18 hetes kismama vagyok. Sokszor elkap a hév, hogy
vásároljak baby ruhákat, de anyósom megtiltotta. Mire ez
a nagy para?
Figyelt kérdés
Azt mondja, hogy 7. hónapig semmit se vásárolhatunk. Karácsonyra kapnánk tesómtól babakocsit, de azt mondta anyós, hogy mondjam meg neki, hogy majd csak márciusba vegye meg, mert hogy mindenképp meg kell várni a 7. hónapot. Értem én, hogy van ez a babona, de közbe meg mégse értem, hogy miért kell az ördögöt a falra festeni. A kritikus időszakon már elvileg ugye túlvagyok, nem értem, hogy miért ne vehetnék már most pár dolgot.
nem akarok bunkó lenni, meg semmi, de mégis mi köze van hozzá??
nekem is meg van tiltva, hát én kiröhögtem, és szépen apránként elkezdtem vásárolni a 14. héttől.
amiről nem tud, az nem fáj :)
üdv: 26. hkm :)
2012. nov. 20. 09:40
2/25 anonim válasza:
ne anyósod döntse el. Ha szeretnél vásárolni neki akkor vásárolj. Nem kell neki magyarázkodni sem, semmi köze hozzé. És ha te örülnél a babakocsinak akkor nyugodtan vegyétek meg.
2012. nov. 20. 09:40
3/25 anonim válasza:
mondd meg anyósodnak,hogy nagyon sajnálatos módon a 39. héten is halnak meg babák megmagyarázhatatlan vagy teljesen véletlen körülmények között. sőt, születés után is... :( viszont attól még egy magzat sem halt meg,ha vásároltak neki valamit. legalábbis a statisztikák szerint nem vezető halálozási ok szerencsére! :D
ez csak egy buta babona! minket is megszóltak,ráadásul pont egy olyan pár,akiknek elment a magzatuk a 12. héten. rám förmedtek,hogy milyen dolog ilyen korán vásárolni, nem vagyunk előrelátó szülők,blabla (17.hét)... visszakérdeztem: "miért,ti mit vettetek?"
tudom,hogy nem volt szép, szégyelltem is magam, hogy kicsúszott a számon. viszont megadóan bólintott. azóta iagz még nem terhesek megint,de vettek egy csörgőt babaváró gyanánt :)
2012. nov. 20. 09:42
4/25 anonim válasza:
Ki az anyósod, a helyi pénzügyminiszter, hogy megtiltsa a vásárlást???
2012. nov. 20. 09:43
5/25 anonim válasza:
Ennyire hallgatsz az anyósodra? Megtilt valamit és te engedelmeskedsz?
Hát nem tudom. Ha az én anyósom mondana ilyen oltári nagy baromságokat (már bocsánat, de nem vagyok babonás. Primitív/buta dolognak tartom) biztos nem fogadnék szót neki.
Te babonás vagy? Mert ha nem, akkor ne érdekeljen már hogy mit mond az anyós. Tök gáz! A te gyereked, a te életed. Te döntsd el hogy mikor és milyen babaruhákat veszel, stb. Ha már most ennyire beleszól az életedbe akkor mi lesz később? "Ne ilyen tápszert vegyél mert..., Megtiltom hogy levidd arra a játszótérre mert..."
Ha egyszer terhes leszek, akkor veszek babaruhát amikor akarok. Ebben nem ismerek tréfát. Nem irányíthatja az életemet senki. Főleg nem ilyen hülyeséggel hogy babona...
Jézusom. A racionalitás fő ellensége. Nem értem hogy lehet az, hogy még a mai napig hisznek ezekben a nevetséges dolgokban....fekete macska, lekopogás és társai... Fel nem tudom fogni.
2012. nov. 20. 09:44
6/25 anonim válasza:
Az enyém is ezt mondta, én meg is vártam a 6 hónapot, mert annyi borzalmat lát az ember nap mint nap! Gondolj bele mit csinálsz a sok holmival, milyen rossz lenne pakolgatni, ha lenne vmi baj! Persze ne legyen! Meg első babánál ez természetes, hogy apránként megveszünk mindent, mert egyszerre sok! De én is féltem kicsit, ezért vártam!
2012. nov. 20. 09:45
7/25 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy nem kell ennyire aggódni mindenért. Csak az a baj, hogy már páromba is belebeszélte a dolgot, mert tegnap mikor szóba került, hogy karácsonyra babakocsit kapnánk, ideges lett, hogy minek kell ennyire előreszaladni hisz csak április végére vagyok kiírva, ráérünk majd márciusba vásárolni.. De, én nem szeretnék addig mindennel várni.. De, nem tudom velük megértetni, úgyhogy valószínűleg kénytelen leszek "ellenük fordulni", és nem törődve azzal, hogy mit mondanak, venni 1-2 dolgot. :D
2012. nov. 20. 09:47
8/25 anonim válasza:
Szerintem vegyél nyugodtan...aki ilyen babonás, az meg inkább bevonzza a negatív dolgokat, igenis vásárolhatsz, emrt nem lesz baja babáddal, pozitívnak kell lenni. Ha probléma lenne, az meg teljesen igaz, hogy akár szülésnél is lehet, tehát teljesen kiszámíthatatlan, amit meg az egyik hozzászóló írt, hogy mit csinálnál a sok babaholmival...erre is vanank megoldások, vagy a következő babának jó lesz, vagy el lehet adni sok helyen, de nyilván nem lesz semmi baj! A te gyerekedről van szó, ne anyósod mondja meg, hogy mit vehetsz neki. Szerintem jobb, ha ezt most letisztázzátok, mert ha már most ilyen, milyen lesz, ha megszületik a baba? Mit nem fog majd engedni, és menynire fog beleszólni a dolgaitokba? Ne hagyd magad ;)
2012. nov. 20. 09:55
9/25 anonim válasza:
Ne várjatok márciusig, nagyon sok lesz egyszerre mind anyagilag mind fizikailag. Őszintén szólva, ha az utolsó hónapban kellett volna ilyenekkel foglalkoznom, valószínűleg elsírom magam. Akkor már inkább pihenni kell nem boltokba rohangálni meg szobát berendezni. Buta babona egyébként.
2012. nov. 20. 09:58
10/25 anonim válasza:
Szia! Egyáltalán ne hallgass rá, ez olyan buta dolog. Ráadásul ha ilyenekben is engedsz neki akkor tényleg nagy esély van rá, hogy később is rád telepszik: " ne úgy fogd a gyereket, ne úgy add rá a ruhát stb". Nem veszekedve hanem higgadtan csinálj szépen mindent úgy ahogy neked jól esik. Az előttem szólónak abban is igaza van, hogy minél előrébb lesz a terhesség annál gyorsabban fáradsz, nehezebben mozogsz, nem jó a végére hagyni mindent. Boldog Babavárást, és kellemes vásárolgatást kívánok:-)33hkm
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!