Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy vegyem rá, hogy ne cigizzen?

Hogy vegyem rá, hogy ne cigizzen?

Figyelt kérdés

párom dohányzik a konyhában (nyitott ablaknál) olyankor nem vagyok kint általában. ha konkrétan megkérném, hogy tegye le, akkor azt mondaná, hogy majd egyszer...

valami jó kis "hátulról jövős" praktika érdekelne, ha van ötletetek. ha megszületik a kislánya akkor könnyebb lesz, mert megmondom neki, hogy cigi szagúan nem mehet a baba közelébe. azért szeretném már most leszoktatni, hogy ne akkor szenvedjen majd ezzel. egyébként nem zavarna, hogy dohányzik, csak a baba miatt.

köszönöm 21 hkm

2012. okt. 20. 18:22
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
esetleg saját tapasztalatra is kíváncsi lennék, ha van ilyen.
2012. okt. 20. 18:23
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

ha mondogatod, nem fog leszokni

a nem cigizők ezt sose fogják megérteni, hogy nem lehet valakivel leteteni, annak ok kell, hogy valaki elszánja magát

a gyerek jó ok, nem a apa bőrének-ruhájának cigiszagától lesz baja a babának, hanem ha a lakás levegőjét szívja be

a nyitott ablak meg nem elég, ezt meg a dohányosok nem értik meg, hogy attól még büdös van, és befelé is megy

egy dohányos :)

2012. okt. 20. 18:33
 3/14 A kérdező kommentje:
terhesség előtt én is cigitem amúgy, tudom milyen :)
2012. okt. 20. 18:35
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

Saját tapasztalatom nincs e téren, viszont megdöbbent a párod viselkedése.

Az én párom ha valaki rágyújtana a közelemben hát majdnem hogy "rárepülne" és eltörné a kezét. Na, ezt az ő szóhasználatával írtam le.

A passzív dohányzás épp annyira káros a babára nézve mintha te aktívan cigiznél.

Érdemes megnéznetek és a párod gondolkozzon el rajta:

http://www.youtube.com/watch?v=3EGGeks6VzQ

Egyébként meg szerintem minden önuralom kérdése, és ha a párod nem akar magától leszokni mert nem érzi annak szükségességét, hát te nem fogod őt erről leszoktatni. Sajnos.

2012. okt. 20. 18:36
 5/14 A kérdező kommentje:
a konyha ajtó is csukva van egyébként ilyenkor, meg olyan keveset van itthon a munkája miatt, hogy mikor mégis itthon van kb 1-2 szál cigit szív el. szóval nem sok.
2012. okt. 20. 18:49
 6/14 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, én egy dohányos férfi vagyok, de ha ilyen "praktikákkal" jönne a párom, vagy ilyet ejtene ki a száján, hogy "ert megmondom neki, hogy cigi szagúan nem mehet a baba közelébe" akkor javasolnám neki, hogy keresse meg a kilincset az ajtó külső oldalán...
2012. okt. 20. 18:55
 7/14 anonim ***** válasza:
55%
Kedves utolsó! Én meg kikérném magamnak, hogy szennyezi a babám környezetét! Akár a pocakomban van, akár azon kívül. Te nézhetnéd meg a kilincset az ajtó másik oldalán! Felháborít, hogy nem fogja fel, mennyire káros, de ha már a saját életét rövidíti évekkel, legalább az enyém és a gyerekem életét ne, passzívan beszívva is káros ez a szar! Ideje felnőni az apa szerephez, és az egoizmust csökkenteni az életében. Én nem vagyok "hátulról jövős", szemtől -szemben fogalmaznám meg az elvárásaimat a gyerekem apjával szemben!
2012. okt. 20. 18:58
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
#7 - kedves utolsó, a bíróság láthatást szabályzó ítéletével szemben természetesen azt kérsz ki magadnak, és olyan hisztit adsz elő, amilyent akarsz. Egyet nem tehetsz meg, hogy nem tartod be. Egyébként meg a párom, ha elkezdene elvárásokat megfogalmazni velem szemben, az maga azonnali szakító ok lenne, ahogy feltehetőleg a fordítottja is, nem nevelni akarjuk egymást, hanem szeretjük és elfogadjuk olyannak, amilyennek megismertük.
2012. okt. 20. 19:03
 9/14 A kérdező kommentje:

kedves 6os válaszoló!

igenis lehetnek elvárások, követelések a másikkal szemben.

az meg hogy nem engedem bagószagúan a gyerek közelébe szerintem teljesen jogos. és ha megkérne a párod, hogy ne dohányozz, akkor ajtót mutatnál neki, csak emiatt???

ő is kért meg már dolgokra, amikhez nem volt kedvem, mégis megtettem, mert ezzel valahol azt is bizonyítottam neki, hogy fontos a számomra.

a "hátulról jövős" módszerrel kapcsolatban pedig: úgy gondoltam, hogy valahogy rávezetni, hogy végül is az ő döntése legyen, kis ráhatással.

egy példát tudok is mondani: hosszú haja volt neki, de nagyon zsírosodott, mindig összefogva hordta... mindenki szekálta vele, hogy vágassa le, ezért dafke meghagyta hosszúnak. egyszer megkérdeztem tőle "hátulról jövősen" hogy jó e ez neki? heti többször hajat mosni, hogy ne legyen igénytelen, hajszárítózás, stb. másnap levágatta. tehát igazából rávezetni szeretném arra, hogy rakja le a cigit.

2012. okt. 20. 19:15
 10/14 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, "az meg hogy nem engedem bagószagúan a gyerek közelébe szerintem teljesen jogos."

Ezt az álláspontodat ugye egy válóperes bíróság nem osztaná, a cigaretta szag nem számít a gyerek veszélyeztetésének... egyébként ő pont ugyanakkora joggal rendelkezik a gyerek felett, mint te, se kevesebbel, se többel, ennyi erővel ő is tehetne kikötéseket, hogy te hogy mehetsz a gyerek közelébe, és hogy nem...

"és ha megkérne a párod, hogy ne dohányozz, akkor ajtót mutatnál neki, csak emiatt???" - nyilván nem, a kérésre választ adnék, ami valószínűleg nemleges lenne, és kész. A szakító ok, az a zsarolás aka "nem meHET", a manipulálás kísérlete, és egyéb tisztességtelen dolgok. De egyébként alapvetően erkölcstelennek vélem azt a sajnos elég jellemző női magatartást, amikor a gyereket eszközként használva próbálják rávenni különböző dolgokra a férfiakat. Egyébként tudok tök konkrétan is válaszolni, nem dohányzás kapcsán, de hasonló szituban felmerült KÉRDÉSben, annyit feleltem, hogy "gyereket vállaltam, nem keresztfát" és itt volt a pont. Tudod, én egy önálló, felnőtt ember vagyok, bírok alapvető EÜ ismeretekkel is, tehát tudok magam is döntést hozni arról, hogy valójában mi veszélyeztet egy gyereket és mi nem, és képes vagyok eszerint reagálni, aki meg ennél többet vár el, mert ő jobban hisz a trendi mániáknak mint nekem, az nyilván nem az én életem párja, ennyi. Én pedig semmiféle "zéró toleráns" hozzáállást nem vagyok hajlandó tolerálni a saját családomban, egy percig se.

A haját a példádban meg valszeg már önmaga is unta, csak tényleg "dafke" tartotta meg addig.

Szóval amire a kérdésedben készülsz, azt én alapvetően erkölcstelen dolognak tartom, tisztességesen ez úgy hangzana, hogy aki nőnek ilyen kívánsága van, az még a terhesség bekövetkezte előtt megkérdi a párját, hogy HA teherbe esik, akkor hajlandó-e abbahagyni a dohányzást, ami kérdésre kapott válasz alapján lehet dönteni a gyerekvállalásról, vagy akár magáról a kapcsolat folytatásáról.

2012. okt. 20. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!