Miért hülyéz le mindenki azért mert "a mai világba" vállalok egy harmadik gyereket?
Megint a 12-es vagyok, most olvastam a 11-es válaszát, neki írnám: igazad van az anyagiak terén, de azért nem minden. Nem mindenki átgondolatlan, aki 3 gyereket vállal. Nekünk jól átgondolt döntésünk volt. Anyagilag nem állunk a legrosszabbul, mindketten dolgozunk, van házunk és nincs rajta hitel(!!!), nem éhezünk, de azért nem spórolunk a kajákon, nem veszünk drága és egészségtelen édességeket, inkább én sütök a gyerekeknek, van külön számítógépük, play station, mobiltelefon, de nem veszünk meg mindent, nike cipőre nem telik, annak nem is látom értelmét, ha egy év alatt kinövi... Nem járunk külföldre nyaralni, de belföldre igen. Ezzel azt akarom mondani, hogy az anyagiak csak addig lényegesek, amíg egy megfelelő színvonalat tudunk biztosítani a gyerekeknek, de nem feltétlenül luxust, vagy mindenből a legjobbat. Nekem sose volt nike cipőm meg márkás cuccom gyerekkoromban, de a szüleim kitaníttattak, főiskolát végeztem és a jogsimat is megszereztem még akkor. Én nem feltétlenül anyagiakban szeretném a legtöbbet adni a gyerekeimnek, hanem szeretetben, de abban a maximumot!!!
És még annyit, hogy honnan kezdtük: először anyósoméknál laktunk egy szobában, bútorunk se volt, első közös szerzeményünk egy használt tévé volt, annak is örültünk akkor, hosszú évek munkájával a magunk erejéből jutottunk előbbre. Mikor az első gyermekünk megszületett, még én sem gondoltam, hogy többet be merek vállalni, de azután ahogy gyarapodtunk előre, úgy gyarapodtunk létszámban is. Hát ennyi, kívánom nektek is, hogy azért alakuljanak jó irányba az anyagi kilátások is.
Ez komoly, megszólnak?
Én úgy vettem észre, hogy rengeteg 3 gyerekes család van a környezetemben. Szinte többet ismerek, mint 1-2 gyerekest, már-már "divatnak" tűnik. De ezt abszolút pozitívan írom, minden tiszteletem a 3 gyerekeseké! (mármint akik normálisan nevelik a gyereküket, de azért itt olyan szülők vannak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!