Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gondolom sokszor feltették...

Edus83 kérdése:

Gondolom sokszor feltették ezt a kérdést? Mást is zavar ha nem látják rajta a terhességet?

Figyelt kérdés
Már 14 hetes vagyok és még nem nől a pocim, amit tudom, hogy még nem is nagyon kell, de az egyik barátnőmnek már ennyi idősen nagy volt a hasa állítólag! És egyfolytában azzal vannak, hogy nem is látszik, hogy terhes vagyok, és ez nagyon zavar! Mit tennétek a helyemben?
2009. aug. 12. 12:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
uh, hogy mit? örülnék neki, mert bizony nekem már látszott és most már 1 éves a picurom és bizony még mindig látszik :)
2009. aug. 12. 12:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kit érdekel másnak a véleménye????

Ne foglakozz mással,csak élvezd a kismamaság minden pillanatát:-)nekem a 16 hét körül kezdett látszani a pocim,alkatfüggő a dolog:-)Szóval engem SENKI véleménye nem érdekelne a helyedben...

1éves Kisbaba Anyuja

2009. aug. 12. 12:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én nem foglalkoznék velük. mindek izgatod magad, majd nőni fog ne félj. Lehet hogy a barátnőd kétpofára zabált és azért nőtt hamarabb a hasa..
2009. aug. 12. 12:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van egy ismerősöm, aki amikor 8 hónapos terhes voltam, akkor is azt hajtogatta, hogy jé, milyen kicsi a hasam, biztos kicsi súlyú lesz a gyerekem. Pedig már alig bírtam cipelni, a bőröm is majd szét repedt, de szerinte kicsi volt :S Rá egy hétre meg is szültem, 3,5 kilós 55 centis babám lett, ami egyáltalán nem számít picinek.

Ma még mindig látszik a nagy pocakom, mivel szoptatok még, nem hajtottam rá, hogy cérna legyek, közben újra babát várunk, de még pici és nem akarjuk nagy dobra verni, de most meg folyton rákérdeznek, hogy terhes vagyok-e, pedig ez a baba még olyan picike, hogy az még nem látszik, csak a megmaradt plusz kilóim. Néha engem is bosszant, de leginkább csak legyintek rájuk.

Egyébként pedig az előző várandósságom alatt arra gondoltam, a legrosszabbul akkor voltam, amikor még nem látszott rajtam, többször lettem rosszul a BKV-n, le sem tojtak, gondoltam, jobb lesz, ha már nagyobb lesz. Hát, én jobban lettem, de a hozzáállás nem sokban változott. Simán löktek félre nagy hassal és még sokszor a biztonságos állóhelyért is küzdenem kellett :( Többnyire a kisgyerekes anyukák voltak azok, akik a leghamarabb reagáltak, ők még tisztán emlékeztek arra, hogy milyen volt ez. Az öltönyös, folyamatosan mobilozó elfoglalt huszonéves hímnemű egyedek közönyös arccal méregettek, szinte olyan arckifejezéssel, hogy álljak már arrébb, mert zavarom őket a kilátásban :S

2009. aug. 12. 12:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!!hát eléggé lefogytam kórházban is voltam a sok hányás miatt kiszáradtam:((!!
2009. aug. 12. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább örülj, mert ha 14 hetesen komoly pocid lenne az azt jelentené, hogy szépen meghíztál. Hiszen ilyenkor a baba még pinduri. Arról nem is beszélve, hogy a terhesség mégis csak 9 hónap és nem mindegy ebből hány hónapot töltesz úgymond pocakosan, mert még ha nincs is semmi panasz, azért a nagy pocak le tudja szívni az ember erejét. Nekem 16 hetesen kezdett látszani passzos fölsőben. Egy pulcsiban viszont nagyon sokáig nem lehetett megmondani, hogy terhes vagyok. Ma lettem 8 hónapos, abszolút formás kis pocim van és nagyon örülök, mert szolid mérete miatt csak az alvásnál jelent némi gondot, egyébként semmiben nem akadályoz. Úgyhogy ne aggódj! Megnőni meg mindenképp meg fog! Ha nagy lenne azért szekálnának, hidd el!
2009. aug. 12. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Én a 2. babámat várom, a 13. hétben vagyok és még nem látszik semmi, nem is híztam. Speciel én örülök neki, de első terhességnél sem zavart, hogy nem kellett jó sokáig terhesgatyákat hordani. Pedig akkor híztam sokat (25 kg-ot), de mivel magas vagyok és nagyon vékony voltam előtte, így ez sem volt feltűnő. A 25. hétig terhesnadrág közelébe sem mentem, szép nagy pocim volt így is a végén, de nem volt óriási. Nem fordult ki a köldököm, nem repedt meg a bőröm, magam csináltam meg otthon mindent, borotválkoztam, cipőt húztam egyedül és még sorolhatnám. Ettől függetlenül ugyanolyan boldog kismama voltam, mint az, aki már 12 hetesen nem látja a lábujját. Mert állítólag ilyen is van.

Most nem is hízok, szerintem mindegy, hogy második baba, most sem fogják észrevenni rajtam hamarabb, hogy babát várok. Nekem egyébként épp tetszeni szokott, amikor találkozom valakivel és megdicsérnek, hogy milyen csinos és vékony anyuka vagyok, mert még a nagyobbik babám is csak nyolc hónapos és én olyankor elmesélem, hogy már útban van a 2. Látom, hogy ilyenkor megdöbbentem keresik bennem a gyereket, de én kifejezetten büszke vagyok arra, hogy karcsú vagyok.

(Egyébként ennyi idős terhesen még nem is kell hatalmas hassal szaladgálni, ami van, az még inkább a puffadás miatt van és amiatt, hogy a belek feltolódnak.)

Amúgy ha nagy hasat akarsz varázsolni magadnak, akkor tedd azt, amit a barátnőm. Ő nagyon hamar látványos babapocakot szeretett volna, úgyhogy nyolc hetes terhesen vett magának egy kismama nacit, jól kinyomta a már terhesség előtt is meglévő hasát, a fenekét behúzta, csípőt előretolta és egyből kismama pocakja volt. Az egy dolog, hogy nem a gyerek miatt, de ha neki jól esett, akkor ezt bárki más leutánozhatja.

2009. aug. 12. 14:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne izgulj,meg fog nőni.Nekem 17 hetesen mondták meg azok,akik tudták,hogy babát várok,hogy már nőtt a pocim.Most 23 hetes vagyok és még mindig a régi ruháimat hordom.Bár már kezd gömbölyödni a hasam.
2009. aug. 12. 14:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Én 16.hetes vagyok, és rajtam sem látszik semmi, fél kg plusz van csak rajtam. A nadrágjaimba is beleférek. Engem nem zavar, hogy nem látszik, majd később biztosan fog. Ne aggódj emiatt, hidd el, sokan cserélnének veled! :))
2009. aug. 12. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:

16 hetes vagyok. Még csak 1-2 gatyesz van, ami kényelmetlen. A pocim nem nőtt, inkább csak már nincs hely "behuzni" a felső hájrétegecskét (volt egy kis plussz a pocimon a baba előtt, olyan pici hurkák). Én igyekszem bő felsőket hordani, hogy ez se látszódjon. És ha elkezd nőni is igyekszem majd bő cuccokba járni egészen addig, amíg akkora nem lesz, hogy látszódjon hogy baba és nem csak elhízás :)

Szóval engem kicsit sem zavar, sőt...

2009. aug. 12. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!