Terhességi toxémiánál milyen baja lehet a babának? Mindenképp tünete a magas vérnyomás?
Figyelt kérdés
2009. aug. 9. 12:43
1/4 anonim válasza:
Ebben a témában már fel van téve jó pár kérdés ám, ne tessék lustának lenni és olvassad azokat!
Amúgy súlyos terhességi toxémiával szültem, lehet baja, az interneten is írnak tömegével róla.
2/4 anonim válasza:
A toxémiának három fő tünete van: 1. magas vérnyomás 2. vizesedés 3. fehérje a vizeletben. Van egy minősített esete is amit HELLP szindrómának hívnak, a fentieken túl a májműködés zavara is társul hozzá. Azért veszélyes, mert ez az állapot a lepény keringését befolyásolja. (a tünetek megjelenése annak a következménye, hogy lepény keringését szabályozó hormonok egyensúlya megbomlik)
3/4 anonim válasza:
Szia.Sajnos nálam előjött a toxémia a 30.héttől kezdve.2 hónap alatt híztam 10kg,elkezdtem vizesedni,fehérje volt a vizeletembe,és magas lett a vérnyomásom.(170/100).Nekem azt mondta a védőnöm hogy nem kell mind a négy tünetnek előjönnie,elég egy is.Az a baj hogy ilyenkor (nekem ezt mondta az orvos)el kezd elhalni a méhlepény és a magzat is(ha nem veszik időben észre).Beküldtek a korházba ott beállították a vérnyomásom gyógyszerrel(amit a szülésig szednem kellett),majd haza engedtek.Aztán jártam vissza ctg vizsgálatra de sajnos észrevették hogy a baba nem mozog ahogy kellene,és magas volt a vérnyomásom a gyógyszer hatására is és ismét bennmarasztaltak a korházba.Másnap magához hivatott a doki és azt mondta hogy muszáj lesz megcsászározni ,mert a folyamatos magas vérnyomás és többi tünet miatt megállhat a baba szive.Nagyon megíjedtem de megnyugtattot ha kint lesz a baba akkor már biztonságban lesz.Hát nem volt könnyű az utolsó két hónap de végre megszületett a kisfiam.2,75kg val 50 centivel és most2és fél hónapos 6kg és 57cm,egészséges mint a makk.Azért szerintem jó ha odafigyelünk a tünetekre.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg neked, kedves utolsó, hisz más az interneten olvasni valamit és más személyes tapasztalatot hallani.
2009. aug. 9. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!