Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes kismama vagyok....

18 hetes kismama vagyok. Sokszor elkap a hév, hogy vásároljak baby ruhákat, de anyósom megtiltotta. Mire ez a nagy para?

Figyelt kérdés
Azt mondja, hogy 7. hónapig semmit se vásárolhatunk. Karácsonyra kapnánk tesómtól babakocsit, de azt mondta anyós, hogy mondjam meg neki, hogy majd csak márciusba vegye meg, mert hogy mindenképp meg kell várni a 7. hónapot. Értem én, hogy van ez a babona, de közbe meg mégse értem, hogy miért kell az ördögöt a falra festeni. A kritikus időszakon már elvileg ugye túlvagyok, nem értem, hogy miért ne vehetnék már most pár dolgot.
2012. nov. 20. 09:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

SZia!

Nem olvastam a többi választ, csak válaszolok. Nekem anyukám tiltotta meg, hogy babaholmit vegyünk, mondván ne igyunk előre a medve bőrére, ráadásul neki két kisbabája is meghalt születés után (koraszülöttek voltak és orvosi műhiba miatt nem maradtak életben), szóval tőle egy kicsit érthetőbb volt. Anyósom meg borzasztóan babonás és ő is mondta, hogy inkább ne. Megfogadtuk, csak bababútort vettünk, illetve ágyat nem, csak komódot meg pelenkázót, amit ha úgy adódik le lehet venni, így egy fiókos szekrény lesz belőle. Nagyon megbántam, mert anyám meg bevásárolt babaruhákból a tudtom nélkül, és a 7. hónaban a nyakamba ömlesztette a hetven százalékban kék babaruhákat, közben meg kislányunk lesz. Így egyrészt elvette tőlem az örömöt, hogy magam válogassak a kicsimnek ruhácskákat, másrészt egy csomó felesleges pénzkidobásba hajszolta magát, mert a nagyját nem is tudjuk használni (nem fogom kékbe járatni a lányomat).

Rajtad áll, hogy hallgatsz-e anyósodra vagy sem, de ha én újra kezdhetném, tuti nem hallgatnék anyámra, hanem a sarkamra állnék, és megmondanám neki, hogy ez az én döntésem, a baba pedig nem attól hal meg, hogy babaruhát veszek neki, hanem mondjuk vírustól meg fejlődési rendellenességtől. Persze jobb a béke, és értékelni kell a "törődést", de meg lehet finoman mondani, hogy ez a ti családotok, és nem vagytok babonásak, ráadásul minél inkább tart valaki valamitől, annál valószínűbb, hogy bekövetkezik (mörfi törvény ugyebár).

Szép babavárást, jó vásárolgatást!

39+4 hkm

2012. nov. 20. 12:31
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze hozzá. Meghallgattad a véleményét és kész az nem azt jelenti, hogy megis kell fogadni. Mond meg neki, hogy a saját gyerekének akkor vásárol amikor akar.

Ezt te döntöd el, ha már most "elkapatod" akkor a baba születés után is bele fog szólni mindenbe...erről még most kell leszoktatnod...illetve leszoktatnotok merthogy kettőtök dolga a pároddal.

2012. nov. 20. 15:38
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
en 9. hettol vasarolok. a babam egeszseges, mi is mindketten azok vagyunk,nem ettol fugg... nekem senki sem mondhatja meg mikor, ha egyszer orommel tolt el. van mar egy kislanyunk, o is egeszseges, ha meg gond lett volna, ugyse a ruhaktol, babcuccoktol lett volna, mert koran vettuk oket:))
2012. nov. 20. 16:07
 24/25 anonim ***** válasza:
Ez a babona nem azt mondja, hogy ha veszel valamit a kisbabádnak, az meg fog halni. A legtöbben így reagáltok... Semmilyen orvosi kutatás nem bizonyítja, hogy a babaruha mennyisége, a megvételkor betöltött terhességi hét, a vetélés, a bölcsőhalál vagy a koraszülés között bármilyen kapcsolat lenne. Egyszerűen óvatosságra int. Nem para, csak ha mégis valami történik rossz lesz mindent elpakolgatni, kerülgetni a házban, nehezebb feldolgozni a gyászt. Csupán ennyitől szeretnének megóvnia a szeretteitek, amikor azt mondják, hogy ne kezdj el 52-es babaruhákat venni a pozitív tesztet követően, főleg ha alapból nagyobb baba lesz, hordani sem fogja tudni. Ez sem babona, csak logika és elővigyázatosság.
2012. nov. 21. 10:31
 25/25 anonim ***** válasza:
Azzal a felfogással értek egyet, hogy csakis az anyuka (apukával megbeszélve) dönti el, mit és mikor vesz a gyereküknek. Senki nehogy beleszóljon már, őszintén nem értem. És annak ellenére is így gondolom, hogy második babánk (magzatunk) sajnos elment néhány hetesen, előtte már megvettük Neki a kiságyat, babakocsit, tengernyi ruhát. De nagyon-nagyon hamar ezekre újra szükség lett, mert érkezik az újabb pici :) Szóval egy vetélés után nyilván lesz még baba, így egyáltalán nem felesleges a vásárlás, még ha esetleg egy másik babáé lesz mindaz, amit összevásároltak a szülők.
2012. nov. 21. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!