18 hetes kismama vagyok. Sokszor elkap a hév, hogy vásároljak baby ruhákat, de anyósom megtiltotta. Mire ez a nagy para?
SZia!
Nem olvastam a többi választ, csak válaszolok. Nekem anyukám tiltotta meg, hogy babaholmit vegyünk, mondván ne igyunk előre a medve bőrére, ráadásul neki két kisbabája is meghalt születés után (koraszülöttek voltak és orvosi műhiba miatt nem maradtak életben), szóval tőle egy kicsit érthetőbb volt. Anyósom meg borzasztóan babonás és ő is mondta, hogy inkább ne. Megfogadtuk, csak bababútort vettünk, illetve ágyat nem, csak komódot meg pelenkázót, amit ha úgy adódik le lehet venni, így egy fiókos szekrény lesz belőle. Nagyon megbántam, mert anyám meg bevásárolt babaruhákból a tudtom nélkül, és a 7. hónaban a nyakamba ömlesztette a hetven százalékban kék babaruhákat, közben meg kislányunk lesz. Így egyrészt elvette tőlem az örömöt, hogy magam válogassak a kicsimnek ruhácskákat, másrészt egy csomó felesleges pénzkidobásba hajszolta magát, mert a nagyját nem is tudjuk használni (nem fogom kékbe járatni a lányomat).
Rajtad áll, hogy hallgatsz-e anyósodra vagy sem, de ha én újra kezdhetném, tuti nem hallgatnék anyámra, hanem a sarkamra állnék, és megmondanám neki, hogy ez az én döntésem, a baba pedig nem attól hal meg, hogy babaruhát veszek neki, hanem mondjuk vírustól meg fejlődési rendellenességtől. Persze jobb a béke, és értékelni kell a "törődést", de meg lehet finoman mondani, hogy ez a ti családotok, és nem vagytok babonásak, ráadásul minél inkább tart valaki valamitől, annál valószínűbb, hogy bekövetkezik (mörfi törvény ugyebár).
Szép babavárást, jó vásárolgatást!
39+4 hkm
Semmi köze hozzá. Meghallgattad a véleményét és kész az nem azt jelenti, hogy megis kell fogadni. Mond meg neki, hogy a saját gyerekének akkor vásárol amikor akar.
Ezt te döntöd el, ha már most "elkapatod" akkor a baba születés után is bele fog szólni mindenbe...erről még most kell leszoktatnod...illetve leszoktatnotok merthogy kettőtök dolga a pároddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!