Párommal babát tervezünk, de aggódom kicsit? Bővebben
lent.
Figyelt kérdés
Hát én olyan vagyok,hogy eszek ha kell,ha nem,szinte egész nap,indokolatlanul :).Ha nem vagyok igazán éhes is nassolok mindig valamit. Ehhez képest túlzás nélkül modell alkatom van,mindenki csinosnak tart.Viszont félek,ha terhes leszek,és elmúlik a rosszullétes időszak akkor ugyanez lesz hatványozva,ami most.Mer hát én alapból is kívánós nassolós vagyok,hát mi lesz velem,ha babám lesz :). Félek,hogy kialakul a cukorbetegség a terhességem alatt,vagy valami bajom lesz vagy a babának.Sajnos bár felnőtt nő vagyok,de sokszor nem tudok magamnak parancsolni,és nekiesek annak,amit épp megkívántam. Mit tanácsoltok,hogy győzzem le a mohóságom majd a terhesség alatt?
Nem feltétlenül lesz valaki baromira kívánós a terhesség alatt. A vércukorszintet pedig ellenőrzik a terhesség alatt, illetve terheléses vércukor vizsgálat is van, ha pedig kijön a betegség, akkor pedig előírják, hogy milyen diétát kell tartani.
Amúgy meg valószínűleg genetikailag olyan alkatod van, hogy bármit és bármennyit eszel, nem hízol el. De azért figyelj oda az egészségedre, mert lehet hogy kívülről nem látszik a sok nasi, de belülről igen.
Amúgy meg ha terhes leszel, akkor kialakul majd egy felelősségérzet és megtanulsz lemondani olyan dolgokról a babád érdekében, amiről előtte nem mondtál le. Remélhetőleg.:)
2012. nov. 10. 18:26
2/13 anonim válasza:
Mintha magamról olvastam volna. Jövő hónapban kezdünk el próbálkozni. 172 cm vagyok és 52-54 kg között vagyok. És állandóan tömöm magam, főként édességgel. De mostanában állok át a gyümölcsökre, az például egy jó alternatíva. Ha már nassolsz, akkor majd próbálj olyat enni ami nem árthat. Puffasztott dolgok. Szerintem nem leállni kell, hanem inkább átáll
2012. nov. 10. 18:28
3/13 anonim válasza:
Ha terhes leszel rajossz hogy felelos vagy egy apro kisbabaert, aki csak rad hagyatkozik. Egyebkent megprobalhatod kicsit mar most atallitani magad, mondjuk nassolhatsz de gyumolcsot meg pld turot vagy ilyesmit. A sok cukor tenyleg nem jo es karosithatja a magzatot szoval erre vigyazz. De szerintem nem lesz gondod szoval ne aggodj elore. Sok sikert!
33h km
2012. nov. 10. 18:29
4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat :). én 170cm és 50kg vagyok :). Többet eszek,mint a vőlegényem,pedig ő közel két méter és 104kg :). Hát néha jól is esik a sok édesség után egy kis banán,de nem sok gyümölcs van amit szeretek,pedig itthon sokminden megterem. És most is lehetek cukros,hogy még nem vagyok terhes? Mondjuk nagyon gyenge vagyok ám és könnyen elcsábulok,az akaraterőm meg ilyenkor nulla sajna.
2012. nov. 10. 18:35
5/13 anonim válasza:
Próbálj átállni az egészségesebb dolgokra. Pl magvakra, vagy aszalt gyümölcsökre, turmixokra. De lehet ha terhes leszel pont majd nem fogod kívánni a nasikat. Azt mondják és valamennyire nálam is bejött, hogy terhesség alatt azt kívánod amire a babának a szervezetednek szüksége van. (bár én folyamatosan zsíros kenyeret kívántam chili-szósszal :D )
Az is lehet, hogy azért kívánod a nasikat mert szomjas vagy (ez nem hülyeség csak annak hangzik) próbálj olyankor inni egy pohár vizet.
2012. nov. 10. 18:46
6/13 anonim válasza:
Miért gondolod, hogy cukros vagy? Van valamilyen tüneted? Alapvetően nem a sok édességtől lesz valaki cukorbeteg. Egyébként elég könnyű kideríteni. Egy vércukormérővel 5 másodperc.
2012. nov. 10. 19:57
7/13 anonim válasza:
Lehet h pont átcsap a hormonoktól az ellenkezőjébe és nem leszel kívánós, ezt előre senki nem tudhatja, én pl nem vagyok kívánós kismama, viszont néha pár napra rám törnek falási rohamok, nagyon egyszerű a megoldás, nem tartok itthon nasit és boltba sem megyek érte este 10kor. Azontúl ha egy baba lesz a hasadban, gondolom jóval felelősségteljesebben fogsz gondolni a saját táplálkozásodra is. Előre ne rágódj ezen.
2012. nov. 10. 20:42
8/13 A kérdező kommentje:
Nem mondtam,hogy cukros vagyok egy szóval sem... Amúgy nekem az ivás nem megy parancsszóra.Ha csokit ennék,akkor ezen nem segít egy pohár víz,mert nem szomjas vagyok,így meg sem tudom inni :).
2012. nov. 10. 20:49
9/13 anonim válasza:
Terhesség alatt úgy ugranak majd rád a kilók, hogy beparázol és nem fogsz annyit nassolni hidd el. A terhesség elején még lehet, de utána kicsit meghúzod a határokat. Én is sok édességet ettem, de jó volt a cukorterhelésnél az eredményem. Tudni fogsz magadnak parancsolni, hidd el. Gondolj bele, ha egy dohányos nő letudja tenni a cigit, miközben évekig szivta, akkor pont egy csokin akadna fent valaki? Na ne már :D
2012. nov. 11. 08:46
10/13 anonim válasza:
"És most is lehetek cukros, hogy még nem vagyok terhes?"
Erre írtam, hogy miért gondolod, hogy esetleg cukros lehetsz. Nem sértésnek szántam. Gondoltam tudok valamit segíteni, mert én az vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!