Mi van ha himlős a gyerekem? Én meg terhes.
Figyelt kérdés
31 hetes terhes vagyok..és lehet himlős a kislányom :( most akkor mi lesz? :( Mára lettek rajta bárányhimlő szerű pöttyök ha nem múlik holnap de.ügyeletre visszük. Volt valaki úgy h terhes volt és a gyereke himlős volt??? Mi volt a teendő? Megcsinálták nálam a vérvételt és védett vagyok a rubeolára de a bárányt nem nézték mert elvileg a rubeola a gáz..ááá nem hiszem el..2012. okt. 27. 19:28
1/12 anonim válasza:
Ha gyerekkorodban elkaptad akkor semmi bajod nem lesz..ez akkor veszélyesebb ha még nem estél át rajta...de h akkor mi a teendő fogalmam sincs...
2/12 A kérdező kommentje:
Pont amiatt csináltattam meg a vérvételt mert anyu azt mondta h egyfajta himlős nem voltam lehet bárányhimlős..De a rubeolát nézték csak ha jól tudom..arra tuti védett vagyok..De ha voltam is a babámnak nem lesz baja :( ?
2012. okt. 27. 19:32
3/12 anonim válasza:
Rubeolás nem lehettél szerintem mert az ellen meg oltanak kis korban...biztos voltál bárányhimlős ne aggódj feleslegesen am meg szerintem olvass neten utána h ilyenkor mi is van sajna ebbe nem tudok segíteni, csak annyit tudok mondani h még egyszer nem tudod elkapni ha már egyszer voltál.. :) sok egészséget kívánok nektek és szurkolok h már túl estél rajta :) első voltam :)
4/12 A kérdező kommentje:
Ja igen tudom h nem voltam rózsa..mert be voltam oltva :). Köszi a jókívánságokat :)
2012. okt. 27. 19:37
5/12 anonim válasza:
ne kapd el, súlyosan károsítja a magzatot!!
7/12 anonim válasza:
En 31 hetes kismama vagyok, oviban dolgozom, 2 hetet muszaj vagyok meg ott lenni! Nagyon felek en is ezektol, mert nagyon sulyos gondokat okozhat! Egyebkent tevhit hogy a baranyhimlot nem lehet 2x elkapni!!! 15 ev utan elfelejteni a szervezet hogy atestel rajta es nem vedekezik. En voltam baranyhimlos de kb 3 evesen. Anyukam is ketszet kapta el.
8/12 anonim válasza:
Kerdezd meg az orvosod mit tehetsz.
9/12 A kérdező kommentje:
Ne kapd el jó vicceid vannak.. :( ez nem így működik sajnos.. Amúgy ha 2.jára lesz az ember akkor már ővsömörként kapja meg az illető..Elvileg a szülés elötti pár nap vészes a 3.trimiben..Én is 31 hetes vok..
2012. okt. 27. 21:31
10/12 anonim válasza:
16 hetes voltam, amikor a kisfiam bárányhimlős lett, majd 1 hónapra rá skarlátos. (a skarlátot akárhányszor el lehet kapni, mert nem vírus, hanem baktérium okozza)
Aztán átesett egy vírusos mandulagyulladáson is.
A teljes terhességemet végigaggódtam, nem voltam felhőtlenül boldog egy percet sem.
Persze a dokim nekem is mondta, hogy kicsi az esély, hogy elkapja a baba, főleg, hogy bárányhimlős voltam, de persze engem senki nem tudott megnyugtatni, hiába mentem 3x 4d-re, ahol saját szememmel is láttam, hogy minden oké.
Most kezdek felsóhajtani, hogy megúsztuk, 11 napos a kislányom, gyönyörű, életerős, egészséges kisbaba.
Bárányhimlőre is lehet kérni vérvételt, ezt tudom ajánlani, meg persze, hogy nyugi, nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!