lábamnál szokott aludni ameddig nem gondolja úgy hogy lemászik a helyére. De már öreg kutya, kár lenne most elkezdeni a szigort. Nem hinném, hogy annyira kirívó lenne ez, paneles-kutyás ismerősök közül 10-ből 9-nek az ágyában alszik a kutya. Amúgy meg mindenki azt mondja, hogy milyen jólnevelt, rendes, nyugodt kutyus, sokan irigyelnek érte, így nem hinném, hogy nagyon el lenne rontva. :) Tudom, hogy annak, akinek nincs kutyája, vagy udvaron tartja felettébb elképzelhetetlen ez a helyzet, de nagyon nem tud érdekelni, mi így élünk és nekünk ez jó! :D

Szép napot mindenkinek!

2009. aug. 19. 06:52
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Arra a következtetésre jutottam, amin eddig is voltam. Rajtam múlik minden.
2009. aug. 19. 07:39
 14/16 anonim ***** válasza:
17%
Igen, én írtam, hogy kutyának nem ágyban a helye és én írtam a 19-10-es választ is amin általában ki szoktak akadni, hogy a kutya ne legyen má fontosabb. Valóban, igazából nincs kedvem hogy három kutyával osszam meg az egyszemélyes ágyam, és kint is laknak, mert a fajtájuk olyan, meg amúgy is kint akarnak lenni. Azon kívül a nevelésükkel nem hobbi szinten foglalkozom. Nekem is ugyanúgy irigykednek hogy milyen jólneveltek. Sőt egyeseknek, vagyis elég sokaknak ez már túlzás is. Azt hiszik túlértékelem őket. Az pedig tévhit, hogy a kinti kutyák csak házőrzésre vannak. Sokszor sátorban alszok táborban, vagy olyan ágyon ahova fel tudnának ugrani de igazából nem nagyon akarnak még ha kérem se.Ha így is tudja a hogy hol a helye akkor az jó, csak azért mondtam, mert általában nem így van, aztán nehogy magasabb rangúnak érezze magát mint mondjuk a gyerek és lekergesse az ágyról.
2009. aug. 19. 08:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Húha most jól lepontoztak, mert az én kutyáim nem ágyban alszik... :)Pedig kicsit több tapasztalatom van, de mindegy... Érdekes a másik válaszom 100%as pedig ugyanaz az ember írta. :)
2009. aug. 19. 09:35
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Decemberben meghalt a kutyusunk, míg a lakást nem fejezzük be, másik kutyust nem hozunk a házba. Januárra várjuk a babát. Mindenképpen két kutyát szeretnénk majd, és (sajnos) elég nagytermetű a kedvencünk, mert óriásschnauzer-mániások vagyunk mindketten. A párom szerint az időbeosztás a legfontosabb. A kutya ugyanolyan, mint a gyerek. Míg a baba aludni fog, addig kell egy olyan 30-60 percet a kutyusra áldozni, amikor csak és kizárólag vele foglalkozol. Nálunk nehezíteni fogja a dolgot, hogy törzskönyves kutyákat akarunk venni, lehetőleg Németországból, és azokat munkakutyának nevelni (mentőkutya, agility, obedience versenyek, ráadásul ha azt akarjuk, hogy a kölykeik is majd törzskönyvesek legyenek, legalább 3 szépségversenyre is el kell vinni majd őket). Hadd ne mondjam, hogy a házban fognak lakni, szabad kijárással az udvarra, füröszteni, fésülni kell őket napi rendszerességgel. Szerencsém, hogy a párom is imádja őket, az előző kutyust is ő hozta a házasságba. Ráadásul ha nevelni is akarjuk a kutyát, akkor reggel be a kocsiba, ki a szabadba, és ott tanítani, nem nálunk az udvaron. Szóval, lesz mit szervezni velük. De nem teszek le a kettőről, mert nekem régóta nagy álmom, hogy három babánk és két fekete óriásschnauzerünk legyen. Ha akarom mindezt, akkor meg kell érte szenvedni.

Nálunk annyiban lesz könnyebb a helyzet, hogy előbb lesz a baba, és csak utána jönnek a hathetes kölyökkutyák

2009. aug. 19. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!