Nagyon fáj az abortusz?
6 hetes terhesen mindenképpen abortuszt szeretnék, hiszen még csak 17 éves vagyok, és nem is értem hogyan lettem terhes, mert mindig védekeztünk, és TÉNYLEG.
Nagyon fog fájni az abortusz?:(
Nem..dehogy...
Egyáltalán nem fáj az abortusz...
Megölöd a saját gyerekedet...kikaparják belőled...és ennyi...
Az ne zavarjon ,hogy a cigányok szaporodnak ,minzt állat...
Az sem ,hogy a zsidók/liberálisok erőltetik az az abortuszt...
Ez nagyobn trendi..naqgyon menő..öld me4g a saját kislányodfat ,kiswfiad!...
Nagyon régen írtam már ide,talán 4-5 éve!Nem is ez a lényeg!
Velem is megtörtént...
Jó pár év távlatából,még mindig nem hagy nyugodni a tudat,és a puszta tény,hogy nincs most mellettem a gyerekem.
Lekli teher és terror egyaránt.
Még akkor is nehéz,ha azóta már született egy gyermeked,hiszen nem feledteti soha!
A mai napig vádolom magam,hogy ott és akkor miért nem voltam erősebb.Rettegtem,de ez nem válaasz.
Fiú volt,vagy lány?Milyen lett volna?
A fizikai fájdalom,annyira eltörpül,hogy bármikor újra szenvednék,ha visszakaphatnám a gyermekem.
Az anyai ösztönöm még most is annyira erősen ragaszkodik egy meg nem született kis emberhez,hogy a szívem mélyén él Ö tovább!
Szia,gondolom már nem aktuális így 15 év elteltével, de nekem is nagyon sokat segített volna ha egy értelmes választ kapok a te kérdésedre,
Tehát minden nőnek, fiatal lánynak aki műtét előtt áll remélem tudok segíteni,
Bennem ezek a kérdések merültek fel, a beavatkozás előtt:
-Hogyan működik ez a folyamat?
(Bárhol leírják hogyha rákeresel,de pontokba szedve:
1:méhszáj tágító pálca felhelyezése.
2:várakozás,hogy kitáguljon a méhszáj
3:bemész a műtőbe
4:altatás
5:ébredés,utólagos fajdalom/vérzés.
(Ne félj, persze nyílván fogsz, de ha tudod hogy helyesen döntöttél,légy erős és ne idegeskedj)
Mikor teszik fel a pálcát?fáj a folyamat?
A pálcát az érkezésed után kb fél órával helyezik fel, bemész felülsz a nőgyógyászati székre, lefertőtlenítik a hüvelyed, egy fém eszközzel széthúzzák és felhelyezik a pálcát
(Ez egy fogpiszkáló nagyságú pálca,ne ijedj meg tőle!)
A felhelyezés kellemetlen érzés,összesen 10mp ig fog fájni a folyamat! De kemény vagy! Ki tudod bírni)
Ha idáig elértél túlvagyunk a nehezén a folyamatnak!
Beküldenek az ágyadhoz és van kb 4-5órád lazítani!
Halgass zenét, nézz filmet, próbáld elvonni a figyelmed
A tágulás nem fáj! Egyszerű menstruációs görcsökkel ér fel! Nem tágul nagyra. Maximum egy vastag típusú szívószálat képzelj el.
Miután letelt a 4-5óra
Jön egy hölgy aki elmondja hova kell menj
(A műtő felé fognak kísérni, (vagy nem, hiszem magatól is eltudsz sétálni, nincsenek fájdalmaid)
Behívnak a műtőbe, ne úgy képzeld el mint egy sivár műtőtermet ahol hideg van és ráfektetnek egy aluminium asztalra mint egy cafat húst, szó sincs ilyenről!!!!
Bemész és egy fekvő nőgyógyászati széket fogsz látni, a műtő orvos elmondja hogy húzd fel a köpenyed a fenekedig és feküdj fel, itt már nem fog érdekelni ki látja mi van a lábad között és mi nem. Csak túl akarsz esni rajta!
Bejön az altató orvos, tőle kérdezhetsz bátran! Igazából bárkitől bármit bátran megkérdezhetsz!
közbe egy másik nővér kanült szúr a kézfejedbe.(én is féltem tőle, de ott már nem fog érdekelni)
Közben az altató orvos elmondja hogy most beadnak egy dózis nyugtatót és altatót
El kezdesz kicsit zsibbadni, majd úgy érzed mindjárt elalszol.
(Így is lesz)
Miközben te már békésen szundikálsz beadnak egy helyi érzéstelenítőt
Persze ezt nem érzed mert éppen világi jót szunyálsz.
A következő emléked az hogy a szobába fekszel és valaki felébreszt.
Túlvagy a műtéten!
Kb 10-20 percig eufórikus állapotba leszel
(Én itt litániákat irtam anyukámnak valami tök más nyelven:D)
Következő felmerülő kérdés:
Miután felébredsz fájni fog?
Nem! Nem fogsz összegörnyedve sírni, nem fogsz szülési fájdalmakat érezni. Én 10hetes terhes voltam amikor megtörtént a beavatkozás. És ébredés után 15percel felöltöztem dobtam egy pisit és megettem a száraz rizses húst amit kaptam, ami akkor olyan volt mint egy mislen csillagos gurmé kaja.
Néhány óráig menstruációs fájdalmaid lesznek (minden hónapba kibírtad eddig gondolom nem lesz meglepő)
Persze 1fokkal erősebbek lesznek de én a saját lábamon sétáltam ki.
Végül ha jól vagy hazaengednek. Itt még lesznek enyhe görcseid, valamint megindul a méh tisztulása, egy nagyobb adagnyi vér fog távozni belőled, de aggodalomra semmi ok! Ez normális! 2héten belül kutya bajod sem lesz!
Tudom hogy senki nem mondja/mondta neked!
De te egy hős vagy hogy végig csináltad. Én tudom hogy nem poénból megy valaki terhesség megszakításra! Büszke vagyok rád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!