El vagyok keseredve! Mit tegyek?
25 hetes vagyok és +11kgnál tartok (kezdő:60). egyszerűen hiába figyelek mit eszek (ch-tartalom), akkor is hízok...volt hogy megállt vagy kevesebbet híztam, de ahogy ettem gyümölcsöt fel is ugrott...nehogy már nyáron még gyümölcsöt sem lehet:( mindenhol azt írják 30.hétig ideális a 8-11kg..oké, de nekem már most megvan annyi..:( már komolyan nem tudom mit tehetnék még...nem iszom egyáltalán üdítőket, nem eszem kenyeret (csak kétszersült), tésztát teljes mértékben nem. mostanában ettem néha kevés újkrumplit-délben-, 1-1 alkalommal bodzaszörpöt -kevés szörppel-...nasi vagy ilyesmi teljesen nem. max 1 hó-ban egyszer egy süti de az is napközben...
mit tegyek?:(
Semmit. Nem mindenki hízik nagykönyv szerint.A ch-kat csak akkor kell számolni, ha baj van a cukroddal.
Amúgy meg ez van. A gyümölcsben és a kétszersültben is van szénhidrát jócskán. Akkor már inkább a rendes kenyeret edd. De válthatsz tejes kiőrlésűre, barnára.
Az sem mindegy, hogy hány centi vagy a kilóidhoz. Itt ki tudod számolni, hogy hogy is állsz valójában, és ahhoz képest is lehet egy kis eltolódás, nem gond.
Amíg az orvosod nem mondja, hogy baj van a súlyoddal, addig ne foglalkozz vele, majd lemegy az szülés után, esetleg szoptatás után!
Én is így állok mint te. 25 hetes + 11 kiló.
Csak hogy engem nem zavar, mert remélem, hogy marad rajtam valami a szülés után. Magas vagyok és nagyon vézna... Bár sok esélyt nem látok, hogy marad rajtam, mert első két szülés után is visszasoványodtam :(
Te hány centi magas vagy ehhez a súlyhoz?
Mozogsz eleget?
Én az elején egész nap feküdtem, mert muszáj volt, és csak úgy jöttek fel rám a kilók. Aztán ahogy erősödtem, teltek a hetek, elkezdtem kimozdulni, nagy sétákat tenni, és így havonta kb. 0,6 kg jött fel a korábbi 2-3 kg-hoz képest.
Én is így vagyok sajnos...
23. hét és eddig 8 kiló. Pedig alig eszem ebben a melegben, az is inkább csak gyümi, inni csak cukormenteset, semmi cukrosat. Mégis hízom. Nem tudok mit tenni, ennél jobban nem tudok erre figyelni. Amúgy az előző terhességeimmel nem volt ez, ezért nem is értem? Akkor 12 kilót híztam szépen arányosan elosztva, és akkor még ettem is, kürtős kalács, süti, nagyon kívánós voltam. Most nem vagyok az, és jobban hízok. :(
szerintem megteszel étkezés terén mindent amit lehet!!
esetleg heti 1-2 alkalommal egy kismama torna még lehetne, meg napi fél-1 óra séta...
Én rengeteget sétáltam anno és nagyon jót tett !!!
igen tudom, hogy akkor kell számolni. nem számolom ki egy napra pontosan, hogy jobban odafigyelek. a kétszersültben kevesebb van, mint a kenyérben, barátnőm cukros volt terhesség alatt, a diétájából lett pár ötlet merítve. 168 centi vagyok. vannak napok, mikor itthon vagyok, de lévén a fővárosban lakom, itt ha kimegyek mindennap megvan a fél óra gyaloglás-külön sportot nem végzek. kismamatornát el kezdtem itthon de nekem attól a gerincemfájdalmam előjött és keményedtem. kánikulában ami még be szokott figyelni az az úszás, amikor víznél vagyok.
hát ez az...én is tök odafigyelek, és hihetetlen hogy mégis hízok...nem értem...:/
a tanácsokat persze sokan tudják adni, hogy "ne hízzál"..jó persze én sem szeretnék, de ha egyszerűen mégis gyarapodok, mit tegyek, ne egyek már egyáltalán vagy mi?:/
amúgy a dokim és védőnőm normálisnak tartja. a védőnő egyébként is a 12. heti első találkozástól mér, amikor kb 3.5 kg volt rajtam+1kg ruha, tehát ő 6,5 nek számol, de tudja hogy mennyi az eredeti, tehát mennyit híztam az elején, de szerinte felesleges ennyit rugózni a súlyon, mint ami manapság módi. szerinte minden szépen vissza fog rendeződni és ha extrém lenne, akkor szólna. szerinte és a dokim szerint az a fontos, hogy az eredményeim mindenben tökéletesek, a többi "mellékes"...szval csak én aggódok ezen és csak azért mert hasonlítgatom magam a standard-hez...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!