Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes kismama vagyok....

18 hetes kismama vagyok. Sokszor elkap a hév, hogy vásároljak baby ruhákat, de anyósom megtiltotta. Mire ez a nagy para?

Figyelt kérdés
Azt mondja, hogy 7. hónapig semmit se vásárolhatunk. Karácsonyra kapnánk tesómtól babakocsit, de azt mondta anyós, hogy mondjam meg neki, hogy majd csak márciusba vegye meg, mert hogy mindenképp meg kell várni a 7. hónapot. Értem én, hogy van ez a babona, de közbe meg mégse értem, hogy miért kell az ördögöt a falra festeni. A kritikus időszakon már elvileg ugye túlvagyok, nem értem, hogy miért ne vehetnék már most pár dolgot.
2012. nov. 20. 09:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Én is ezt mondtam, hogy márciusba egyszerre mindent megvenni, nagyon sok lesz. Én sem akkor akarok rohangálni össze-vissza, hogy meglegyen minden.

Szépen nekiállok lassan, apránként vásárolgatni, ha nem tetszik nekik, akkor nem tetszik, ez van. Nem hagyom magam, mert igazatok van, ha most fejet hajtok előtte, akkor azt később nagyon megbánom, mert akkor majd mindent úgy kell csináljak, ahogy ő akarja..

Így is épp elég, amiket már most mond. Már azt is meg akarta mondani, hogy kik legyenek a keresztszülők szerinte.. De még én szaladok előre a vásárlással :D

2012. nov. 20. 10:13
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
3 gyermekem van,kb.20. héttől vásárolgattam nekik.Szerintem,ha megtudod a nemét,úgy sokkal célszerűbb lesz vásárolni a babádnak.Készíts listát és nyugodtan kezdheted az apró dolgokkal,meg a ruhákkal.NEM KELL TUDNIA RÓLA ANYÓSNAK.Egyébként jobb,ha tisztázod vele a dolgokat,mert az ilyen anyósok szokták a gyermeknevelésben is osztogatni a kéretlen tanácsaikat.
2012. nov. 20. 10:42
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én csak 2 hete kezdtem el nézelődni, most 28 hetes vagyok. Eddig a kiságy van meg és ennyi. Nekem pontosan most van időm és kedvem elindulni, 2 hete vagyok táppénzen. Nem akarom azt, hogy az utolsó 1-2 hónapban ki se mozduljak, nem vagyok egy jajgatós fekvő típus, meg is őrülnék :D Nem babona miatt nem kezdtünk el eddig vásárolni, csupán annyi, hogy felállítottunk egy fontossági sorrendet, első ami nélkülözhetetlen, és az ágyat, vagy akár a babakocsit nem úgy veszi meg az ember, mint egy rugit. Rá kell szánni az időt utánaolvasni, megnézni, hogy hol olcsóbb, mert babakocsiból is 20-25 ezer ft különbség is van, abból elég sok cuki ruhácska kijön még a végén :D Ne stresszelj szerintem, ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hát vedd meg, anyóssal ne foglalkozz :) Viszont írtad, hogy párod fejét is teletömte, hát vele mindenképp beszéld meg. Nem lenne jó összeveszni vele az anyósod butaságai miatt. Kerüld a feszültséget, az nagyobb gondot okozhat, mint egy túl korán megvett babakocsi.
2012. nov. 20. 11:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok. mint írtam már anyósom nekem is ezt csinálja. ő is telebeszélte a fia fejét, hogy nem szabad előre megvenni semmit, szerinte csak a születése után szabad vásárolni... párom szentül hiszi, hogy volt valami tragédia a családban, és ezért mondja anyós. elmagyaráztam neki, hogy nem volt semmi ilyesmi, ez egy egyszerű babona, meg amúgy is tudja milyen babonái vannak az anyjának, szóval sikerült meggyőznöm. szerintem leginkább sz hatott rá, hogy megmutattam neki a kelengye listát, hogy mit kell megvenni... mondtam oké, vegyük meg, ha megszületik a baba, viszont akkor mindent neki kell beszereznie amíg mi a kórházban leszünk. ez hatott.

anyóstól kapjuk egyébként a kiságyat, amit már ki is néztünk, ebben az egyben 'engedek', vegyék meg akkor mikor a kórházban vagyunk oké. majd anyósom kimossa, kivasalja az ágyneműt.

és sajnos nem csak a vásárlásba szól bele... abba is beleköt, hogy mi van rajtam, miért nem vagyok jobban felöltözve, stb... meg párommal eléggé finnyásak vagyunk általában csak halat és szárnyast eszünk (nem vallási okokból, tényleg csak finnya), na a kedves mama már közölte, ha a gyerek nem eszi meg a kolbászt vagy mit tudom én mit, elveri a fenekét... hát nem tudom ezek után mennyire bízom rá.

2012. nov. 20. 11:40
 15/25 anonim ***** válasza:
78%
utolsó. Persze, a 28. hét és környéke a legjobb, akkor még sok az energia, nem túl nagy a has. Én sem vagyok az az otthon punnyadó típus, de az utolsó 1-1,5 hónapra tényleg nem szabad mindent hagyni, mert az, akármilyen fitt is vagy egyébként, már tényleg "terhesség".
2012. nov. 20. 11:42
 16/25 anonim ***** válasza:
70%
Bocs, 13. válaszolónak írtam.
2012. nov. 20. 11:43
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez csakis a kismama szíve joga,eldönteni hogy ő maga hogyan vélekedik babonáról-vásárlásról! "megtiltotta"?Ne már :D

Én magam a "klasszikus"12 hétig semmit típus voltam,de azért majd félidősen már egy egy baba holminak nem álltam ellen :)

Pontosan a pozitív gondolkodás,az örömteli várakozás jelképe egy egy dolog,amit a babádnak vesztek.

A nagyobb dolgokat mi is később szereztük be,de nem babonából,hanem praktikusságból,mind a baba neme,mind a gyorsan változó ízlésem ;)miatt!

Ha módodban áll,igenis tessék élvezni ezt az időszakot,felnőttek vagyunk,tudjuk hogy időnként kegyetlen a sors,de nem érdemes végig rettegni 9 hónapot!Ha örömet okoz tessék vásárolni!

Szerintem :) 2kisfiú anyuja

2012. nov. 20. 11:50
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

15 hetesen már megvettük a babakocsit, 17-18 hetesen szinte az összes kisruhát...

Az én anyósom is dumált, hogy ne mondjuk a terhességet senkinek, még a 12. hét után sem, meg hogy miért vásárolgatunk ennyi mindent, bár ő a felét sem látja mert kb havonta egyszer megyünk csak hozzá. Engem aztán egyáltalán nem érdekel a véleménye, az én gyerekem nem az övé. Mi az hogy megtiltja hogy vásároljak...??? Akkora cirkuszt csinálnék hogy csak na... :D A férjemnek is telebeszélte a fejét hogy még korai így korai úgy blablabla... én meg szépen elmondtam a férjemnek, hogy a kritikus heteken túl vagyunk és amúgy sem akarok semmit az utolsó pillanatra hagyni. Megértette és elfogadta hogy márpedig folyamatosan fogunk vásárolni. Anyósom meg csináljon amit akar.

Jó nálunk nem ilyen drasztikus az anyós. Mond meg neki hogy ez a te (ti) gyereked és azt csinálsz amit akarsz!!!!!

20hkm

2012. nov. 20. 11:53
 19/25 anonim ***** válasza:
27%

13. vagyok. Jujj nagyon hergelitek itt szegény kérdezőt. Azért minden szó nélkül nehogy anyós nyakára menj :) Viccet félretéve örüljetek, hogy van anyósotok, mert olyan anya nem lehet, aki rosszat akar a fiának, csak általában a tálalással vannak gondok. Civilizált emberek mindent meg tudnak beszélni. Olykor nagy segítség még egy anyós is. Én ismertem anyósomat, imádtam, de sajnos az unokáját már nem ismerheti.

A nagy dolgokat pedig most szerezzük be(28 h),nem a végén de egy babaruhát szerintem elbírok még az utolsó hetekben is ;) Egy a lényeg, ha jól esik vásárolj :)

2012. nov. 20. 12:17
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 25hetes vagyok és már szinte teljesen bevásároltunk jövőhéten megyünk megvenni a babakocsit meg a matracot! Egyrészt arra gondolunk hogy jövőhónap karácsony akkor másra is kell a pénz utána meg már örülök ha nem ilyen után kell mászkálni nagy hassal persze nekem is jöttek hogy nem szabad meg minden én megvártam míg megmozdul persze az első ruhát olyantól kaptam aki mondta hogy nem szabad túl korán vásárolni:-) én szívesen végig hallgatom az anyósom aztán a végén ami nem tetszik azt közlöm ha mégsértődik ha nem megíscsak az én gyerekem lesz had döntsem már el én hogy nevelem!
2012. nov. 20. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!