Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes kortól marad...

Hány hetes kortól marad életben a baba? És lesz valami hátránya a egészségileg ha előbb születik?

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Már hallottam olyant is, hogy 23. héten született a baba és sikerült megmenteni. Arra nem emlékszem hogy milyen maradandó problémái lettek, de biztos vagyok benne, hogy nem teljesen egészséges.

Azt szokták mondani, hogy ha a 25. betöltött hét után születik a baba, akkor van némi esélye, de azért itt már napok is számítanak. Minél tovább marad bent a pocakban, annál jobb esélyei lesznek az életre és a maradandó károsodások elkerülésére.

A koraszülöttségnek rengeteg egészségügyi következménye lehet, lévén még nem fejlettek a baba szervei a külvilági élethez. Pontosakat nem tudok, de majd biztosan mások írnak ilyeneket.

Egyébként miért kérdezed? Csak nincs valami probléma?

2012. júl. 6. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=EA9reur28QY&feature=youtube_g..

Itt rengeteg videó van, amiben 22-24-26... Hètee született babák életben maradnak, hogy nőnek fejlődnek, milyen műtéteket estek át...

2012. júl. 6. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer egy neonatológus mesélte, hogy 40 dekás volt a legkisebb baba, akit sikerült megmenteniük. Minél korábban születik, annál éretlenebb, anáál több kezelést igényel. Maradandó károsodásra is sokkal nagyobb az esélye egy koraszülöttnek, bár sajnos néha az időben születetteknél is előfordul.
2012. júl. 6. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!