Ha nincs fogadott orvosom, akkor ez hogy lesz?
szia!
nekem sincs fogadott orvosom. ma délutánra tervezem, hogy megnézem a kórházat. a szülésznők tartanak 'fogadóórát' ott megkérdezek mindent, hogy náluk mi hogy működik.
segíteni igazán nem tudok neked a kérdésben, csak annyit, hogy Te is keresd fel a kórházat, ahol szülni fogsz, és ott minden kérdésedre fognak válaszolni. melyik kórházban fogsz szülni?
25 hkm
Szia, Először is szerintem kár előre aggódni, ugyanígy indultam én is (és szerintem még sokan mások is) de most már teljesen "felhúzódott" a méhszájtól!!4 minden rendben, és én is sztk-ba járok már... 2szer voltam magándokiknál, egyiktől sem ájultam el. Nem Uh-ozott meg egyikőjük, még a kórházi zárómat sem nézte meg, mert hogy ááá, tuti rendben minden,( szóval mikor kórházba kerültem vérzéssel méhlepény miatt, ezerszer alaposabb kivizsgálásban részesültem-SZTK!!! ) úgyhogy nem fizetek azért 8ezreket magándokinak, hogy rám se bagózzon. Sztk-ban meg mikor mész kötelező UH-ra úgyis nézik megy e feljebb (biztosan fog!!!!!nem lesz császár nyugi) ha pedig gond van, úgyis többet hívnak be vége felé, és majd befektetnek ha úgy látják jónak, és ha császár mellett döntenek, akkor is elmondják, és intézik, nem értem miért kellene ehhez magándoki. Jaaa, annyit még magándokikról, hogy ők is ha komolyabb gond van, beküld kórházba, mert ők nem vállalnak felelősséget.(legalábbis itt felénk) Szerintem ne izgulj, jobb , hogy nincs magán dokid, ugyanolyan ellátásban részesülsz. És ne aggódj, tuti helyre áll az a méhlepény :D
Üdv.31 hetes km.
Ez mind szép és jó amit a 2. válaszoló írt, csak sajnos nagyon sok helyen ez egyáltalán nem így van.
Én pl. 38 hetes múltam, soha egy orvos sem vizsgált meg, pedig többször is visszatérő folyásom volt, se citológia, se méhszáj állapot vizsgálat nem volt.
Sőt, 4 hónapja nőgyógyászt sem láttam, mert az asszisztens csak beveszi a kiskönyvet, majd aláírva kiadja az ajtóból.
Fogalmam sincs mit csinálnék, ha valami problémám lenne.
3-mas, ha nincs panaszod, akkor minek vizsgáljanak? Vérnyomás meg súlymérés, plusz a kötelező vizsgálatok teljesen elegendőek a terhesség alatt. Nem kell feleslegesen vizsgálgatni a kismamákat. Nekem is csak akkor nézték a méhszájamat amikor szóltam, hogy sokat keményedek és fáj a hasam.
Kérdező, sajnálom, hogy nem udok a kérdésedre válaszolni! Nekem sincs fogadott dokim, az elsőnél sem volt. Én meg attól tartok, hogy mi van, ha nem indul be magától. Akkor mit csinálok. Nem akarok a területileg illetékes kórházba menni...
Off 6-osnak
Azért ennyire nem kellene feleslegesnek tartani a vizsgálatokat. 38. héten már bőven méhszájat kellene vizsgálni pl. Azt pl. nem veszed észre, ha elkezd nyílni.
Én is sztk-ba járok, 24. hét óta néznek méhszájat. Nem vagyok agyonvizsgálgatva, csak a kötelezők. Ha panaszom lenne, szólnék a dokinak és akkor lenne egyéb is. Most megyek majd 36. héten, akkor még csinál egy kenetvizsgálatot, ha van valami fertőzés, aminek nincs feltűnő jele, akkor is tud még engem kezelni, inkább mint az újszülöttet kelljen.
Lehet, hogy csak az én dokim, ilyen lelkiismeretes, de nem hinném, hogy ezek felesleges vizsgálatok.
Kérdezőnek: konkrétan nem tudom, hogy ilyen esetben mi a teendő, de az első terhességemnél nem volt jó az NST-m, mire a doki beutalt a kórházba, ahol POSE-t csináltak, majd megvizsgált a doki, és döntött a felvételről.
Szóval, ha valami olyan van, a doki fog továbbküldeni, ha ez előtt indul be a szülés, úgyis viszed a kiskönyved, amiben elméletileg ez is szerepel, megnézik és tudni fogják, hogy mit kell tenni.
Magánba járok terhesgondozásra, ő mindig vizsgál, de nem nála fogok szülni, mert más városban van kórházban.
De.
27 hetesen a kórházban voltam (először) vércukron és mivel közelítettem az értékhatárokat, felfigyeltek rám. Most már hetente hozzájuk járok NST-re és UH-ra (a baba súlya miatt rendelték el a heti UH-t). Tegnap mondta az ügyeletes doki, h szerinte inkább császárra készüljek. És az ügyeletesnél fog az megtörténni.
Ellenben pont azért, hogy legyen egy fix pont a folyamatban, tegnap (bár egy picit későn, de nem volt gond) megbeszéltem egy konkrét szülésznővel, hogy ő lesz velem. Neki sokkal kevesebbet lehet adni, mifelénk 20 körül. Én ennyit szánok rá. Még mindig jobb, mint a 80-120 ezres doki.
3-as vagyok.
Írtam, hogy durva folyásaim voltak a 9 hónap alatt többször is, amit kénytelen voltam magam kezelgetni kamillával, persze nem sokat ért, de mit tehettem volna, ha a dokinak színét se láttam?
Akinek nincs pénze, az reménykedjen, hogy minden rendben lesz, mert teljesen magadra vagy utalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!