Terhesgondozással kapcsolatban vagyok kicsit bizonytalan. Most 13 hetes vagyok, múlt héten voltam a 12. hetin, de innentől kezdve nem igazán tudom milyen gyakorisággal mennek a védőnői, nőgyógyászati, uh-s vizsgálatok. Tudnátok ebben segíteni?
A dokim azt mondta,hogy a 16. héten a terhesgondozási időben jelenjek meg,kapok beutalót vérvételre. A terhesgondozási időben a védőnőm is ott szokott tartózkodni.
Milyen gyakran kell a védőnőt és a dokit látogatni? A védőnői látogatásoknál simán a védőnőhöz kell mennem vagy pedig a terhesgondozási időben kell elmennem a dokihoz és ott történnek a védőnői vizsgálatok? Még nem igazán értem a rendszert.... Azt tudom,hogy a 18. heti genetikai uh-ra a klinikára kell majd mennem de addig...?
Ez elég változó, de egy normál terhességnél 4 hetente kell vizelet, és vérnyomást vizsgálni. UH elvileg 4x kötelezö és igazából elég is. Habár mindenki szeret többször járni de nem muszáj minden 4 hétben UH-nak lennie.
A 32-ik héttöl szokták 2 hetentei vizsgálatot csinálni, és ha túlhordod minden másnap.
A 16-ik hét pont jó.
Köszönöm az első válaszolónak a választ. Nincs semmi gond a terhességemmel.
A második válaszolóval pedig egyet értek...Nekem sem mondanak semmit. Próbálok érdeklődni mindenfelé. Tudom,hogy ez nekik természetes,mert 1000-szer végigcsinálták már de azért azt hiszem nem 1-2 mondattal kellene lerendezniük ha kérdez az ember valamit .
Orvos, védőnő 4 hetente a 32. hétig, utána 2 hetente, 36. héttől hetente.
Kötelező UH 4x van összesen: 12., 18-21., 28-32., 36-37. hét körül. Ezen kívül lehet tetszőleges is.
Én is havonta jártam dokihoz. Viszont nem küldött havonta vér/vizelet vizsgálatra. Csak kétszer voltam ha jól emlékszem.
Ő mindig elmondja mikor mire kell menned, mikor vannak a kötelező ultrahangok.
22-24 héten menned kell majd terheléses cukorvizsgálatra is.
A védőnőhöz is kb havonta mentem, de egy időben kimaradt 2 hónap. szerintem a doki a fontosabb.
12-16-28-33 héten volt /lesz ultrahang.
Nekem a 37 héttől 2naponta kell bemennem majd a kórházba CTG-re de elvileg ez ritka, a legtöbb helyen hetente kell menni.
Jó babavárást!
32h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!