Hogyan terveztek szülni?
7. vagyok. Február elejére várjuk a kislányunkat. Nagyon tetszik az utánam hozzászóló véleménye is, szeretek mindent megélni én is, ami jó :). A fájdalom szerintem nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy "én legyek az a pillanat" és hogy csak a "most" legyen. Rengeteg anyukának kikértem a véleményét a szülésről. Érdekes, hogy azok a mamák, akik érzéstelenítést kértek, mindenki azt mondta, hogy ne gondolkodjak, mert nagyon nem bánták meg. Akik nem kértek,azok között is volt olyan, aki szerint kérni kell és persze voltak sokan, akik azt vallják, hogy olyan fájdalmat az ember még nem érzett, de azt "át kell élni". És ami az én döntésemre a legnagyobb hatással volt, az, hogy 4 ismerősöm szült mindkét módon, és gondolkodás nélkül mind a 4 anyuka azt mondta, hogy kérjem, mert nem mindegy, hogy nevetgélve vajúdok, vagy üvöltve, és leginkább az sem mindegy, hogy menyire fáradok el, mire elérkezik a kitolás szakasza, ami epivel is maga a csoda.:)
Bármilyen módon is szülsz azonosulnod kell vele, mondhatunk itt bármit neked, végül úgyis csak a Te döntésed lehet a jó döntés. rengeteget gondolkodtam én is és még mindig nincs kőbe vésve. Ki tudja, lehet, hogy 2 hét múlva azt mondom, hogy itthon szülök (bár ezt erősen kétlem :D ). Kellemes babavárást!
Igazad van :)
Nem lehet ezt tudni és előre meg főképpen nem ,de jól jönnek a tanácsok ...
Az EDDÁ-val az a gond,hogy ugye az ember előre kell tudja ,hogy kéri avagy nem kéri ,bár gondolom nem véletlen és azt sem tudom ,hogy jól tudom-e ? :)
Nem ismerem igy nem alkothatok véleményt róla ,és bár rettegek tényleg azoktól a bizonyos kemény szakaszoktól mégis idegenkedem az érzéstelenités ezen módjától . Ki érti ? Én sem . :)
Annyira tetszett ahogyan az elötted levő is irta ,ami neked is tetszett mert olyan jól hangzik .Csak amikor ott van az ember vagyis én akkor nem tudok igy lenni vele :)) Legalábbis eddig nem jött össze ...igaz nem is azon voltam ,hogy ez jó hanem ,hogy ez baromira fáj . ://
Lehet ,hogy ez is fejben dől el? Dehát tényleg baromira fájt az utolsó x óra .. :)
en igy tervezek szulni: (de barmi tortenhet, hisze ember tervez...de azert jo elgondolkodni rajta es atgondolni, beszelni rola)
elmegyek az utolso vizsgalatra, remelhetoleg februarban lesz:D atbeszelem az orvosommal hogy mire lehet szamitani, elmondja milyen helyzetben van a baba es mit tegyek bizonyos esetekben majd ha eljon az ido: pl ha elfolyik a magzatviz, vagy verezni kezdek (mint elozo szules kezdeten) mivel 60 kmre lakom a korhaztol (megjegyzem Erdelybol irok, a hegyekben lakunk, kanyargos ut es nagyon nagyon rossz allapotu bizonyos szakaszokon, szoval tudni kell kezelni a helyzetet)de mivel elozoleg is minden rendben nemt, nem nagyon tartok komplikacioktol.en otthon szeretnek vajudni, zuhanyozni, setalni. nyugodt korulmenyek engem is lazitanak es megnyugtatnak.(elozoleg is igy tettem) korhazba beerve megnezik mi a helyzet (multkor 2 perces fajasokkal ertem be) ezek utan haloinget kapok es csupan jotanacsokat. semmi tovabbi vizsgalatot, hiszen a termeszet tudja a rendet. most a ferjem is benn szeretne lenni, es semmi akadalya hiszen multkor sem tortent semmi megbotrankoztato, sot, en vegig vele smseztem (kb 1 ora telt el a beerkezestol addig amig ujra talalkoztunk es mar 3an voltunk:))jotanacsok alatt amugy azt ertem hogy pl milyen pozicioban lenne konnyebb, mert a legzes, nyomas magatol jott. nevezzetek osasszonynak, de en tenyleg hiszek a termeszet rendjeben es abban hogy amit amugy tanitatanak az lenyegeben termeszetes, azt a szulo nok tobb szaz evek ota ugy csinljak, csak most a 21.szazadban valaki elnevezte legzestechnikanak es tanitjak...
az en babam lenyegeben kibujt...akkora erofeszitesembe nem kerult az egesz szules hogy belefaradjak. lehet a testem es a kisbabam ilyen szerencses, es konnyu nekem beszelni. de ha nyugodtan vajudsz es nem surgetnek, nem ijesztgetnek, ha minden lezser es nyugtato, akkor az sokban megkonnyiti a szulest-teljes mertekben kitagulsz, a baba is nyugodtan vegigjarja az utjat. szerintem az is sokat segit ha mar terhesseg alatt tobbszor elkepzelsz minden szituaciot es megeled, mar attol kezve hogy az elso joslofajast megerzed, tudnod kell mi jatszodik le a testedben, meg kell ertened azt! en csak attol felek es azt nem szeretek amit nem ertek. amint megertem a dolog menetet es fejemben lejatszom aminek tortennie kell, maris sokkal konnyebb. en egy elegge elszigetelet vilagban elek, nincs kivel ilyenekrol beszelgessek ugyanis kinevetnenek (vagy meg sem ertenek, korulottem mindenki roman, a sors sodort ide, ferjhezjottem es itt talaltunk megelhetesi lehetoseget) de rengeteg csoport es forum van az interneten, sok virtualis baratnomet szemelyesen is megismerhettem, de persze csak interneten tartjuk a kapcsolatot. igy is sok segitseget es jotanacsot kaptam, pszichologustol, gyerekorvostol, dulatol.
huha megint josokat irtam, el is tertem a tematol, ez a kedvenc kerdesem:) nyugodt szulest kivanok mindenkinek!
Nagyon szépen köszönöm és azt is ,hogy ilyen hosszasan kifejted ezt nekem /nekünk !:)
Én úgy érzem hasznát veszem a tanácsaidnak .Szeretném a hasznát venni .Csak még nem tudom ,hogyan kell ... A légzésnél mire kell figyelni ? Érdekes született már három egészséges szép nagy gyermekem és ezt sem tudom .. :/
És ami számomra tényleg nagyon de nagyon jól jönne ha megirnád,hogy azt a bizonyos végső igazán embert próbáló 1 perces fájásokat hogyan lehet "szépen " átvészelni ? Van rá praktika ?Hogyan /honnan tudhatom meg ,hogy mi játszódik le a szülés közben ? Valójában mi ,mert persze úgy amúgy tudom . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!