Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy vegyem rá, hogy ne cigizzen?

Hogy vegyem rá, hogy ne cigizzen?

Figyelt kérdés

párom dohányzik a konyhában (nyitott ablaknál) olyankor nem vagyok kint általában. ha konkrétan megkérném, hogy tegye le, akkor azt mondaná, hogy majd egyszer...

valami jó kis "hátulról jövős" praktika érdekelne, ha van ötletetek. ha megszületik a kislánya akkor könnyebb lesz, mert megmondom neki, hogy cigi szagúan nem mehet a baba közelébe. azért szeretném már most leszoktatni, hogy ne akkor szenvedjen majd ezzel. egyébként nem zavarna, hogy dohányzik, csak a baba miatt.

köszönöm 21 hkm

2012. okt. 20. 18:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
mond meg neki,hogy árt neked és babának is. vegyél neki cigi leszoko tapaszt,vagy dugd el cigijeit
2012. okt. 20. 19:38
 12/14 A kérdező kommentje:

nem azt mondtam, hogy veszélyezteti a gyereket, ha cigiszagúan veszi fel! egyszerűen csak nem szeretném ennyi. mint mondtam terhesség előtt én is cigiztem, lehet még többet mint ő.

nem zsarolni akarom azzal, hogy a gyerek miatt tegye le, ott nem tarunk azért, szép is lenne. csak ismerem, ha kerek perec megkérném, hogy tegye le, nemleges választ kapnék. ezért is kértem tanácsot, hogy hogy lehetne rávezetni, hogy végülis magától gondolja úgy, hogy leteszi.

nem akarok veszekedni senkivel (úgyis épp hisztis vagyok, érzékenyebben veszem ezeket a dolgokat)

2012. okt. 20. 19:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Tudod Kérdező, minden látszattal szemben én azt szeretném, hogy nektek hosszú és boldog családi életetek legyen együtt... csak hát tudod a nők egy része azt hiszi, hogy ilyen "ártatlan kis női praktikák", a férfiak egy része meg ha rájön az efféle manipulálásra, azért már tényleg simán dobja a párját. Én is. Ha gondja van, mondja el egyenesen, ha én arra adok egy választ, azt meg fogadja el, hogy nekem erre ez a válaszom, röviden szólva tiszteljen, ahogy én is őt.

Szóval azt gondolom, hogy ha nem akarsz 2-3 éven belül a válás c. rovatba kérdéseket írni, akkor légyszives ne csináld, mondd el neki egyenesen az ezzel kapcsolatos gondolataidat, érzéseidet, és várd meg a reakcióját.

2012. okt. 20. 20:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a hímnemű válaszolóval. :) Én megkértem a párom, hogy velem együtt szokjon le a baba kedvéért. Nekem ez erősítés volt, és csak mégjobban tiszteljük egymást, amiért képesek voltunk meghozni ezt az "áldozatot" a babáért. Most a vége felé ő már néha elszív egy cigit, de csak kint az erkélyen, de ezt már nem tilthatom meg, mert nincs jogom hozzá.

Kedves Kérdező: szerintem ha megszületik a kislánya, akkor se lesz könyebb, mert letenni a cigit nagyon nehéz így is úgy is. Hagyd, hogy ez az ő döntése legyen. Mondd meg neki, hogy téged boldoggá tenne, ha letenné a kedvetekért és a babátok egészségéért, meg persze a sajátjáért is, de ne nyúzd, mert annál rosszabb lesz. Engem anyám kergetett az őrületbe, hogy szokjak le szokjak le, és minél jobban mondta, annál többet cigiztem. De aztán nem mondta egy idő után, és a párommal magunktól leszoktunk.

Minden esetre, ha párod úgy dönt, hogy jó, megteszi, hagyd hogy a saját tempójában haladjon és támogasd minden egyes apró lépését, amit megtesz a leszokás felé.

Kitartást és sok sikert!

35 hkm

2012. okt. 20. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!