Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzt költöttetek...

Mennyi pénzt költöttetek eddig a babára?

Figyelt kérdés
Úgyérzem nem tudok spórolni ezen a dolgon, szeretnék mindent időben megvenni mire megérkezik a csöppségünk. Jólenne kicsit takarékoskodni is , de mivel első baba lesz, ezért szeretnénk mindenből újat venni, de lehetőleg normális, elfogadható áron. Segítenétek egy kicsit nekem, hogy nektek kb mennyibe kerültek az első ruhák,babakocsi, ágy... stb? Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
2009. aug. 10. 08:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2009. aug. 10. 11:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

26 hetes vagyok. Eddig nem mertünk venni sok mindent, inkább félreraktam a pénzt, de mivel az utolsó pillanatra sem jó hagyni a nagyobb dolgokat megvettük a hétvégén. Babakocs, kombi kiságy (szerintem praktikusabb, mert nem drágább mintha vennél egy kiságyat+pelenkázót, és később ágyá alakíthatod, ami 170cm lesz, és még lesz egy kis szekrényed is a pelenkázóból. Ez 50.000Ft. Babakocsit sem érdemes százezrekér venni, bár hordozóval, mindennel együtt egy új és jó minőségü akkor 70-100 körül van. De a mienk hatalmas.

Ruhákat még nem vettem, de újat csak párat veszek, mert szinte napok alatt kinővi. Vannak angol turik, ahol ugyanúgy meglehet venni az újakat, igaz nem olyan extra flancosak, és csak 300Ft.

Szóval a ruhák és ápolási szereken kívűl minden megvan, és közel 300.000-nál tartunk.

(Érdemes megnézni ezeket az olcsó boltokat is és nem kell félni tőlük, a tehetősebbek is itt vásárolnak, és ezzel sokat spórolhatsz)

2009. aug. 10. 12:04
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

Mi a szülimhez rendezkedtünk be, de remélem az idén el tudunk majd költözni, szóval igyakeztünk kevésből megoldani a dolgokat. Kiságyat, egyszerű farácsocst kaptam kölcsön, lekentem, kitűnő állapotban van.

Egy komódot kiürítettem és abba költözettem a baba cuccait.

Babakocsit vettünk újat 70000Ft(sportrész + mózes + hordozó), ezt úgy gondoltam az összes gyerekemnek jó lesz majd, sőt a tesómnak is továbbadhatom majd. Baldachint fölöslegesnek tartom.

Ágynemúgarnitúrát sem vettem egyenlőre, majd ha nagyobb lesz, addig úgyis pléddel fogom takargatni.

Vettem 2 felnőtt plédet, eltérő vastagságút, ezeket 3 felé vágattam, így jók lesznek egy darabig a babakocsiba is.

Az öcsém ovis ágyneműhuzatai megvannak, ezeket kimostam,és van belevaló vastagabb téli takaró hozzá, ezt is kismostam, amig csecsemő a kiságyba ezek pont jók lesznek.

Kiskádat is kaptam kölcsön barátnőmtől, arra a pár hónapra, bár az nem nagy tétel (IKEAban 1200Ft).

Szerencsés vagyok, mert kisruhákat is kaptam 56-os, 62-es méretekből van rengeteg, csak azért vettem 2 darabot,hogy én is vegyek neki valamit. Amúgy Tescos használt cuccokat kaptam a barátnőimtől,és két gyerek kiszolgálása után, még teljesen jó állapotban vannak, ráaadásul megfizethető.

Vettünk matracot a kiságyba (8000Ft) egy bababoltban. Rácsvédőt(2500Ft-IKEA), gumis lepedőt(2db együtt 1290Ft-IKEA), frottír fürdőlepedőt(kb 1500Ft- IKEA), és egyéb apróságokat az IKEAban, pl, felkötős textilpolc, előke(5db-kb1000Ft)- szerintem itt a legolcsóbbak ha nem használtat veszel. Szép kis polárplédet is vettem az IKEAban 790Ft-ért.

Textilpelusokat a Tescoban vagy auchanban meg tudsz venni, ugyanitt szoptatós melltartót, cumit, meg mindenfélét.

Babamérleget, légzésfigyelőt bérelni fogok.

Szerintem mindenki a pénztárcájához és az igényihet mérten vásárol. Én pl. sajnálok kiadni 5000Ft-ot brendonos kisplédért, pedig nagyon tetszik, de asszem megleszek nélküle.

Egyébként, bocs, hogy ennyi IKEAs dolgot leírtam, de valaki arra utalt,hogy az nagyon drága, a fentiekbőllátszik, hogy ez tévedés.

Jó vásárlást!

39+3kismama

2009. aug. 10. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:

Mi a szülimhez rendezkedtünk be, de remélem az idén el tudunk majd költözni, szóval igyakeztünk kevésből megoldani a dolgokat. Kiságyat, egyszerű farácsocst kaptam kölcsön, lekentem, kitűnő állapotban van.

Egy komódot kiürítettem és abba költözettem a baba cuccait.

Babakocsit vettünk újat 70000Ft(sportrész + mózes + hordozó), ezt úgy gondoltam az összes gyerekemnek jó lesz majd, sőt a tesómnak is továbbadhatom majd. Baldachint fölöslegesnek tartom.

Ágynemúgarnitúrát sem vettem egyenlőre, majd ha nagyobb lesz, addig úgyis pléddel fogom takargatni.

Vettem 2 felnőtt plédet, eltérő vastagságút, ezeket 3 felé vágattam, így jók lesznek egy darabig a babakocsiba is.

Az öcsém ovis ágyneműhuzatai megvannak, ezeket kimostam,és van belevaló vastagabb téli takaró hozzá, ezt is kismostam, amig csecsemő a kiságyba ezek pont jók lesznek.

Kiskádat is kaptam kölcsön barátnőmtől, arra a pár hónapra, bár az nem nagy tétel (IKEAban 1200Ft).

Szerencsés vagyok, mert kisruhákat is kaptam 56-os, 62-es méretekből van rengeteg, csak azért vettem 2 darabot,hogy én is vegyek neki valamit. Amúgy Tescos használt cuccokat kaptam a barátnőimtől,és két gyerek kiszolgálása után, még teljesen jó állapotban vannak, ráaadásul megfizethető.

Vettünk matracot a kiságyba (8000Ft) egy bababoltban. Rácsvédőt(2500Ft-IKEA), gumis lepedőt(2db együtt 1290Ft-IKEA), frottír fürdőlepedőt(kb 1500Ft- IKEA), és egyéb apróságokat az IKEAban, pl, felkötős textilpolc, előke(5db-kb1000Ft)- szerintem itt a legolcsóbbak ha nem használtat veszel. Szép kis polárplédet is vettem az IKEAban 790Ft-ért.

Textilpelusokat a Tescoban vagy auchanban meg tudsz venni, ugyanitt szoptatós melltartót, cumit, meg mindenfélét.

Babamérleget, légzésfigyelőt bérelni fogok.

Szerintem mindenki a pénztárcájához és az igényihet mérten vásárol. Én pl. sajnálok kiadni 5000Ft-ot brendonos kisplédért, pedig nagyon tetszik, de asszem megleszek nélküle.

Egyébként, bocs, hogy ennyi IKEAs dolgot leírtam, de valaki arra utalt,hogy az nagyon drága, a fentiekből látszik, hogy ez tévedés.

Jó vásárlást!

39+3kismama

2009. aug. 10. 13:07
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi a 25.hétben járunk.Már nagyon korán elkezdtünk vásárolni,babonásak se vagyunk és így könnyebb.Mi a babaágyra 50ezret költöttünk az volt az első amit megvettünk.A Bippába.Van hozzzá pelenkázó is.Az árba benne van a matrac,ágynemű garnitúra aldahinnal,pelenkáróra matrac.Nagyon megérte.Szerencsére a babakocsit az autós üléssel a nővérem és az öcsém veszi meg,ez az ő ajándékuk.A többi dologra talán ha 70 ezret költöttünk.(kád,cumi,üveg pár új ruci,lepedő stb.)

Sok rucit kaptunk a barátnőktől is.

Az ikea szerintem se drága,én is onnan akartam venni,de máshogy alakult.1200 egy kiskád,2 lepedő gumis 1500.az ágy matraccal 15000.szóval csak a híre nagy hogy olyan drága.

Méd pár cucc hiányzik de már nyugodtak vagyunk.Nem bántam meg hogy nem hagytuk utolsó pillanatra.

2009. aug. 10. 15:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Én sem akarom az utolsó pillanatra hagyni ezeket, jó hogy mondtátok a gumislepedőt, hogy van ikeában ilyen olcsón. :))
2009. aug. 10. 15:23
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

11:41-es válaszolónak. Nekünk a 11 ezer ft-nak is van jobb helye (természetesen a babával kapcsolatban), ha 5 ezerért garantáltan minőségi és nem összerágcsált kiságyat tudunk venni. Hidd el mi sem szeretnénk rosszat a babánknak. Sajnos nagyon így tűnik a kérdésedből. Az Ikeát nem minősíteni akartam, tudom, hogy vannak nagyon jó dolgok jó áron. (Nekünk egyébként kb.oda-vissza 400 km-t kellene utaznunk , ha ott szeretnénk vásárolni, vagy szét akarnánk nézni, úgyhogy már csak ezért sem gondoltunk rá).Nagyon szeretttuk volna, szeretjük és szeretni fogjuk ezt a babát, mindent megteszünk, hogy mindene meglegyen, de attól még nem vagyunk rossz emberek, ha nem tudunk neki új dolgokat vásárolni. Én csak azoknak írtam le, akik hasonló anyagi keretekkel rendelkeznek, hogy hogyan tudnak egy kicsit spórolni.

Amiből szükséges, mindenből újat fogunk venni.(természetesen az alsóruházat, cumi, stb. ilyen) Mindketten egészségügyben dolgozunk (sajnos mellékállás mellett is alacsony a fizunk) úgyhogy tudjuk, miből kell újat venni. "Összerágcsált" kiságyba pedig semmiképpen nem rakjuk.

2009. aug. 10. 17:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sajnos nincs a 60ezres lakáshitel mellet annyi pénzünk, hogy mindent újat vegyünk. Kisruhákat, babágyat, légzésfigyelőt kaptunk. Babakocsit a vateráról vettem 6500 ft-ért, Bebego típusút, alig használt, tényleg olyan, mintha új lenne, ágynemű garniturát is használtan 5000ft-ért. Sterilizáló+ételmelegítőt a Brendonban vettük akciósan 3600ft-ért, vettünk pár kisruhát, cumisüveget, fürdetéshez dolgokat. Talán 30ezret költöttünk. Sajnos ennyire telik, ha tehetném biztos többet költenék rá, persze túlzásokba sem szabad esni, én 500ezret, ha lenne sem tudnék elkölteni a kisbabámra. Valahol rosszul esik, hogy sok cucc használt, mert emlékszem, hogy anyuék mindent újat vettek nekem is és a húgomnak is, de akkor más világ volt, pedig sosem voltunk gazdagok.

Ruhákat a Tescoban vettem, gumislepedőt most vettem az Auchanban 1000ft volt 2 db.

2009. aug. 12. 12:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nekünk is van hitelünk, ráadásul kettő is, de hála az égnek már jövőév elején az egyik lejár. Ezért parázik a párom, hogy sokbafog kerülni a babánknak a holni. De majdcsak megoldjuk valahogy, és mi is elfogadtuk a használt rucikat is, hiába első baba lesz.... Boldog babavárást nektek!
2009. aug. 14. 12:13
 20/20 anonim ***** válasza:
76%

Arra a kérdésre, hogy miért drága hely az ikea( még régebben volt valaki felháborodva az egyik kismamán, aki inkább vaterán vásárol, mert neki az ikea drága) csak annyit tudok írni, hogy tegnap voltunk. tényleg tudtunk egy -két 1000 ft alatti dolgot venni olcsón, bár megjegyzem, nem biztos, hogy a legolcsóbban, de hogy a babaágy olcsó lenne 16-17 ezerért az enyhe túlzás. Hozzá a szivacs 14 ezer, ágynemű 9500, pelenkázó 15 ezer körül volt. Hát köszi!

Mi is inkább a vatera mellett döntöttünk, meg is rendeltünk még tegnap este egy kiságyat pelenkázóval, 2 garnitúra ágyneművel tök jó állapotban összesen 19500-ért. Csak szivacsot veszünk bele, de azt is rendelni fogunk, mert már találtunk újat 4200-ért ugyanolyan betéttel, mint a 9500-as.

Szerintem érdemes nagyon szétnézni, mert felesleges kidobni annyi pénzt ha másra is tudod költeni. Aki megengedheti magának az más kérdés, bár akkor is felesleges.

Jó vásárolgatást, babavárást mindenkinek(-:

2009. aug. 15. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!