Táppénzre mennék, és a könyvelés azt tanácsolta, hogy elôtte vegyem ki a szabadnapjaimat, de nem tudom, hogy számolják. Egész évre járót, vagy ami június végéig jár idôarányosan?
Ahogy a munkáltató hozzájárul.
Ha hozzájárul, akkor kiveheted az egész évit is, de ne felejtsd el, hogy akkor nem fog halmozódni a szabid a tgyás alatt, mert az arra az időre járót is kivetted.
Június végén fogsz szülni?
Mert akkor lehet jobban járnál, ha benthagynád a szabit, mert akkor kivehetnéd, mielőtt visszamégy dolgozni, és lehetnél otthon a babáddal nyáron. A táppénz összegét nem érinti, hogy szabira mégy, és ha tavaly dolgoztál, akkor a gyedet sem fogja.
Köszönöm a választ!
Nem, november végére várom a kicsit, és a dokim táppénzre akar kiírni, de a könyvelés azt tanácsolta, hogy vegyem ki a szabadnapjaimat elôtte, hogy több pénzt kapjak a hónapban és ne a táppénz összegét már júniusban is.
Csak azzal nem voltam tisztában, hogy akkor hogy számolják a szabadnapot, de akkor a munkáltatótól függ...
Sajnos nem áll jól a cég, amire én visszajönnék, szerintem már nem létezik majd, így nem lesz szó szabadnap kivételrôl, ha szeretnék majd újra dolgozni.
Akkor értem. Így viszont nyugodtan kiveheted az egész évi szabidat, mielőtt táppénzre mégy.
De szabid így is úgy is lesz, (nagyjából 8 hónapnak megfelelő, vagyis az éves szabid kb. 2/3-a), ha megszűnik a cég, akkor majd kifizetik neked.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!!!!
Nagyon kedves vagy!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!