Amniocentézissel kapcsolatban lenne kérdésem?
az egyik közeli ismerősöm megcsináltatta. 35 fölött van már az ismerősöm. rá két hétre elment a babája, akkor kb 18 hetes volt. tegnap este utána néztem ennek a vizsgálatnak, és azt írták róla, hogy eléggé veszélyes művelet. én nagyon kiborultam mikor megtudtam, el sem tudom képzelni min mehet most szegénykém keresztül...
a kérdésem az lenne, hogy 35 fölötti kismamák (persze fiatalabbak is) megcsináltatnátok e, ha az orvos ajánlja? tudván, hogy mekkora kockázata van... egyáltalán az orvos elmondja, hogy mekkora a kockázata a beavatkozásnak? én még fiatal vagyok, szóval nálam föl sem merült, hogy csináltassunk amniot... nem igazán értem, hogy ha ekkora a kockázata, akkor miért engedélyezik? jó persze, tudom, hogy ezzel a vizsgálattal lehet a legbiztosabban kimutatni a genetikai betegségeket... csak ez nekem magas, és tényleg teljesen letaglózott, ami történt...
24 hetes kismama
(nem akarok kötekedni, meg semmi ilyesmi szándék nincs bennem, egyszerűen nem érem föl ésszel..)
0,5-1% az esélye, hogy elvetél.
Nekem most csináltatta meg nemrég két ismerősöm is, és egyik sem vetélt el.
AZ egyiknek 20 évesen down-os babája született, minden uh-n azt mondták egészséges lesz a baba, 15 napot élt.
ezért csináltatta meg a köv. babánál.
köszönöm a választ, nem ezt nem olvastam sehol, hogy mekkora a kockázata... de most már ezt is tudom.
egyébként ha jól tudom unokanővérem is megcsináltatta, nekik rendben van minden. ez most jutott csak eszembe.
Szia!
16. heti afp-m határérték alatt lett de 18. heti uh-on minden rendben volt most mégis genetikai tanácsadásra kell mennem ahol elvileg (a védőnőm mondta) fel fogják ajánlani a magzatvíz vételt. Én tiltakozom, a védőnőm mondta hogy rámbízza de inkább ne akarjak kockáztatni.
Sokat olvastam róla és egy dolog tényleg jó benne, hogy mindent meglehet tudni a babáról. (betegség, neme stb...) Én akkor sem kockáztatnék...
19hkm
közeli ismerősödről van szó? engem nagyon érdekelne, hogy kiderült e hogy beteg a baba és azért "ment el", vagy ők döntöttek e úgy, hogy így nem tartják meg?
esetleg kiderült h minden ok egészséges a baba és valami mégis történt a méhben? nagyon szomorú sajnos. Van kockázata, az én környezetembe még senkinél se történt gond akinél ezt levették.
akiknek rossz eredmény miatt kellett és fiatalabbak is voltak, náluk is kiderült , h minden ok..
közeli ismerős, de mostanában nem beszéltem vele. és egy darabig nem is fogok, még friss a dolog nála... egyébként az előzetes vizsgálatok szerint egészséges volt a baba, és szerintem, ha beteg lett volna akkor is megtartják.
a dokik szerint (amennyire én tudom) az amnio miatt ment el neki.
majd beszélgetek vele, ha már kicsit lecsengett a dolog. meg most gondolom a háta közepére nem kívánja a látványomat...
a szívem szakad meg értük...
Amnio után 1-3 napot szoktak esetleg bent tartani a kórházban (inkább csak 1), és max 1 hétig mondják a fekvést. (ismerősöm negyedik napon már dolgozott, én feküdtem voltna parából). 2 hét az nagyon sok, gondold át, bármit okoz is az amnio, az legkésőbb másnap kiderül, ha terheled magad, akkor esetleg lehet hosszab ez az idő, mondjuk 3 nap... De nincs olyan egészséges női szervezet, amiben egy ilyen pici tűszúrás 2 hétig nem gyógyul meg.
Pl a baba köldökcsonkja 10 nap alatt teljesen begyógyul.. Vetélés után van, aki 2 héttel már terhes (ezt nem támogatom).
Császár után 4-5 nappal hazatérnek az anyukák..
Nem értem, miért lenne az amnio az oka. Max a stressz, amit okozott az anyának. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!