Mit tennétek a helyemben, mit mondjak az orvosomnak a szüléssel kapcsolatban?
A problémám bővebben az, hogy holnap megyek a nőgyógyászomhoz, hogy nézzen meg, mert babát várok (a 2., az 1-t is nála szültem). Az a dilemmám, hogy szept.29-én jött meg utoljára, viszont pontosan tudom, hogy melyik nap fogant a baba, október 19-én, azaz a ciklus 21. napján. A ciklusaim amúgy nem mindig egyforma hosszúak, de az előző kettő 33 napos volt (előtte 29, előtte 36). Mivel a ciklus 21. napján fogant a baba, ez a ciklus is 33-34 nap hosszú (lett volna, ha megjött volna). Az a bajom, hogy a kalkulátorok, és az a körnaptár is amivel a doki megnézi a szülés várható időpontját 28 napos ciklussal számolnak, eszerint engem 2013.július 6-ra fog kiírni, pedig ha időben jön a baba, akkor igazából július 12-13-ra kellene kiírnia. És itt jön a nagy dilemmám, nem szeretném hogy amiatt indított szülésem legyen, mert ő ragaszkodik a 28 nappal való számoláshoz. Mit tegyek? Mondjam neki inkább azt, hogy pl. október 3-án jött meg utoljára?
Az első babát 6 nappal túl hordtam, pénteken született, de a dokim akkor is megmondta, hogy ha nem megy magától, hétfőn elindítja. Tehát kb 9 napot hagyott volna rá, de a vége hétvége volt, lehet amiatt is.
Most attól félek, hogy egy rosszul kiszámolt időpont miatt majd megszívom, és megindítja, netán amiatt belefutunk egy császárba.
Ti inkább megbeszélnétek vele, vagy kamuznátok pár napot? Az orvosokkal lehet egyáltalán ilyesmiről "alkudozni", mi a tapasztalat?
Köszönöm előre is a segítséget!
Nem kamuznék én sem.. ugyanakkor azt meg végképp nem értem, hogy hogy lehet olyan, hogy nem érdekli a orvost az, hogy mikor volt peteérés stb.. hiszen kik, ha nem pont ők tudhatják, hogy nem minden nőnél napra pontosan 28 naposak a ciklusok..
Ha ennyire nem vesz figyelembe megkérdeznék egy másik orvost is, aztán ha szimpi lenne akár át is mennék hozzá..
Azért ez a dolog valahogy a bizalomról is szól, régen rossz, ha már egy orvoshoz úgy kell bemenni, hogy mit kéne neki kamuzni, hogy... :(
Ezt mondom úgy, hogy én is hasonlóan jártam, mint te, mensi alapján bő két héttel több lenne a terhességem, de a dokim már ismer egy pár éve és tudja hogy ez van, mindig megnéz uh-n és az alapján korrigál.
(A védőnővel meg szerintem nem kell foglalkozni ebben az esetben)
Jó lenne tudni, hogy mi ott a szokás. Az én dokim (sztk-s) a 12. heti UH eredmények alapján átszámolja a szülés várható idejét. Addig az utolsó menszi alapján van.
Azt nem tudom régen hogyan volt, 4 éve én szóltam neki 20. hét környékén, hogy nem szeretnék túlhordást (a párom családjában volt túlhordás miatti oxigénhiányos gyerek), és félidő előtt fogant a baba, és abban az időben mint kiderült mindenki időpontját pontosította 12. heti UH alapján(pár hónapja volt még csak ott). (Volt aki dühöngött is miatta, bár nem értem, hiszen ez csak a baba javát szolgálja.) Azóta ez a szokása megmaradt.
Most tudom, hogy később volt peteérésem, és az UH-k is ezt igazolják. Most is át lett írva.
Nem szabad hagyni magad, ha ezt nem veszi figyelembe!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!