Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől függ, hogy mekkora...

Mitől függ, hogy mekkora súllyal születik a baba? Számít, ha sokat eszik valaki?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
2012. nov. 9. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy lenne összefüggés aközött, hogy a mama mennyit eszik és a baba mennyit hízik. Mármint, persze van némi összefüggés, hiszen egy éhező etióp kismamának nem lesz hat kilós gyereke, de pl aki hullára zabálja magát annak sem lesz feltétlenül kiselefánt méretű babája. Ezek inkább génektől függnek, a kiegyensúlyozott táplálkozás jó a mamának és a babának is egyaránt, mert a kismama nem terheli meg a szervezetét pluszba, és megóvhatja magát a terhességi cukorbetegségtől, a kisbaba pedig minden tápanyagból, ásványianyagból és vitaminból megfelelő mennyiséghez juthat. Szóval nem kell zabálni, de nem kell diétázni sem. Egyszerűen legyen egy héten mindenből valamenyi: fehérje, szénhidrát, vastartalmú ételek, halfélék, zsíros és kevésbé zsíros ételek, zöldség, gyümölcs, tejtermék. Mindenből egy kicsi. Vannak tök jó kismamaétrendek a neten, amik irányt adnak a helyes táplálkozáshoz. Nézz utána. Akkor tuti nem lesz se túl kicsi, se túl nagy a babád!

38 hkm

2012. nov. 10. 00:39
 3/7 anonim ***** válasza:

A baba súlya genetika.

A túlzott evés az anyukának nem tesz jót (mondjuk a cukros anyukáknak nagy babájuk születik).

2012. nov. 10. 07:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Én őrült sokat ettem terhesen, napi 8x-10x is, ehhez képest a kisfiam 3060 grammal született. Ja, amúgy a hasam is akkora volt mintha ikreket várnék. Nincs összefüggés szerintem.
2012. nov. 10. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Épp tegnap voltunk 4D-s uh-n, ahol a 30. hetes babám majd 2 héttel nagyobb a méretei alapján. Doki kérdezte, hogy diétázom? Mert hogy kellene kicsit, mert nagy lesz a babám. Amúgy tényleg picit magasabb a cukrom és mondták is, hogy diétázzak, amit picit elnagyolok. Szóval ezek szerint van köze a kismama táplálkozásának ahhoz, hogy a baba mekkora lesz. Én elhiszem a dokinak, genetikai tanácsadó is és jó doki.
2012. nov. 10. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nem feltétlen lesz nagy baba attól, mert valaki sokat eszik. Nem egyforma az emésztésünk sem. De akinek a cukrával vigyáznia kell, annál igen elképzelhető, hogy vigyáznia kellene.
2012. nov. 10. 15:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. nov. 10. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!