Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

rengeteg olyan kérdés van, hogy megtartsa e a babáját az illető. talán túl sok is...

engem az érdekelne, hogy milyen esetben nem tartanátok meg a babát?

esetleg ha szinte lehetetlen volt mag tartani, de mégis az a pici mellett döntöttek, miért?

köszönöm a válaszokat (23 hetes kismama)

2012. nov. 1. 14:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
68%

Ki akar velem fogadni? Szerintem itt min 6-7 oldalnyi válasz lesz holnap ilyenkorra.

Viccet félre téve. 23 éves vagyok, szobát bérlünk a párommal. 4 éve vagyunk együtt, 3 éve élünk 1 fedél alatt. Nyáron dögivel van munka, télen semmi, csak vegetálás. Ha terhes lennék, elvetetnénk. Hiába szeretnénk gyereket, ha nincs miből és hova. A szülőkhöz pedig nem mennénk vissza. Egyrészt sok lenne a veszekedés az anyagiak miatt. Másrészt meg nem akarom az én régi gyerekszobámban felnevelni a gyerekemet.

A szivem szakad meg, amikor látom a pici emberkéket totyogni. És elmondhatatlanul dühös vagyok, amikor látom h 18-20 áves lányok szülnek agyba-főbe, aztán meg azon gondolkoznak, h honnan lesz pénzük kiscipőre v pelusra. Később esetleg biciklire, v osztálykirándulásra? A gyereknek meg az a legnagyobb élménye, h idén nyáron 3x is voltak a városi strandon.

Én nem így akarom nevelni a gyerekemet!

Azt akarom h világot lásson, tanuljon és h ne max 2 pár cipője legyen. Meg persze nem babbal, kenyérrel és krumplin akarom felnevelni.

Támogatom az abortuszt. Ha nincs itt az idő, el kell vetetni. Ha beteg, akkor is.

Nem tudom ki hogy van vele, de a saját vérem nem tudnám örökbe adni.

Mert megcsinálni könnyű. Az a nem mindegy, h milyen életet adsz/biztosítassz neki a további 20 évben.

2012. nov. 1. 14:59
 12/34 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó! Ez nagyon szívfacsaró volt! :'(

18hkm

2012. nov. 1. 15:06
 13/34 anonim ***** válasza:
60%

77%, én nem ismerlek ugyan, de Te pont az a típusú ember lehetsz, aki mindaddig támogatod az abortuszt, míg véletlen teherbe nem esel.... Mert akkor az ember agya átkapcsol, onnan is megoldást is talál, ahonnan nem is gondolta volna. Csak azért gondolom, mert vágysz egy babára.

Ha azt írnád, nem is érdekel, még vagy 15 évig nem is méltóztatsz teherbe esni, akkor az más dolog.

Az az igazság, h aki a korban benne van , szervi oka nincs, h nincs baba az már ÉRETT hozzá gondolkodásügyileg. 16-17 évesen sokszor tényleg nem.

Ugye érted, h most miről írok? Semmi rosszat nem akartam írni, csak az első gondolataimat.

Amúgy én csak egy esetben vetetném el: ha kiderülne, h 100%, h mentális vagy egyéb betegsége van.

2012. nov. 1. 15:16
 14/34 anonim ***** válasza:
32%

11 vagyok.

Fél éve volt h pozit teszteltem, elmentünk a dokihoz, még vizsgálat előtt megegyeztünk h abortusz lesz, ha a teszt nem hazudott. Szerencsére hazudott.

2012. nov. 1. 15:21
 15/34 anonim ***** válasza:
46%

11-sel értek egyet.

Volt egy pasim 4 éven át, borzasztóan szerelmes voltam bele és 18 évesen már azon gondolkodtam, hogy azt akarom, hogy ő legyen a gyerekeim apja. De ha sikerült volna, én lettem volna az első, aki felkeresi a klinikát, és abortálta volna a terhességet mert: mindketten otthon laktunk, mindketten frissen felvételztünk az egyetemre, egyikünknek sem volt saját/állandó/jólkereső állása, anyám megölt volna érte (mármint a gyerek miatt). Úgy vigyáztunk, hogy nehogy baba legyen, hogy csak na, ha egy pici esélye is volt annak, hogy a gumi elszakadt, már rohantunk 72 órás tabiért, tökmindegy, hogy hol voltunk, ünnepnap volt-e vagy sem. És ez még mindig jobb, mint végigélni egy abortuszt szerintem.

Néztem filmeket a jutyúbon, kétségbeesett nők/lányok sirdogáltak, hogy megölték a gyereküket, mert nem volt más választásuk. És mindig ez a szöveg, hogy mert nem volt más választás, de közben lett volna, csak hülyék voltak hozzá, hogy megfelelően védekezzenek. Persze most nem azokról beszélek, akik örültek a babának és akarták, de mondjuk a párjuk elhagyta őket vagy ilyesmi. Hanem azokról a meggondolatlan kis bakfisokra, akik 16-17 évesen arról álmodoznak, hogy de jó lenne egy gyerek, vagy gyökerek ahhoz, hogy a sarkukra álljanak és azt mondják a pasijuknak, hogy addig nem fekszenek le vele, amíg fel nem veszi azt a gumit! Mert persze, tök jó belesimulni a másikba, de nem a pasi fogja kihordani a gyereket ha sikerül, hanem a lány, és a pasinak könnyebb azt mondani, hogy nekem nem kell gyerek és lelépni, mint a terhes lánynak/nőnek.

Szóval én inkább a megelőzés híve vagyok, de ha 18-22-24 évesen besikerült volna, és elvetettem volna, mert még nem volt meg a diplomám, nem volt munkám, nem volt férjem. Én ilyen esetekben, meg persze ha kiderül a piciről, hogy rendellenesen fejlődik, akkor elvetetném.

De így, 26 évesen, jól kereső állással, szerető férjjel az oldalamon, akár hármasikreket is bevállaltam volna! :D

37 hkm

2012. nov. 1. 15:23
 16/34 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a választ egy hasonló kérdésnél találtam. Egyet értek vele.

Ha egy nő,egy anya úgy dönt,hogy a harmadikat,negyediket nem tudja vállalni,mert az, a már meglévő gyerekeinek a létfenttartását veszélyeztetné,akkor azt miért kell gyerek gyilkosnak kikiabálni?Ezt az egész abortusz hisztériát a magzatvédők inditották el,akik csak addig védik a "gyereket"amig az anyja hasában van.És utána?Amikőor a pár hónapos gyereknek az anyja nem tud venni se pelenkát,se tápszert,se ruhát,semmit,mert még ő maga is éhezik,akkor hol vannak a magzatvédők?-akik fenhangon hírdetik,hogy az abortusz gyilkosság...akkor hol vannak,amikor pici gyerekek éheznek,nélkülöznek? Az állam??Hmmmm....Két nagy pohár hideg vízre elég,amit ad....nem hogy a gyerek vállalásba segítsen.Visszatérve.A már megszületett gyerekeket kellene ennyire védeni!

2012. nov. 1. 15:25
 17/34 anonim ***** válasza:
62%

Na, erre eszembejuott az, h jönnek az abortuszpártiak, h el kell vetetni, mert nem lesz a gyereknek se pelenkája, se semmije...

Jó, és akkor ők miért nem csinálnak nyilvános óvszerosztogató kp-kat, mert gondolom azért sikerült be a 3., 4., stb. gyerek is, mert már gumira, gyógyszerre nem volt pénz. Ez olyan. Amúgy meg azt nem sajnálom, menjen abortuszra, aki ebben meg is győződik, h így kell lennie. Mert úgy megy, h nem veszi a másik lehetőséget számba egyátalán. De ott, ahol egy pici kis fény is van , h fel tudja nevelni azt a babát, ott nem tartom helyesnek. Ugyanis én is olvastam egy bejegyzést, miszerint vkinek azt mondta úgy hiszem a nagymamája, h ahol "ád az isten bárányt , ád mellé legelőt is".

2012. nov. 1. 15:32
 18/34 anonim ***** válasza:
86%

Gyilkosságnak tartom, de ettől függetlenül azt mondom, hogy bizonyos esetekben megértem.

Szerintem nem szabadna és nem is lehetne betiltani.

Egyrészt vannak olyan helyzete, mikor egyszerűen nem lehet rákényszeríteni a szülőkre a gyermeknevelés terhét (pl. erőszak útján fogant a baba, vagy épp súlyos betegsége lenne a gyermeknek, esetleg az anya életét veszélyeztetné a terhesség kiviselése).

Másrészt ha vkinek tényleg nincsen pénze arra, hogy kaját vegyen a gyereknek, akkor is kényszerítsük rá úgy, hogy közben a gyereknek is ártunk?

Na meg ha betiltanák az abortuszt, attól még nem tűnne el. Úgy is lennének olyan orvosok (inkább hentesek..), akik jó pénzért elvégeznék. Vagy a nők maguk próbálnának meg elvetélni ilyen olyan módszerrel, ami aztán akár az életükbe is kerülhetne.

Én pl. nem szülném meg a gyermeket vszínűleg, ha:

- súlyosan beteg lenne

- erőszakból foganna

- olyan anyagi helyzetben lennék, hogy semmilyen megoldást nem látnék arra, hogy felneveljem

- ha pl. tizenévesen, normális védekezés mellett teherbe estem volna

- ha az életemet veszélyeztetné a kihordása

- ha túl idős lennék a terhesség kiviseléséhez

De pont azért, mert egyelőre nem szeretnék babát, normálisan védekezem. Nincs olyan, hogy "elkapott a hév", elfelejtettük felvenni az óvszert", "csak egy kicsit kipróbáltuk milyen gumi nélkül" stb.

Mert képes vagyok felfogni azt, hogy egy gyerek életével játszom.

Azért valljuk be, a legtöbb abortusz bizony azért van, mert az emberek iszonyatosan felelőtlenek. Szarnak mindenre, csak a pillanatnyi élvezet a fontos. Az hogy utána egy kis életet kell kikaparni, az nem számít.

Mélységesen elítélem azokat az embereket, akik azért kényszerülnek abortuszra, mert szarnak a megfelelő védekezésre. És nem mentség ilyenkor az sem, hogy már van x gyereke, akit fel kell nevelni, meg nincs pénze gyereket nevelni, vagy épp fiatal.

Ha nem akar gyereket, akkor VÉDEKEZZEN NORMÁLISAN!!

Ha viszont vki tényleg normális védekezés mellett teherbe esik, de nem akarja a babát, akkor azt nem ítélem el.

Nyilván azért használt óvszert vagy szedett tabit, mert nem akart gyereket. Sajnos amíg nincs 100%-os módszer, addig ez van...

2012. nov. 1. 15:37
 19/34 anonim ***** válasza:
20%

erre mit írjak ???

van 3 gyerekem és volt 5 abortuszom

lelkileg nem viselt meg egyik sem

ha el tudod fogadni h nincs itt az ideje akkor simán le lehet tenni és nem fogsz depibe süllyedni miatta

ha el tudod fogadni a saját döntésed akkor ezen nincs mit sírni

2x 19-20 évesen gyógyszer mellet friss kapcsolatba

1x mikor kint dolgozott a párom otthon laktam így sem ment volna én tanultam

1x császár után 5 hónappal -- valszeg én bántam volna meg és meg sem marad volna

1x mikor összedőlt az életem és egy kósza 1 éjszakásból

2012. nov. 1. 15:40
 20/34 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó:

De miért nem VÉDEKEZTÉL????

Ha nem akarok gyereket, akkor védekezek. Nem tudom ez másoknak mégis miért nem logikus...

2012. nov. 1. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!